Ηγουμενίτσα: Νέες εικόνες από το κατάστρωμα του φλεγόμενου Olympic Champion

Ηγουμενίτσα: Νέες εικόνες από το κατάστρωμα του φλεγόμενου Olympic Champion

 «Όλος ο κόσμος άρχισε να φωνάζει» λέει ένας επιβάτης - Πέντε τραυματίες, εκ των οποίων ένας παραμένει για νοσηλεία - Έντεκα φορτηγά υπέστησαν ζημιές

olympic_katasvesi
Πανικός επικράτησε στο Olympic Champion μετά την εκδήλωση φωτιάς, σήμερα το πρωί, στο γκαράζ, σε φορτηγό- ψυγείο.

ΟΙ 613 επιβαίνοντες έζησαν στιγμές αγωνίας, όταν η αριστερή πλευρά του πλοίου καλύφθηκε από καπνούς. Στο πλοίο σήμανε συναγερμός, κι ενώ το πλοίο προσέγγισε το πρώτο ρυμουλκό που έκανε αναγνώριση της κατάστασης.

Το βίντεο του OPEN TV δείχνει τους μαύρους καπνούς που έπνιξαν το κατάστρωμα.  «Όλος ο κόσμος άρχισε να φωνάζει. Μετά μας έβγαλαν έξω στο κατάστρωμα που συγκεντρωνόμαστε όλοι» δήλωσε στην κάμερα ένας από τους επιβάτες.

Φωτιά στο πλοίο Olympic Champion



Πέντε τραυματίες 

Από την πυρκαγιά τραυματίστηκαν πέντε άτομα, δύο με εγκαύματα στα κάτω άκρα, δύο με αναπνευστικά προβλήματα και ένα ακόμα στη μέση. Όλοι μεταφέρθηκαν στο πλησιέστερο νοσοκομείο και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες εξήλθαν οι τέσσερις από αυτούς ενώ ο ένας παραμένει για νοσηλεία.

Κλείσιμο
Οι υπόλοιποι επιβάτες του πλοίου αναμένεται να προωθηθούν στους προορισμούς τους και με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας με τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία Hellenic spirit καιCruise Europa.

Μέσα στο πλοίο υπήρχαν 94 φορτηγά και 195 ΙΧ. Έντεκα φορτηγά υπέστησαν ζημιές, μικρές και μεγάλες ενώ ένα από αυτά παραμένει στο γκαράζ του πλοίου και πιθανολογείται ότι είναι αυτό από το οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Εντολή άμεσης επιστροφής

Αρκετές νταλίκες που βρίσκονταν στο γκαράζ περιείχαν εύφλεκτο φορτίο. Ορισμένες απ' αυτές καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ αρκετά εμπορεύματα έπαθαν μεγάλη ζημία.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας δίνει εντολή άμεσης επιστροφής στην Ηγουμενίτσα. Στις 8.20 το Olympic Champion έδεσε στο λιμάνι, ενώ ξεκίνησε επιχείρηση εκκένωσης αλλά και κατάσβεσης της φωτιάς από πλοιάριο της πυροσβεστικής.

Παρότι η επιχείρηση ήταν δύσκολη, οι πυροσβέστες έθεσαν τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο.

Εντυπωσιακά είναι και τα πλάνα που κατέγραψε drone πάνω από το πλοίο.

Ηγουμενίτσα φωτιά στο πλοίο ANEK LINES Olympic Champion (drone) olympic champion Fire igoumenitsa


oc-1
oc-2
oc-3
oc-4
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης