Κύπρος: Παίρνουν πίσω 26 «χρυσά» διαβατήρια μετά τις αποκαλύψεις

Κύπρος: Παίρνουν πίσω 26 «χρυσά» διαβατήρια μετά τις αποκαλύψεις

Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να ξεκινήσει διαδικασία ανάκλησης της πολιτογράφησης 26 ατόμων – Θα συσταθεί τριμελής επιτροπή που θα εξετάσει τις διαδικασίες και θα παρουσιάσει τα συμπεράσματα στο υπουργικό συμβούλιο

diavatirio_Low
Υπό την πίεση των αποκαλύψεων για το «πάρτι» με την απόδοση κυπριακής υπηκοότητας, σε άτομα που θεωρούνται ύποπτα για διάφορα εγκλήματα (κυρίως οικονομικά), το υπουργικό συμβούλιο σήμερα αποφάσισε να ξεκινήσει διαδικασία ανάκληση της πολιτογράφησης 26 ατόμων. Πρόκειται για έναν Μαλαισιανό, οκτώ Καμποτζιανούς, δύο Κενυάτες, πέντε Κινέζους, εννέα Ρώσους και έναν Ιρανό.

Την απόφαση ανέγνωσε μετά από την τετράωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Κύπριος υπουργός Εσωτερικών Κωσταντίνος Πετρίδης, λέγοντας ότι προνοείται παράλληλα η σύσταση τριμελούς επιτροπής για την εξέταση των διαδικασιών και την υποβολή συμπερασμάτων στο υπουργικό συμβούλιο.

Στην τριμελή επιτροπή συμμετέχουν η Γενική Λογίστρια ως πρόεδρος, η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και η Νομική Υπηρεσία. Σύμφωνα με τον υπουργό εσωτερικών πρόκειται για εννέα επενδυτικές υποθέσεις που αφορούν τα συγκεκριμένα πρόσωπα, με κάποιες εξ αυτών, σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη είδαν το φως της δημοσιότητας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης