Le Monde: To σκάνδαλο των «χρυσών διαβατηρίων» στην Κύπρο

Le Monde: To σκάνδαλο των «χρυσών διαβατηρίων» στην Κύπρο

Στο δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη Λεμεσό και στην οικοδομική ανάπτυξη της πόλης, ενώ αναφέρεται πώς στους δρόμους κάποιος θα συναντήσει πινακίδες που «υπόσχονται μία ονειρική ζωή σε πολυτελή παραλιακά διαμερίσματα... με μπόνους, ένα διαβατήριο για την Ευρώπη»

passport_cyprus
Συνέχεια στα δημοσιεύματα για το επενδυτικό πρόγραμμα της Κύπρου δίνει η γαλλική εφημερίδα Le Monde με τίτλο «To σκάνδαλο των ‘χρυσών διαβατηρίων’ στην Κύπρο».

Στο δημοσίευμα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη Λεμεσό και στην οικοδομική ανάπτυξη της πόλης, ενώ αναφέρεται πώς στους δρόμους κάποιος θα συναντήσει πινακίδες που «υπόσχονται μία ονειρική ζωή σε πολυτελή παραλιακά διαμερίσματα. Με μπόνους, ένα διαβατήριο για την Ευρώπη».

Η εφημερίδα σημειώνει ακόμη ότι το επενδυτικό πρόγραμμα της Κύπρου λειτουργεί, με μεγάλη επιτυχία, εδώ και επτά χρόνια, προσθέτοντας ότι το «κόστος» απόκτησης ευρωπαϊκού διαβατηρίου είναι η επένδυση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Ακόμη τονίζει ότι το πρόγραμμα απευθύνεται μόνο σε εύπορες οικογένειες, ακόμη και αν η περιουσίας τους είναι αμφιβόλου προέλευσης.

Η Le Monde αναφέρει ακόμη ότι η Κύπρος παρουσίαζε ένα διευρυμένο τραπεζικό τομέα, ο οποίος υπήρχαν βάσιμες υποψίες ότι εξυπηρετούσε πλούσιους Ρώσους και άλλους πρώην Σοβιετικούς, κάτι το οποίο αρνούνται οι κυπριακές Αρχές. Σε σημείο, όπως σημειώνει η εφημερίδα, που η Λεμεσός είχε αποκτήσεις το ψευδώνυμο «”Limassolgrad».

Το θέμα της Le Monde ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Βέρα Γιούροβα, με το σχόλιο ότι «η φορολογική απάτη και η διαφθορά μπορούν να εξαπλωθούν λόγω έλλειψης διαφάνειας όσον αφορά την εφαρμογή των προγραμμάτων χορήγησης χρυσών διαβατηρίων στους επενδυτές».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης