Μνημόσυνο Κατσίφα: Απαγόρευσαν εκδήλωση Αλβανών εθνικιστών στην Κακαβιά

Μνημόσυνο Κατσίφα: Απαγόρευσαν εκδήλωση Αλβανών εθνικιστών στην Κακαβιά

Η συγκέντρωση θα ήταν κατά των Ελλήνων που θα θελήσουν να περάσουν τα σύνορα προκειμένου να παραστούν στο ετήσιο μνημόσυνο του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, στο χωριό Βουλιαράτες, το πρωί του Σαββάτου 

katsifas
Η αλβανική αστυνομία απαγόρευσε ομάδες εθνικιστών να οργανώσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς κατά Ελλήνων που θα θελήσουν να περάσουν τα σύνορα προκειμένου να παραστούν στο ετήσιο μνημόσυνο του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, στο χωριό Βουλιαράτες, το πρωί του Σαββάτου 26.10.2019.

Ωστόσο τους επετράπη να διαμαρτυρηθούν στην πλατεία Τσερτσίζ Τόπουλι του Αργυροκάστρου.

Η συγκέντρωση είχε αναγγελθεί στα κοινωνικά δίκτυα, όπου Αλβανοί εθνικιστές καλούσαν τους συμπατριώτες τους ν’ αντιδράσουν στην είσοδο Ελλήνων «εξτρεμιστών» στην Αλβανία για το μνημόσυνο του Κατσίφα, που δολοφονήθηκε πριν από ένα χρόνο από τους επίλεκτους της αλβανικής αστυνομίας (RENEA). «Οι Έλληνες εξτρεμιστές επισκέπτονται την Αλβανία στις 26 Οκτωβρίου για να τιμήσουν την επέτειο του Έλληνα εξτρεμιστή Κατσίφα. Σας προσκαλούμε και σας ενημερώνουμε όποιος θέλει να διαμαρτυρηθεί αυτήν την ημέρα για να μπλοκάρουμε τα σύνορα στην Κακαβιά και θέλουν να έρθουν μαζί μας στις 26 Οκτωβρίου. Θα διαμαρτυρηθούμε και προσκαλούμε κάθε πατριώτη. Να εμποδίσουμε τους Έλληνες εξτρεμιστές να εισέλθουν στην Αλβανία», έγραψε χαρακτηριστικά η εθνικιστική σελίδα «Πατριωτικές Αλβανικές Ειδήσεις» στο Facebook, με δεκάδες κοινοποιήσεις στα προσωπικά προφίλ Αλβανών χρηστών.

mnimosino


Η αλβανική αστυνομία απαγόρευσε την προκλητική διαδήλωση στην Κακαβιά, προειδοποιώντας ακόμη και με συλλήψεις.

Κλείσιμο
«Εkstremisti Grek» (Έλληνα εξτρεμιστή) είχε αποκαλέσει τον 35χρονο ομογενή ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, επιχειρώντας να δικαιολογήσει την εκτέλεση του από τους επίλεκτους της αλβανικής αστυνομίας, ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 2018. Αν και πέρασε ένας χρόνος από τότε, το αφήγημα Ράμα για τον «Έλληνα εξτρεμιστή» φαίνεται πως δεν «βγαίνει» για τις αλβανικές Αρχές, που ακόμη δεν έχουν ολοκληρώσει την έκδοση του σχετικού πορίσματος για τα ακριβή αίτια δολοφονίας του Κατσίφα.

Η ίδια σελίδα στο facebook πρωτοστατεί στην στοχοποίηση Ελλήνων πολιτών, με «πύρινες» αναρτήσεις και ακραίους χαρακτηρισμούς, που προτίθενται να παραστούν στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπερωτών και πολιτευτής της Ν.Δ. κ.Μπάμπης Καραθάνος είναι ένας από αυτούς που αποτελούν «κόκκινο» πανί για τους Αλβανούς εθνικιστές.


mnimosino-2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης