Νίκησε την κατάθλιψη με πέντε απλούς τρόπους

katathlipsi

Το πρώτο βήμα είναι να επισκεφτείς έναν ειδικό

Καθημερινά χρησιμοποιώ το μετρό για τις μετακινήσεις μου. Εκεί συναντώ σε κάθε στάση διαφορετικούς ανθρώπους. Τους παρατηρώ και καταγράφω σε ένα μπλοκάκι όλους αυτούς που μου έκαναν εντύπωση.

Οι 6 στους 10 έχουν χαμηλωμένο το κεφάλι και μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιους από αυτούς τους ακούω να μιλούν στον εαυτό τους.

Aυτό το δικαιολογώ απόλυτα γιατί ζούμε σε μία εποχή που τα οικονομικά είναι χάλια, η ανεργία μαστίζει νέους και πιο μεγάλους και γενικά ζούμε σε μία αβεβαιότητα.

Μην σε πάρει όμως από κάτω. Το ξέρω ότι είναι εύκολο να στο λέω, και είναι πολύ δύσκολο να γίνει πράξη, αλλά δε θα χαλάσουμε την υγεία μας για κανέναν. Είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Επειδή λοιπόν η περιστασιακή κατάθλιψη, παίρνει και δίνει, ειδικά σε νέες ηλικίες, σου παρουσιάζω ευθύς αμέσως 5 τρόπους για να την καταπολεμήσεις, αφού επισκεφτείς βέβαια πρώτα έναν ειδικό ο οποίος θα σε διαβεβαιώσει ότι είναι κάτι περιστασιακό κι όχι μόνιμο.

Όσο απίστευτο κι αν σου φανεί, η ρουτίνα της καθημερινότητας μπορεί να σε κουράζει, αυτή είναι όμως που θα σε σώσει! Τι θέλω να πω; Ότι είναι πολύ καλό να έχεις πρόγραμμα και να το τηρείς.

Ξύπνα κάθε πρωί την ίδια ώρα και κοιμήσου το βράδυ επίσης την ίδια.

Διαβάστε περισσότερα στο keepup

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

διαβητικοι

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν δύο μήνες μέχρι η απόφαση του ΕΟΠΥΥ να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ - Η Πανελλήνια Ομοσπονδία των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη καλεί το Υπουργείο Υγείας να μεριμνήσει για την επιστροφή των καταβληθέντων ποσών που έχουν πληρώσει οι ασφαλισμένοι 

emvolio_flu

Έρευνα απέδειξε ότι οι χώρες που επιτρέπουν τον αντιγριπικό εμβολιασμό στα φαρμακεία έχουν μεγαλύτερη κάλυψη σε σχέση με τις χώρες που επιτρέπουν τον εμβολιασμό μόνο μέσω ιατρικών δομών