Συνελήφθη οδηγός βυτιοφόρου που άδειαζε λύματα σε οικόπεδο στα Σπάτα
Συνελήφθη 59χρονος οδηγός, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος 53χρονου ιδιοκτήτη εταιρείας – Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν διακριτικά το οικόπεδο και εντόπισαν διαρροή λυμάτων στο έδαφος
Επ' αυτοφώρω εντόπισαν οι αστυνομικοί στα Σπάτα έναν 59χρονο οδηγό βυτιοφόρου, την ώρα που μετάγγιζε παράνομα υγρά απόβλητα σε δεξαμενή μέσα σε οικόπεδο, προκαλώντας διαρροή λυμάτων και δημιουργώντας κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της ΕΛΑΣ, με τους αστυνομικούς να θέτουν σε διακριτική παρακολούθηση το συγκεκριμένο οικόπεδο, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν πραγματοποιούνταν παράνομη διαχείριση και ανεξέλεγκτη διάθεση αποβλήτων.
Το πρωί της Δευτέρας (19/10), οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 59χρονο οδηγό την ώρα που πραγματοποιούσε τη μετάγγιση των υγρών αποβλήτων από το βυτιοφόρο στη δεξαμενή και προχώρησαν στην σύλληψη του. Παράλληλα δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος ενός 53χρονου που είναι ο ιδιοκτήτη εταιρείας του βυτιοφόρου.
Μετά τον εντοπισμό του 59χρονου και την εξακρίβωση ότι στο οικόπεδο υπήρξε παράνομη διάθεση αποβλήτων, στο σημείο κλήθηκαν περιβαλλοντολόγοι του Τμήματος Ελέγχου Μετρήσεων και Υδροοικονομίας Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία.
Δείτε βίντεο από το σημείο
Κατά τον έλεγχο του κλιμακίου διαπιστώθηκε ότι λύματα από το βυτιοφόρο κατέληγαν στο έδαφος κατά τη διαδικασία μετάγγισής τους προς την δεξαμενή.
Κλείσιμο
Ωστόσο, όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, η διαρροή δεν περιοριζόταν στο συγκεκριμένο όχημα, καθώς εντοπίστηκαν λύματα να διαρρέουν και από δεύτερο βυτιοφόρο, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε κοντινό σημείο του οικοπέδου.
Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, τα ευρήματα της αυτοψίας κατέδειξαν άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία εξαιτίας της ανεξέλεγκτης διαρροής των υγρών αποβλήτων στο έδαφος.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ελέγχων για την παράνομη διαχείριση και διάθεση αποβλήτων, με στόχο τον εντοπισμό δραστηριοτήτων που προκαλούν περιβαλλοντική ρύπανση.
Η έρευνα των αστυνομικών είχε προηγηθεί της επιχείρησης, γεγονός που επέτρεψε τον εντοπισμό του βυτιοφόρου τη στιγμή της παράνομης μετάγγισης.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 59χρονου οδηγού και του 53χρονου ιδιοκτήτη εταιρείας για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.
Πολλές από τις αλλαγές που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση υποτιμώνται ή μένουν χωρίς φροντίδα, παρότι μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής, τις σχέσεις και την καθημερινότητα.
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Στο πιο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων, που ξεχωρίζει για τις καταγάλανες παραλίες και τα καταπράσινα πευκοδάση συνεχίστηκε στις αρχές του Φθινοπώρου (7 - 9 Σεπτεμβρίου) το πρόγραμμα Plastic Free Greece, με παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς που αποδείχτηκαν εξαιρετικά αποδοτικοί.