ΑΣΟΕΕ: Πάνω από 100 πανεπιστημιακοί υπέγραψαν ψήφισμα ενάντια στη βία και την ανομία

Περισσότερα από 100 μέλη ΔΕΠ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπέγραψαν ψήφισμα με το οποίο εκφράζουν την αντίθεσή τους σε κάθε παράνομη ενέργεια που εκδηλώνεται στο πανεπιστήμιο, και στηρίζουν θεσμικές αλλαγές και δράσεις που έχουν ως στόχο την ομαλή λειτουργία και αναβάθμιση του ελληνικού δημοσίου πανεπιστημίου.

Η πράξη τους αυτή, όπως επισημαίνουν, έρχεται ως αντίδραση «στο κλίμα βίας και ανομίας που είναι παρόν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σε πολλά άλλα ελληνικά πανεπιστήμια».

«Ως μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ζούμε στην καθημερινότητά μας το κλίμα βίας και ανομίας που είναι δυστυχώς παρόν στο πανεπιστήμιό μας και σε πολλά άλλα ελληνικά πανεπιστήμια», αναφέρουν στο ψηφισμά τους τα μέλη ΔΕΠ.

Επισημαίνουν ότι το πανεπιστήμιο πρέπει να είναι «ένα ανοιχτό κέντρο μάθησης και έρευνας με βάση την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και τις αρχές της δημοκρατίας» και καταλήγουν: «Συνεπώς, είμαστε αντίθετοι σε κάθε παράνομη ενέργεια που εκδηλώνεται στο πανεπιστήμιο, και στηρίζουμε θεσμικές αλλαγές και συντεταγμένες δράσεις που έχουν ως στόχο την ομαλή λειτουργία και αναβάθμιση του ελληνικού δημοσίου πανεπιστημίου».

Σημειώνεται, ότι το ψήφισμα υπέγραψε η πλειοψηφία των μελών του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του ΟΠΑ.

---

Αφού είχαν τα κότσια και το έκαναν μπράβο τους!!!! Να τελειώνει μία και καλή όλο αυτό και να γίνουν τα Πανεπιστήμια κανονικότατα όπως πρέπει. Από την μία έχουμε τα αρχηγεία και τα εργαστήρια μολότωφ των μπαχαλάκιδων και από την άλλη έχουμε κάποιους φοιτητές που αντιδρούν σε όλο αυτό. ΤΟ ΆΣΥΛΟ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ,ΕΜΠΟΡΟΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ. Αν δεν το ξέρουν ας το μάθουν αυτοί οι λίγοι φοιτητές που το παίζουν μάγκες,αντιδρούν και πλακώνονται με τα ΜΑΤ οι οποίοι ταυτίζονται με τους μπαχαλάκιδες. Ίδιοι είναι αυτή η μικρή μερίδα φοιτητών που τα κάνει όλα αυτά η είναι μέλη ΠΑΜΕ η άλλο αριστερό κίνημα.

Duff McKagan

100 πανεπιστημιακοί συνιστούν Νέα Δημοκρατία.

ΒΑCIΛΕIOC

Οργανωθείτε καλύτερα γιατί χανόμαστε ! ! !

ELENl

Θεωρώ ότι έκαναν το ΑΥΤΟΝΌΗΤΟ! και γιατί τόσοι λίγοι? οι άλλοι γιατί δεν υπέγραψαν? υπόψην μιλάμε για πανεπιστήμια!!! λέμε τώρα είπαμε 1000 φορές ευθύνες έχουν και πολλές οι πρυτάνεις, κααθηγητές, ξέρουν γνωρίζουν τα πάντα! άτομα πρόσωπα έχουν πρόσβαση παντού.απλα πάντα τους βόλευε .να μην έχουν φασαρίες ! να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο,Έτσι όπως είχε διαμορφωθεί η κατάσταση επί Τσίπρα! η λέξη (ανομία) είναι επειικως .άρχισε να ομολοποιειται σχετικά η κατάσταση στις σχολές ?εννοείτε ότι θέλει πολύ δουλειά ακόμη είναι βλέπεις και ο κηφήνας που παρακινεί τα νήματα.. Ο κ χρυσοχοιδης! είναι ήρεμος! έχει υπομονή, επιμονή, και αντοχή, μέχρι πότε θα παίζει ο Τσίπρας τα παιχνίδια του όχι πολύ ακόμη τους περιμένουν στην γωνία μάζεμα όλοι τους και στην φυλακή .πρώτος και χειρότερος ο Τσίπρας...

Μπράβο σας

Μπράβο στους καθηγητές. Θέλει πολύ θάρρος για να κάνεις κάτι τέτοιο σε έναν χώρο που τρομοκρατεί η ακροαριστερά και οι τραμπούκοι της.

kyriakos

Οι αληταραδες οι πανεπιστημιακοι πήραν θέση!!! Φοβούνται οι βρωμιαρηδες κι άρχισαν να συμμορφωνονται.

kumalu

Ζούμε στην χώρα όπου το δεδομένο γίνεται ζητούμενο...

Φοιτητής

Γιατί δεν δημοσιεύετε ολόκληρο το κείμενο με τα ονόματα αυτών που το υπέγραψαν; Μόνον τα διαγγέλματα των Κουφοντιναίων και των υποστηρικτών του εγγονού του Νάσιουτζικ ή άλλων ομοίων του δημοσιεύονται χωρίς να λείπει ούτε ένα κόμμα και με όλα τα "τιμημένα" ονόματα υπογραφόντων από κάτω;

Αλαλος

Επιτέλους παίρνουν θέση..επι συριζα δεν τολμούσε κανείς να τα βάλει με τους αναρχικούς και τους μπαχαλάκηδες.Τέλος στους μπαχαλάκηδες..το απαιτούν οι φοιτητές

Αλέξης Κατσαπλιάς

Εγώ πάλι πιστεύω ότι τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι ανοιχτά προς όλους.....εκτός βέβαια σε όσους έχουν γνώμη διαφορετική από την δική μου! Οι καταλήψεις πρέπει να γίνονται στα πλαίσια της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, ενώ και οι μολότωφ δεν απαγορεύονται όταν αυτές κατασκευάζονται στα εργαστήρια των ιδρυμάτων στα πλαίσια των πρακτικών μαθημάτων. Αυτά περί κέντρων μάθησης κ.λ.π. είναι αντιδραστικές απόψεις της συντήρησης. P.S. Μπεεεε