Στροφή 180 μοιρών από τον δήμαρχο Καλαμάτας: Το έθιμο του σαϊτοπόλεμου σταματάει εδώ!

Στροφή 180 μοιρών από τον δήμαρχο Καλαμάτας: Το έθιμο του σαϊτοπόλεμου σταματάει εδώ!

Μόλις την περασμένη Δευτέρα, ο κ. Παναγιώτης Νίκας δήλωνε πως «ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων, οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί»...

saites_kalamata
«Εάν δεν αλλάξουν όλα, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το έθιμο» ξεκαθάρισε, μιλώντας στην εκπομπή One Line, στο νέο διαδικτυακό κανάλι One TV, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, μετά τον θάνατο οπερατέρ κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το έθιμο «ημινόμιμο» και επισημαίνοντας ότι «το έθιμο σταματάει εδώ».

Δήμαρχος Καλαμάτας στο One Channel: Σταματάει το έθιμο του σαϊτοπόλεμου


Ο κ. Νίκας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μετά τον τραγικό θάνατο του Κώστα Θεδωρακάκη «το έθιμο σταματάει εδώ. Κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν θα δεχθεί να συνεχίσει αυτή την ημινόμιμη κατάσταση».

Ο κ. Νίκας υποστήριξε ότι προσωπικά δεν του αρέσουν αυτά του είδους τα επικίνδυνα έθιμα, ωστόσο ο σαϊτοπόλεμος είναι συνδεδεμένος με την πόλη της Καλαμάτας και ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε συμβεί κάτι τόσο τραγικό, όσο ο θάνατος ενός ανθρώπου.

Όπως είπε, αυτό είναι το στοιχείο που αλλάζει όλα τα δεδομένα από εδώ και πέρα, ενώ υποστήριξε πως ως δήμαρχος απευθύνθηκε στα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο για την διοργάνωση του εθίμου, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας είχε δηλώσει μετά την τραγωδία που σημειώθηκε την Κυριακή του Πάσχα, ότι «ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων, οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί, γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις. Ωστόσο, ο δήμος προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια να λάβει μέτρα για να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης