Εκτάκτως αυτό το Σάββατο με το ΘΕΜΑ η συγκλονιστική μυθιστορηματική βιογραφία της Φωτεινής Τσαλίκογλου «Εγώ, η Μάρθα Φρόυντ»

Εκτάκτως αυτό το Σάββατο με το ΘΕΜΑ η συγκλονιστική μυθιστορηματική βιογραφία της Φωτεινής Τσαλίκογλου «Εγώ, η Μάρθα Φρόυντ»

Η γυναίκα που άντεξε τη γέννηση της ψυχανάλυσης δίπλα στο σύζυγό της, τον Σίγκμουντ Φρόυντ επιτέλους μιλά. Η διήγησή της είναι σπαρακτική και αποκαλυπτική, σε μια αριστοτεχνική απόδοση από μια μεγάλη συγγραφέα.

book_main01
Η σεξουαλικότητα ήρθε στο επίκεντρο της ψυχολογίας αλλά και των επιστημών του ανθρώπου χάρη στον Σίγκμουντ Φρόυντ. Κι όμως, αυτός ο μεγαλοφυής στοχαστής και ριζοσπάστης, ο ιδρυτής της ψυχανάλυσης και σκαπανέας των απωθημένων ενστίκτων που προκάλεσε τα κατεστημένα ήθη με την έμφαση που έδινε στον ερωτισμό, στην προσωπική του ζωή ήταν συντηρητικός, σχεδόν πουριτανός.

Η συγκλονιστική μυθιστορηματική βιογραφία της Φωτεινής Τσαλίκογλου «Εγώ, η Μάρθα Φρόυντ»


Ο γάμος με τη Μάρθα διήρκεσε 53 ολόκληρα χρόνια και τερματίστηκε με τον θάνατό του -αν και οι σαρκικές επαφές ανάμεσα στον Σίγκμουντ και τη Μάρθα είχαν τελειώσει πολύ πιο πριν, εφόσον για εκείνον το σεξ ήταν αποκλειστικώς μέρος της αναπαραγωγικής διαδικασίας. Παρόλα αυτά η Μάρθα, εκτός από μητέρα των έξι παιδιών του Σίγκμουντ Φρόυντ, υπήρξε και η αιώνια ερωμένη του -όσο κι αν αυτό φαντάζει παράδοξο.

Κλείσιμο
Η καθηγήτρια ψυχολογίας Φωτεινή Τσαλίκογλου, πολυγραφότατη και χαρισματική συγγραφέας, χειρίζεται ιδανικά τα βιογραφικά δεδομένα της Μάρθας Φρόυντ, φέρνοντας την προσωπικότητά της στο φως των προβολέων και, επιτέλους, στο προσκήνιο. Το βιβλίο είναι γραμμένο σαν μια αυτοβιογραφική διήγηση και προσφέρει στον αναγνώστη μια μοναδική ευκαιρία να κοιτάξει μέσα στο μυαλό του ανθρώπου που κοίταξε μέσα στο μυαλό και την ψυχή της ανθρωπότητας.


Μη χάσετε εκτάκτως το Σάββατο μαζί με το Πρώτο ΘΕΜΑ την εξαιρετική μυθιστορηματική βιογραφία της Φωτεινής Τσαλίκογλου «Εγώ, η Μάρθα Φρόυντ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης