Κορωνοϊός - ΕΜΑ: Ξεκίνησε η μελέτη των δεδομένων για το εμβόλιο της CureVac

Κορωνοϊός - ΕΜΑ: Ξεκίνησε η μελέτη των δεδομένων για το εμβόλιο της CureVac

Βάσει των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων από εργαστηριακές μελέτες, το εμβόλιο ενεργοποιεί την παραγωγή αντισωμάτων και ανοσοκυττάρων που στοχεύουν τον SARS-CoV-2

curevac
Την υποβολή στοιχείων στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για την έγκριση χρήσης του εμβολίου της κατά του κορωνοϊού, ξεκίνησε η CureVac.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η επιτροπή για τα φάρμακα ανθρώπινης χρήσης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP) ξεκίνησε ήδη μια «κυλιόμενη ανασκόπηση» δεδομένων του εμβολίου της CureVac, βάσει των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων από εργαστηριακές μελέτες (μη κλινικά δεδομένα) και πρώιμες κλινικές μελέτες σε ενήλικες.

Αυτές οι μελέτες υποδηλώνουν ότι το εμβόλιο ενεργοποιεί την παραγωγή αντισωμάτων και ανοσοκυττάρων που στοχεύουν το SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί την COVID 19.

«Η συνεχής αξιολόγηση θα πραγματοποιείται μέχρι να είναι διαθέσιμα επαρκή στοιχεία για την κατάθεση επίσημης αίτησης για άδεια κυκλοφορίας στην αγορά», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. Ο EMA εξηγεί ότι θα αξιολογήσει τα δεδομένα άλλων κλινικών δοκιμών «μόλις αυτά είναι διαθέσιμα».

Η CureVac ανακοίνωσε ότι η διαδικασία αυτή είναι η βέλτιστη οδός από πλευράς χρόνου, για την διάθεση και αξιολόγηση των δεδομένων που χρειάζονται στο πλαίσιο της έγκρισης σε έκτακτες καταστάσεις στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την CureVac, βασίζεται στην τεχνολογία του mRNA και θα παραχθεί από την φαρμακοβιομηχανία Bayer βρίσκεται στην Φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών.

Η CureVac ανέφερε ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, την ασφάλεια και την ποιότητά του, λάβει το πράσινο φως για να μπορέσει να υποβάλει επίσημη αίτηση για την κυκλοφορία του.

Κλείσιμο
Δύο ακόμη εμβόλια βρίσκονται σε διαδικασία «συνεχούς αξιολόγησης» από τον EMA, τα εμβόλια των αμερικανικών Johnson & Johnson και Novavax.


Ειδήσεις σήμερα: 

Lockdown: Μία ανάσα πριν τα σκληρά μέτρα Αχαΐα, Ρέθυμνο - Σε δύο «στρατόπεδα» οι λοιμωξιολόγοι

Τι αλλάζει με τα κορωνο-χρέη προς εφορία: Οι δυνατότητες ρυθμίσεων - Δόσεις μέχρι το 2025

Με ταχύτητα εξαπλώνεται ο ιός: Άλλες 117 εισαγωγές σε λίγες ώρες στην Αττική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ