Ηγουμενίτσα: Από νταλίκα ξεκίνησε η φωτιά στο πλοίο Olympic Champion

Ηγουμενίτσα: Από νταλίκα ξεκίνησε η φωτιά στο πλοίο Olympic Champion

Τρεις τραυματίες, ανάμεσά τους και ένας Κούρδος μετανάστης που κρυβόταν σε νταλίκα  - Έρευνα για το αν υπήρχαν άλλοι κρυμμένοι μετανάστες  - Με ασφάλεια επέστρεψε στο λιμάνι και αποβιβάστηκαν οι 538 επιβάτες  - Πλακιωτάκης: Ασφαλείς όλοι οι επιβάτες - Ζημιές σε φορτηγά και εμπορεύματα

truck_ar
Λαχτάρισαν το πρωί του Σαββάτου οι 538 επιβάτες του πλοίου «Olympic Champion» της ΑΝΕΚ που εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα – Βενετία, όταν λίγο μετά την αναχώρησή του, πυκνοί καπνοί άρχισαν να βγαίνουν από το γκαράζ 4 του πλοίου.

Μια νταλίκα – ψυγείο, είχε τυλιχθεί στις φλόγες. Άμεσα ενεργοποιήθηκε το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης και δόθηκε εντολή το πλοίο να επιστρέψει στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Ηγουμενίτσα:Αναστάτωση στο λιμάνι από Φωτιά σε πλοίο

Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη προκειμένου οι 538 επιβάτες και 74 άτομα πλήρωμα να αποβιβαστούν με ασφάλεια στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Στην περιοχή βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή, ένα πλωτό του λιμενικού, ένα ρυμουλκό, ένα πλοιάριο πυρόσβεσης και χερσαία μέσα πυρόσβεσης.

Κλείσιμο
Φωτιά σε πλοίο στην Ηγουμενίτσα

Περίπου στις εννέα το πρωί είχαν αποβιβαστεί με ασφάλεια όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα, ενώ δυο άτομα με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο κέντρο υγείας της περιοχής.

Πυροσβεστικές δυνάμεις έσβησαν την φωτιά και στο πλοίο επιβιβάστηκε κλιμάκιο της πυροσβεστικής προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια που προκλήθηκε. Παράλληλα ξεκίνησε και η έξοδος των 293  οχημάτων που βρίσκονταν μέσα στο πλοίο.

Τρεις τραυματίες

Στο Νοσοκομείο Φιλιατών μεταφέρθηκε ένας Κούρδος μετανστης με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω των αναθυμιάσεων από την πυρκαγιά στο Olympic Champion High Speed Ferries, υπόθεση για την οποία έχει επιληφθεί το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας. Προανάκριση για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας. Στην Ηγουμενίτσα αναμενόταν και ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Σπύρος Βαλσάμης.

Οι δύο επιβάτες του πλοίου Champion Olympic που αντιμετώπισαν νωρίτερα προβλήματα υγείας λόγω της φωτιάς διακομίστηκαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της Ηγουμενίτσας. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν αμέσως μετά. Πρόκειται για ένα 80χρονο Έλληνα και ένα Γερμανό ο οποίος έφερε ελαφρύ έγκαυμα στο πόδι.

Ο Κούρδος που νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο Φιλιατών βρέθηκε κρυμμένος μέσα σε νταλίκα.








ship3
ship2
ship1


hg4
hg6
3l__2_

«Ασφαλείς όλοι οι επιβάτες. Οι συντονισμένες προσπάθειες πληρώματος και Λιμενικού απέδωσαν το καλύτερο αποτέλεσμα», έγραψε στο Facebook o υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.



Το Olympic Champion έχει ναυπηγηθεί το 2000 κι έχει ολικό μήκος 204 μέτρα και πλάτος 26,13.

Τον Αύγουστο του 2018, ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί και στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος στο λιμάνι του Πειραιά.

Ζημιές σε φορτηγά και εμπορεύματα

Καθώς ολοκληρώνεται το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς στο επιβατηγό/οχηματαγωγό Olympic Champion, αποβιβάζονται σταδιακά και τα φορτηγά από τα γκαράζ του πλοίου.

Σύμφωνα με πληροφόρηση από το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας κάποιες νταλίκες έχουν καεί ολοσχερώς ενώ κάποιες άλλες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και στα εμπορεύματα που μετέφεραν.

Σύμφωνα με όλες τα ενδείξεις η φωτιά ξέσπασε σε χώρο κοντά στην πλώρη του πλοίου. Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση και οι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν ειδικό εξοπλισμό και αντιασφυξιογόνες μάσκες.



hg3
hg1
2l__1_
hg2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης