Καλαμάτα: Επτά συλλήψεις για την τραγωδία στον σαϊτοπόλεμο

Καλαμάτα: Επτά συλλήψεις για την τραγωδία στον σαϊτοπόλεμο

Βίντεο-σοκ: Ο άτυχος εικονολήπτης κατέγραψε τον θάνατό του - Συνελήφθη και ο δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για την αναβίωση του εθίμου που κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος - Θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα

thyma-kalamata_main01
Σε επτά συλλήψεις έχει προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ στην Καλαμάτα μετά τον θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου, ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ένας δημοτικός σύμβουλος.

Ο δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για την αναβίωση του εθίμου, κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος ενώ και οι 7 θα οδηγηθούν αργότερα σήμερα στον εισαγγελέα για να ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας κατασχέθηκαν 69 σαίτες, διάφορα είδη και υλικά κατασκευής τους, καθώς και μείγμα μπαρουτιού.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω διοργάνωση γίνεται με ευθύνη του Δήμου Καλαμάτας, καθώς από το νόμο είναι παράνομη η κατασκευή και χρήση των σαϊτών και άλλων αυτοσχέδιων βαρελότων. Υπεύθυνοι λοιπόν για την τήρηση μέτρων ασφαλείας είναι η διοργανώτρια αρχή.

Οι αστυνομικοί ερευνούν το οπτικοακουστικό υλικό από τα βίντεο που έχουν δημοσιευθεί, αλλά και αυτά από κινητά, προκειμένου να εντοπίσουν το μπουλούκι από το οποίο έφυγε η σαΐτα και προκάλεσε τον θάνατο του εικονολήπτη.

Κατέγραψε σε live τον θάνατό του

Κλείσιμο
Ο γνωστός εικονολήπτης της Μεσσηνίας έχασε τη ζωή του την ώρα που κατέγραφε βίντεο το σαΐτοπόλεμο όταν μια σαΐτα «καρφώθηκε» στο κεφάλι του.

Τραγική ειρωνία είναι ότι την ώρα που βιντεοσκοπούσε την αναβίωση του εθίμου κατέγραψε με την κάμερά του τη σαΐτα που τον σκότωσε.



Όπως φαίνεται και στο βίντεο-σοκ, κατά τη διάρκεια του εθίμου, μία σαΐτα φεύγει από τα χέρια του σαιτομάχου και εκτοξεύεται με φόρα προς το πλήθος και προς το σημείο που βρισκόταν ο άτυχος εικονολήπτης ο οποίος κάλυπτε το έθιμο.


Στο 0:56'' φαίνεται το σημείο που φεύγει η σαΐτα και χτυπάει τον άτυχο εικονολήπτη:
VID 20190428 204630


Η σαΐτα χτυπά τον Κώστα Θεοδωρακάκη και ο 53χρονος σωριάζεται στο έδαφος. Τότε όλοι παγώνουν ενώ από τα μεγάφωνα ακούγεται η φωνή εκείνου που καλούσε ασθενοφόρο. Το θύμα διακομίσθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Καλαμάτας αλλά ήταν ήδη πολύ αργά.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργο Μπέζο, ο 53χρονος εικονολήπτης ήταν ήδη νεκρός όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο Κώστας Θεοδωρακάκης ήταν από τους πλέον αγαπητούς εικονολήπτες που είχε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας. Δούλευε στην εταιρεία messinianews.gr και διαχειριζόταν τη δική του σελίδα στο ίντερνετ Palmos Messinia.

Η αστυνομία εξετάζει τα διαθέσιμα βίντεο για να εντοπίσει άτομα που εμπλέκονται στο περιστατικό. Μεταξύ του υλικού που εξετάζεται είναι και το βίντεο της ζωντανής μετάδοσης που έκανε ο άτυχος 53χρονος για το site που εργαζόταν.


Η στιγμή του θανάσιμου τραυματισμού από την σαΐτα...
nek
Ο άτυχος εικονολήπτης Κώστας Θεοδωρακάκης

kalamata02
kalamata03
kalamata04
kalamata05
kalamata06

sait1
sait2
saites01
saites02
saites03
saites04
saites05
saites06
saites07
_N1A3707
_N1A3760
_N1A3784
_N1A3798
_N1A3800

Φωτογραφίες: ΑΠΕ/ΜΠΕ,  www.eleftheriaonline.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης