Καλαμάτα: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του εικονολήπτη που σκοτώθηκε στον σαϊτοπόλεμο

Καλαμάτα: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του εικονολήπτη που σκοτώθηκε στον σαϊτοπόλεμο

Συγγενείς και φίλοι τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, στο χωριό όπου διέμενε με τη γυναίκα και τα δύο παιδιά του

C4842D0C-4B1E-4E8A-A133-55BB877D24D4
safe_image
Στην εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Εύα Μεσσηνίας γράφτηκε σήμερα το απόγευμα στις 6.00 ο τραγικός επίλογος για τον 54χρονο εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου την Κυριακή του Πάσχα στην Καλαμάτα.

Συγγενείς και φίλοι τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, στο χωριό όπου διέμενε με τη γυναίκα και τα δύο παιδιά του.

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή της η οικογένεια του Κώστα Θεοδωρακάκη δήλωσε ότι «δεν επιθυμεί την τηλεοπτική κάλυψη της εξόδιας ακολουθίας του από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και παρακάλεσε τους εργαζόμενους σε αυτά να τιμήσουν τη μνήμη του άδικα εκλιπόντος συναδέλφου τους, σεβόμενοι την επιθυμία της οικογένειας και τη μεγάλη ψυχική φόρτιση που υφίσταται».

Η τοπική κοινωνία εξακολουθεί να είναι σοκαρισμένη από το περιστατικό. Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος εικονολήπτης έχασε τη ζωή του την ώρα που κατέγραφε σε βίντεο το σαΐτοπόλεμο όταν χτυπήθηκε από μια σαΐτα.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Θάρρος της Μεσσηνίας ένα τέταρτο πριν από τις 9.00 το βράδυ στο χώρο διεξαγωγής του σαϊτοπόλεμου μπήκε η ομάδα των σαϊτολόγων από τον Άγιο Σίδερη και ξεκίνησε η επίδειξη. Άγνωστο για ποιο λόγο κάποια στιγμή το ταγάρι που είχε περασμένο στο σώμα του ο 62χρονος αρχηγός του μπουλουκιού, στο οποίο είχε τις υπόλοιπες σαΐτες που θα έριχνε, πήρε φωτιά.

Από τα βίντεο που έχουν ληφθεί και τα οποία έχει συμπεριλάβει στη δικογραφία η Αστυνομία, φαίνεται να βγάζει το φλεγόμενο ταγάρι από τον ώμο, να το πετάει στο έδαφος και να το πατάει για να σβήσει. Πριν, όμως, προλάβει να το πετάξει στο έδαφος μία φλεγόμενη σαΐτα εκτοξεύεται σαν ρουκέτα. Κάποιες μαρτυρίες αναφέρουν πως κι άλλες σαΐτες έφυγαν προς το πλήθος.

Κλείσιμο
Η πρώτη, όμως, με απίστευτη ταχύτητα φεύγει προς το πλήθος και χτυπά τον Κώστα Θεοδωρακάκη στο κεφάλι, με την κάμερά του να καταγράφει την πορεία της φονικής σαΐτας προς αυτόν. Σωριάζεται αμέσως στο έδαφος, ενώ κόσμος που βρισκόταν παραδίπλα τρέχει πανικόβλητος.

Οι άνθρωποι που τρέχουν δίπλα στον 54χρονο διαπιστώνουν ότι δεν έχει καμία αντίδραση και οι διοργανωτές ειδοποιούν ασθενοφόρο, το οποίο φτάνει άμεσα στο σημείο. Ήταν, όμως, ήδη αργά για τον Κώστα Θεοδωρακάκη και στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Με πληροφορίες από tharrosnews.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης