Κύπρος: Ο Αρχιεπίσκοπος «πίεσε» για την πολιτoγράφηση του Μαλαισιανού απατεώνα

Κύπρος: Ο Αρχιεπίσκοπος «πίεσε» για την πολιτoγράφηση του Μαλαισιανού απατεώνα

Ο Jho Taek Low καταζητείται σήμερα για το τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο 1MDB στη Μαλαισία με πλοκάμια στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες

diavatirio_Low
Πολιτική θύελλα έχουν προκαλέσει στη Κύπρο οι αποκαλύψεις για πολιτογράφηση του διεθνώς καταζητούμενου Μαλαισιανού Jho Taek Low. Σήμερα η εφημερίδα «Πολίτης» αποκαλύπτει πως ο άνθρωπος που μεσολάβησε πιεστικά προς την κυβέρνηση για ταχεία πολιτογράφηση του Jho Low είναι ο Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Χρυσόστομος Β’. Ο Μακαριότατος έστειλε τουλάχιστον δύο επιστολές στον τότε υπουργό εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο και ζητούσε την πολιτογράφηση του Μαλαισιανού, με τον οποίο δήθεν θα συζητούσαν επενδύσεις σε εκκλησιαστική γη.

Ο Jho Taek Low τον Σεπτέμβριο του 2015 ήρθε στην Κύπρο, πήρε το διαβατήριο και εξαφανίστηκε, αφού είχε κάνει τη σχετική επένδυση 5 εκατ. ευρώ με αγορά έπαυλης στην Αγία Νάπα. Σήμερα αυτό τον άνθρωπο τον καταζητεί ο μισός πλανήτης για το τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο 1MDB στη Μαλαισία με πλοκάμια στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες.

Η επιστολή του Αρχιεπισκόπου Κύπρου προς τον υπουργό εσωτερικών που αποκαλύπτεται έχει ημερομηνία 10/9/2015 και η πρόταση πολιτογράφησης του υπουργού έγινε 11/9/2015 και εγκρίθηκε ομόφωνα από το υπουργικό συμβούλιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης