LIVE

Κορωνοϊός

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Χωρίς πόρισμα έναν χρόνο μετά την εκτέλεση του ομογενή

katsifas_ar

Δεν τους βγαίνει ο «εξτρεμιστής» Κατσίφας και θέλουν να τον παρουσιάσουν ως «αυτόχειρα» - Το πόρισμα που «τρώει» τους εισαγγελείς - Αύριο στις 09:00 το ετήσιο μνημόσυνο

Ένας χρόνος πέρασε από την εκτέλεση του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, από τους επίλεκτους της αλβανικής αστυνομίας, και τα Τίρανα όχι μόνο κωλυσιεργούν επιδεικτικά στην ολοκλήρωση και έκδοση του πορίσματος, αλλά μεθοδεύουν να παρουσιάσουν ως... αυτόχειρα τον 35χρονο ομογενή.

Από την επομένη της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα από τους επίλεκτους της RENEA, ανήμερα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, οι αλβανικές Αρχές προσπαθούν να καταλήξουν σε πόρισμα που θα συνάδει απόλυτα με το «αφήγημα» του πρωθυπουργού Ράμα, σύμφωνα με τ’ οποίο οι επίλεκτοι της αλβανικής αστυνομίας σκότωσαν τον 35χρονο ομογενή, επειδή ήταν «εξτρεμιστής» που απείλησε ζωές αστυνομικών και πολιτών. Όλο αυτό το διάστημα η εισαγγελική έρευνα προσπαθεί ν’ αποδείξει πως όχι μόνο ο Κατσίφας ήταν «Ekstremist Grek» (Έλληνας εξτρεμιστής) αλλά και πως είχε… συνεργούς, ανασύροντας από το αρχείο παλιές υποθέσεις που όμως έχουν κριθεί από τη δικαιοσύνη.

Δεν τους βγαίνει ο «εξτρεμιστής» Κατσίφας και θέλουν να τον παρουσιάσουν ως «αυτόχειρα»

Η αδυναμία των αλβανικών Αρχών, να τεκμηριώσουν σοβαρά όσα προκλητικά από την πρώτη στιγμή υποστήριξαν ο πρωθυπουργός Ράμα και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ για την εκτέλεση Κατσίφα, έχει ως αποτέλεσμα να μεθοδεύεται η έκδοση ενός σαθρού και κατευθυνόμενου πορίσματος, σύμφωνα με το οποίο το θύμα θα παρουσιάζεται ως… αυτόχειρας. Πως δηλαδή ο Κατσίφας, αυτοκτόνησε προκειμένου να μην πέσει ζωντανός στα χέρια των ανδρών της RENEA.

Οι αλβανικές μεθοδεύσεις έχουν εξοργίσει την οικογένεια του 35χρονου ομογενή, που ένα χρόνο μετά μετά την δολοφονία τους προσφιλούς προσώπου τους, ακόμη περιμένουν την ολοκλήρωση έκδοσης του πορίσματος, προκειμένου να δρομολογηθούν οι επόμενες κινήσεις τους που φτάνουν έως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σύμφωνα με τους νομικούς συμβούλους της οικογένειας Κατσίφα, αυτού του είδους οι μεθοδεύσεις στερούνται κάθε σοβαρότητας και θα εκπέσουν ακόμη και από τα ίδια τα στοιχεία που έως σήμερα οι αλβανικές Αρχές έχουν επιτρέψει να έρθουν στο φως.

Από τη σύντομη μακροσκοπική εξέταση στη σoρό του 35χρονου ομογενή, που οι αλβανικές Αρχές επέτρεψαν να πραγματοποιήσει τον περασμένο Νοέμβριο ο Έλληνας ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, διαπιστώθηκαν δύο διαμπερή τραύματα στο θώρακα, τα οποία δεν ήταν εξ’ επαφής αλλά προκλήθηκαν από βολές που ρίφθησαν από απόσταση 25 μέτρων. Άρα πέφτει στο κενό πιθανή μεθόδευση να εμφανιστεί το συμβάν ως αυτοκτονία, αφού εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον ο Κατσίφας να αυτοπυροβολήθηκε δύο φορές και μάλιστα από τόσο μεγάλη απόσταση.

Το πόρισμα που «τρώει» τους εισαγγελείς

Σύμφωνα με την αλβανική νομοθεσία η έκδοση του πορίσματος θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέσα σε έξι μήνες από το περιστατικό. Ωστόσο «παραθυράκια» του νόμου, δίνουν δικαίωμα παράτασης έως και δύο χρόνια. Τον περασμένο Μάρτιο, και μετά από την παραίτηση του πρώτου εισαγγελέα που είχε αναλάβει αρχικά την υπόθεση, ο αντικαταστάτης του Νιάζι Σεφέρι είχε ζητήσει και έλαβε, τρίμηνη παράταση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ωστόσο πρόσφατα και ο δεύτερος εισαγγελέας παραιτήθηκε, επικαλούμενος λόγους υγείας, με αποτέλεσμα να έχει παγώσει η διαδικασία. «Η παραίτηση του 2ου εισαγγελέα μπορεί να έχει σχέσεις με τις μεθοδεύσεις που επιδιώκονται περί αυτοκτονίας. Ίσως να δέχτηκε πιέσεις και να οδηγήθηκε σε παραίτηση» δήλωσε στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα κ.Γεώργιος Ναυρίδης.

Να σημειωθεί πως έως σήμερα οι αλβανικές Αρχές δεν έχουν δημοσιοποιήσει το ιατροδικαστικό πόρισμα και τη βαλλιστική έκθεση, ούτε εμφάνισαν σοβαρά τεκμήρια της υπόθεσης, όπως το τυφέκιο που φέρεται να είχε ο Κατσίφας. Επίσης δεν υπάρχει καμία απολύτως πληροφορία για το οπτικοακουστικό υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες των επίλεκτων της RENEA, αν και επίσημα η αλβανική αστυνομία υποστηρίζει πως δεν υπάρχει video από την επιχείρηση κατά του Κατσίφα.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, έχει δηλώσει ξεκάθαρα προς την κυβέρνηση Ράμα πως παρακολουθεί από κοντά την υπόθεση Κατσίφα, ζητώντας ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας και έκδοση ενός «εμπεριστατωμένου» πορίσματος, που θα ρίχνει άπλετο φως σε όλες τις πτυχές της υπόθεσης. Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Ιωάννης και Βασιλεία Κατσίφα, είχαν στείλει επιστολή στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας του να συμβάλλει στην πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών της δολοφονίας του παιδιού τους και ταυτόχρονα να στρέψει το ενδιαφέρον του στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της εθνικής ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. Οι γονείς του Κατσίφα, δεν έλαβαν καμία απάντηση από τον κ.Τσίπρα, που σε άλλες περιπτώσεις είχε επιδείξει ευαισθησίες, νιώθοντας πίκρα και απογοήτευση. Πληροφορίες αναφέρουν πως αναλόγως των εξελίξεων στο θέμα του πορίσματος, οι γονείς του άτυχου ομογενή, θα απευθυνθούν εκ νέου στον σημερινό πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτακη ζητώντας απόδοση δικαιοσύνης για τον άδικο χαμό του γιού τους.

Την ίδια ώρα που οι αλβανικές Αρχές προσπαθούν να παρουσιάσουν ως... αυτοχειρία τη δολοφονία Κατσίφα, συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους γονείς του άτυχου ομογενή, που θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του παιδιού τους με την κατασκευή ενός μικρού ναού στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή. Η αλβανική αστυνομία, με πρόσχημα την απουσία πολεοδομικής άδειας, σταμάτησε τις εργασίες, ενώ άγνωστοι κατέστρεψαν και σκόρπισαν τα οικοδομικά υλικά, δημιουργώντας πίκρα και απογοήτευση στην οικογένεια του θύματος.

Αύριο στις 09:00 το μνημόσυνο

To ετήσιο μνημόσυνο θα τελεστεί αύριο (Σάββατο 26/10/2019) στις 09:00 το πρωί στο νεκροταφείο του χωριού Βουλιαράτες, Ερωτηματικό παραμένει εάν οι αλβανικές Αρχές επιτρέψουν Ελλαδίτες να παραβρεθούν στο μνημόσυνο ή αν θα καταφύγουν στην προσφιλή τακτική, να τους απαγορεύσουν την είσοδο στη χώρα, χαρακτηρίζοντάς τους «ανεπιθύμητους». Περισσότεροι από 200 Ελλαδίτες έως σήμερα, έχουν χαρακτηριστεί αυθαίρετα και καταχρηστικά «ανεπιθύμητοι» στην Αλβανία, ενώ μεγάλη είναι και η λίστα ομογενών στους οποίους ασκείται bulling κάθε φορά που επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα.

Όπως έγινε γνωστό, την ώρα του μνημοσύνου Αλβανοί εθνικιστές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Τσερτσίζ Τόπουλι του Αργυροκάστρου, για την παρουσία Ελλαδιτών στους Βουλιαράτες. Αρχικά η συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί για την Κακαβιά, αλλά η αλβανική αστυνομία το απαγόρευσε. Η συγκέντρωση είχε αναγγελθεί στα κοινωνικά δίκτυα, όπου Αλβανοί εθνικιστές καλούσαν τους συμπατριώτες τους ν’ αντιδράσουν στην είσοδο Ελλήνων «εξτρεμιστών» στην Αλβανία για το μνημόσυνο του Κατσίφα, που δολοφονήθηκε πριν από ένα χρόνο από τους επίλεκτους της αλβανικής αστυνομίας (RENEA). «Οι Έλληνες εξτρεμιστές επισκέπτονται την Αλβανία στις 26 Οκτωβρίου για να τιμήσουν την επέτειο του Έλληνα εξτρεμιστή Κατσίφα. Σας προσκαλούμε και σας ενημερώνουμε όποιος θέλει να διαμαρτυρηθεί αυτήν την ημέρα για να μπλοκάρουμε τα σύνορα στην Κακαβιά και θέλουν να έρθουν μαζί μας στις 26 Οκτωβρίου. Θα διαμαρτυρηθούμε και προσκαλούμε κάθε πατριώτη. Να εμποδίσουμε τους Έλληνες εξτρεμιστές να εισέλθουν στην Αλβανία», έγραψε χαρακτηριστικά η εθνικιστική σελίδα «Πατριωτικές Αλβανικές Ειδήσεις» στο Facebook, με δεκάδες κοινοποιήσεις στα προσωπικά προφίλ Αλβανών χρηστών.

«Εkstremisti Grek» (Έλληνα εξτρεμιστή) είχε αποκαλέσει τον 35χρονο ομογενή, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, επιχειρώντας να δικαιολογήσει την εκτέλεση του από τους επίλεκτους της αλβανικής αστυνομίας, ανήμερά της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 2018. Πληροφορίες αναφέρουν πάντως, πως λόγω της παρουσίας του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στην Αθήνα, στις 29 και 30 για την «4η Ευρω-Αραβική Συνόδος», τα Τίρανα επιδιώκουν να μη διαταραχθεί το ήδη εύθραυστο κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες, με νέα ένταση στο ετήσιο μνημόσυνο του Κατσίφα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (12)

Μάριος

Τι ακριβώς έκανε ο Κατσιφας που τον αποκαλούμε ήρωα στην Ελλάδα ; Επειδή προκάλεσε κ πήγε γυρεύοντας όπως γνωρίζουμε όλοι την ιστορία σε μια ξένη χώρα, είναι ήρωας. Σόρυ αλλά ο κόσμος έχει ανάγκη να πιστεύει σε ήρωες και τα ΜΜΕ φροντίζουν με τον καλύτερο τρόπο.

SPYROS

Ενας ΕΛΛΗΝΑΣ λιγωτερος! Θα σε θυμομαστε οσο ζουμε παλλικαρι μου...

Καλλ

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ,ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΓΙ'ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ! Ο ΑΛΒΑΝΟΣ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ, ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ! ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΘΑΝΑΤΟΣ !!!!

Αναλήθειες

με τις οποίες χειραγωγείτε ως ΜΜΕ τις συνειδήσεις του κόσμου. Με την "ανεύθυνη" αυτή στρατηγική απλά σπέρνετε τη διχόνοια και δημιουργήται ένα ψυχροπολεμικό κλίμα. Ο Κατσίφας ήταν ένας δυστυχής αποπροσανατολισμένος και εμπαθής άνθρωπος ο οποίο χρειαζόταν ψυχολογική αγωγή. Σε έναν απο τους Εθνομαρτυρικούς του παραξυσμούς πήρε ένα καλάσνικοφ και σαν να ήταν σε εμπόλεμη ζώνη έκοβε βόλτες στο χωριό του. Ηθελε να τον προσέξουν να αφήσει ένα αποτύπωμα στην ασήμαντη ( κατ΄αυτόν) άχρωμη ζωή του. Ηταν επόμενο να έρθουν δυνάμεις καταστολής για να τον αφοπλίσουν. Αυτός οδήγησε την κατάσταση στα άκρα και στην ανταλλαγή πυροβολισμών τον σκότωσαν. Το ίδιο ακριβώς θα γινόταν στην Ελλάδα αν ερχόταν Αλβανός και διεκδικούσε λογω Τσαμουριάς οικόπεδα. Να μάθετε να γράφετε αλήθειες. Τα περί εκτελέσεων είναι φούμαρα για τον ανόητο κοσμάκη.

Ακριβώς

Πες τα για να μάθουν

θεσπρωτος

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΛΕΕΙ ..... ΣΗΚΩΣΕ ΟΠΛΟ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ....ΤΙ ? ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ? Ηταν και αλλοι β, ηπειρωτες ΕΚΕΙ ....και δεν τους πειραξε ΚΑΝΕΝΑΣ . Επισης ....την ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ ειχε και ο Μαριαν Κολα , που σηκωσε οπλο στην Ελληνικη αστυνομια .Οι κοινωνιες μας ,( Αλβανιας -Ελλαδος ) δεν εχουν αναγκη απο κατσιαπλιαδες ...κατσιφες και κολα . Σε κανενα κρατος στον κοσμο , η αστυνομια δεν υποκυπτει σε τετοιου ειδους ενεργειες . Υ.Γ. τα παραπονα ...., σαυτους που τον αφιονησαν .... και του 'παν να βάλει το χακί, να μπει στην πρώτη τη γραμμή και ΗΡΩΑΣ θα γίνει .....

Βρωμοστομος

Αλλη μια φορα θα απαντησω στον Αναληθειες, σχολιαστη Eχεις κανενα διπλωμα ψυχολογιας, ψυχαναλυσης η εισαι μαντης της κακιας ωρας, πολυ εμπαθεια για ενα δολοφονημενο Ελληνα. Ο Ζακ ειναι ηρωας και το ινδαλμα σου;

Χρήστος

Επιτέλους μια αληθινή φωνή και καθαρή σκέψη.

................

Εθνομάρτυς Κωνσταντίνος Κατσίφας: ΠΑΡΩΝ!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης