ΠΟΥ για εμβόλιο κορωνοϊού: Δεν είναι ασυνήθιστο να διακόπτονται οι δοκιμές

ΠΟΥ για εμβόλιο κορωνοϊού: Δεν είναι ασυνήθιστο να διακόπτονται οι δοκιμές

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σχολίασε την διακοπή των δοκιμών στο εμβόλιο της AstraZeneca – Στόχος να αξιολογηθεί η όποια ανεξήγητη ασθένεια ενός συμμετέχοντα 

vaccine_astra
Έμφαση στην ασφάλεια δίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, που σημειώνει ότι η συγκεκριμένη προϋπόθεση είναι ύψιστης σημασίας στις κλινικές δοκιμές εμβολίων.

Σχολιάζοντας τη διακοπή των δοκιμών της AstraZeneca για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ο ΠΟΥ σημείωσε ότι δεν είναι κάτι ασυνήθιστο, προκειμένου να αξιολογηθεί η όποια ανεξήγητη ασθένεια ενός συμμετέχοντα.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που βλέπουμε αυτούς που αναπτύσσουν εμβόλια να διασφαλίζουν την επιστημονική ακεραιότητα των δοκιμών και να τηρούν τις καθιερωμένες κατευθυντήριες γραμμές και τους κανόνες για την ανάπτυξη εμβολίων», ανέφερε ο ΠΟΥ, απαντώντας με email σε ερώτημα του Reuters.

Ο ΠΟΥ συνέστησε «αυστηρή συμμόρφωση με τα καθιερωμένα πρωτόκολλα δοκιμών σε όλες τις δοκιμές εμβολίων προκειμένου να διασφαλιστούν η ασφάλεια των εθελοντών και η τελική ασφάλεια και αποτελεσματικότητα των εμβολίων». 

Ειδήσεις σήμερα:

Θυελλώδεις άνεμοι έως 148 χλμ/ώρα το μεσημέρι της Τετάρτης

Νέο τεστ στην Ιταλία «ανιχνεύει» τον κορωνοϊό σε τρία λεπτά

«Πνιγμένη» στον καπνό από τη φωτιά η Αττική - Νέο μήνυμα από το 112: «Εκκενώστε τώρα την Ανάβυσσο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα