Χανιά: Απολογούνται την Παρασκευή οι διακινητές που συνελήφθησαν στο λιμάνι της Σούδας

Χανιά: Απολογούνται την Παρασκευή οι διακινητές που συνελήφθησαν στο λιμάνι της Σούδας

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν την Πέμπτη οι δύο συλληφθέντες για την παράνομη διακίνηση μεταναστών, που ζήτησαν και πήραν προθεσμία

xeiropedes
Προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την Παρασκευή ζήτησαν και πήραν την Πέμπτη οι δυο φερόμενοι λαθροδιακινητές, ένας Χανιώτης και ένας Μαροκινός, οι οποίοι συνελήφθησαν στο λιμάνι της Σούδας με την κατηγορία της διακίνησης μεταναστών.

Οι δύο συλληφθέντες πέρασαν το κατώφλι του Εισαγγελέα Χανίων, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για κατά συναυτουργία διευκόλυνση διακίνησης παράνομων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Και οι δυο, όπως αναφέρει και το kriti24.gr, ζήτησαν και πήραν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν αύριο στην ανακρίτρια Χανίων.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, ένας 27χρονος αλλοδαπός και ένας 56χρονος ημεδαπός.

Συγκεκριμένα, κατόπιν πληροφοριών από Γραφείο Ασφάλειας Κ.Λ. Ραφήνας και υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη έξωθεν λιμένα Σούδας σε ΙΧΕ όχημα που οδηγούσε ο 27χρονος αλλοδαπός, ο τελευταίος προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο και αποπειράθηκε να προκαλέσει σωματικές βλάβες στα λιμενικά όργανα. Άμεσα το ΙΧΕ όχημα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο οδηγός. Από έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι το όχημα έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος καθώς και ότι ήταν κλεμμένο. Ο δε συλληφθείς κατείχε και επέδειξε κλεμμένο δελτίο ταυτότητας, ενώ στο όχημα επέβαιναν τρεις ακόμη αλλοδαποί στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Στη συνέχεια και όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, ο οδηγός είχε μεταφέρει αλλοδαπούς σε οικία πλησίον της περιοχής Λουσακίων Χανίων με σκοπό την απόκρυψή τους και στη συνέχεια την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα με πλωτό σκάφος.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 56χρονος ημεδαπός, καθόσον φέρεται να εξασφάλισε την ανωτέρω οικία προκειμένου χρησιμοποιηθεί ως κατάλυμα παράνομα διαμενόντων αλλοδαπών στη χώρα με σκοπό την μεταγενέστερη προώθησή τους σε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπρόσθετα και στο πλαίσιο των εκτεταμένων ελέγχων που διενεργούν τα ανωτέρω στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., συνελήφθησαν έξωθεν του λιμένα Σούδας, επτά αλλοδαποί, στερούμενοι εγγράφων και που κατά την προανάκριση προέκυψε ότι επρόκειτο να μεταφερθούν στην ανωτέρω οικία και στη συνέχεια να προωθηθούν παράνομα στο εξωτερικό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης