Νίκησε την κατάθλιψη με πέντε απλούς τρόπους

Νίκησε την κατάθλιψη με πέντε απλούς τρόπους

Το πρώτο βήμα είναι να επισκεφτείς έναν ειδικό

katathlipsi
Καθημερινά χρησιμοποιώ το μετρό για τις μετακινήσεις μου. Εκεί συναντώ σε κάθε στάση διαφορετικούς ανθρώπους. Τους παρατηρώ και καταγράφω σε ένα μπλοκάκι όλους αυτούς που μου έκαναν εντύπωση.

Οι 6 στους 10 έχουν χαμηλωμένο το κεφάλι και μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιους από αυτούς τους ακούω να μιλούν στον εαυτό τους.

Aυτό το δικαιολογώ απόλυτα γιατί ζούμε σε μία εποχή που τα οικονομικά είναι χάλια, η ανεργία μαστίζει νέους και πιο μεγάλους και γενικά ζούμε σε μία αβεβαιότητα.

Μην σε πάρει όμως από κάτω. Το ξέρω ότι είναι εύκολο να στο λέω, και είναι πολύ δύσκολο να γίνει πράξη, αλλά δε θα χαλάσουμε την υγεία μας για κανέναν. Είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Επειδή λοιπόν η περιστασιακή κατάθλιψη, παίρνει και δίνει, ειδικά σε νέες ηλικίες, σου παρουσιάζω ευθύς αμέσως 5 τρόπους για να την καταπολεμήσεις, αφού επισκεφτείς βέβαια πρώτα έναν ειδικό ο οποίος θα σε διαβεβαιώσει ότι είναι κάτι περιστασιακό κι όχι μόνιμο.

Όσο απίστευτο κι αν σου φανεί, η ρουτίνα της καθημερινότητας μπορεί να σε κουράζει, αυτή είναι όμως που θα σε σώσει! Τι θέλω να πω; Ότι είναι πολύ καλό να έχεις πρόγραμμα και να το τηρείς.

Ξύπνα κάθε πρωί την ίδια ώρα και κοιμήσου το βράδυ επίσης την ίδια.

Διαβάστε περισσότερα στο keepup
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης