Θρήνος στην Καλαμάτα: «Πήρα τη βαριοπούλα να σπάσω τον τοίχο για να τις σώσω» λέει ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας

Θρήνος στην Καλαμάτα: «Πήρα τη βαριοπούλα να σπάσω τον τοίχο για να τις σώσω» λέει ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας

Ο ίδιος έχει υποστεί εγκαύματα στα χέρια - Συγκλονίζουν τα μηνύματα συγγενών και φίλων για τα θύματα της τραγωδίας - Με εγκαύματα και μία 27χρονη υπάλληλος  - Φωτογραφία ντοκουμέντο από την έκρηξη - Έρευνες για τα αίτια διεξάγει η πυροσβεστική

kalamata0
Ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει η τοπική κοινωνία της Καλαμάτας την ανείπωτη τραγωδία που στην μοιραία ταβέρνα της πόλης, όπου έμελλε να αφήσουν την τελευταία τους πνοή τρεις γυναίκες, την ώρα που εργάζονταν.

Η ανάφλεξη μίας φιάλης υγραερίου «λαμπάδιασε» την κουζίνα της ταβέρνας, πνίγοντας στους καπνούς και τις φλόγες τις τρεις άτυχες γυναίκες, ενώ τραυματίστηκαν ο ιδιοκτήτης και μία 27χρονη υπάλληλος.  

Η 53χρονη Ελένη, μητέρα δύο κοριτσιών, σύζυγος του ιδιοκτήτη, μία 46χρονη, μητέρα τεσσάρων παιδιών, και άλλη μία εργαζόμενη 50 ετών βρήκαν τραγικό θάνατο.

Οι περιγραφές από το σημείο της τραγωδίας σοκάρουν. Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανοίξει δίοδο για να σώσει τις τρεις γυναίκες. Με μία βαριοπούλα στα χέρια προσπαθεί να σπάσει τον τοίχο.

Τρεις νεκρές από φωτιά σε ταβέρνα


Κλείσιμο
«Πήρε τη βαριοπούλα και άρχισε να βαράει αλύπητα ο άνθρωπος, να σπάσει να μπει μέσα να γλιτώσει τον κόσμο. Είχε μπει μέσα στην φωτιά, τον τράβαγε ο κόσμος. Ξαναμπήκε ξαναβγήκε», δήλωσε ένας μάρτυρας.

«Πήγε η σύζυγός μου να αλλάξει τη φιάλη. Πήρε φωτιά. Προσπαθούσα να μπω στην κουζίνα, αλλά δεν μπορούσα. Απελπίστηκα. Πήρα τη βαριοπούλα και προσπάθησα να ανοίξω τρύπα στον τοίχο», δήλωσε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης.

Τραγικές φιγούρες οι κόρες του ιδιοκτήτη που προσπαθούν να κοιτάξουν μέσα από το καμένο κτίριο. «Ακούστε με λίγο, λίγο να δω, μπορώ να δω λιγάκι;», ζητά η μία από τις κόρες, που έχει φτάσει μέχρι την πόρτα.

Ο ιδιοκτήτης και η 27χρονη σερβιτόρα μεταφέρθηκαν με ελαφρά τραύματα στο Γενικό Νοσοκομείο  Καλαμάτας.

kalamata


Συγκλονίζει ο σύζυγος της 46χρονης

Συγγενείς και φίλοι αφήνουν συγκινητικά μηνύματα για την 46χρονη μητέρα των τεσσάρων παιδιών, η οποία εργαζόταν στην ταβέρνα, προκειμένου να μπορέσει να συνεισφέρει για να μεγαλώσει την πολύτεκνη οικογένειά της.

«Έφυγες καρδιά μου και δεν πρόλαβα να σου πω πόσο σ' αγαπώ», γράφει το μήνυμα του συζύγου της.

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε πώς τη χάσαμε», λέει συγγενής της 53χρονης

Συγγενής της άτυχης Ελένης μιλά αποκλειστικά στο «protothema.gr» για το κακό που βρήκε την οικογένειά τους.

«Για εμάς ήταν ότι χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί στην οικογένειά μας. Πέθανε η κουνιάδα μου μαζί με άλλες δύο γυναίκες στην έκρηξη που έγινε χτες το βράδυ. Η κουνιάδα μου ήταν μητέρα δυο παιδιών και δεν μπορούμε να πιστέψουμε ακόμα πως από τη μια στιγμή στην άλλη την χάσαμε. Ο άντρας της, ο οποίος έχει εγκαύματα στα χέρια και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, είναι με ηρεμιστικές ενέσεις γιατί από τη στιγμή που είδε τη γυναίκα του να καίγεται, θέλει να πεθάνει κι αυτός. Φωνάζει συνέχεια ότι θέλει να πεθάνει!

Η 46χρονη γυναίκα που ήταν κοντά στην Ελένη και κάηκε κι αυτή, ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών. Έχουμε σοκαριστεί όλοι μας. Γιόρταζε η πόλη μας, χτες και εμείς θρηνούσαμε τους δικούς μας ανθρώπους. Καλό παράδεισο και δύναμη στον άντρα της και τις δυο κόρες της, αλλά και σε όλους εμάς που θα είμαστε δίπλα τους», λέει στο «protothema.gr» συγγενής της άτυχης γυναίκας που έφυγε από τη ζωή. 
idioktitis_main01


Σύμφωνα με μαρτυρίες θαμώνων της ταβέρνας είπαν στο «protothema.gr» πως άκουσαν κραυγές από την κουζίνα και είδαν φλόγες να ξεπηδούν μέσα από εκεί.

Έντρομοι οι θαμώνες είδαν φλόγες να φράζουν την είσοδο της μικρής κουζίνας, εγκλωβίζοντας τις δυο εργαζόμενες και τη γυναίκα του ιδιοκτήτη. Ο ιδιοκτήτης αρπάζει μια βαριοπούλα, σύμφωνα με τους θαμώνες της ταβέρνας, για να γκρεμίσει τον τοίχο και να σώσει τις γυναίκες που έχουν εγκλωβιστεί. Δεν τα καταφέρνει και τις βλέπει να καίγονται ζωντανές.

Έρευνα της Πυροσβεστικής για τα αίτια της τραγωδίας

Tα ακριβή αίτια της έκρηξης στον χώρο της κουζίνας επιχειρεί να διαλευκάνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, που παίρνει καταθέσεις από άτομα που βρίσκονταν ως θαμώνες στον χώρο της ταβέρνας την ώρα του δυστυχήματος, αλλά και από άλλους μάρτυρες.

Παράλληλα η νεκροψία - νεκροτομή, που θα διενεργηθεί αναμένεται να ρίξει φως στα ακριβή αίτια θανάτου των τριών γυναικών που έχασαν την ζωή τους, εργαζόμενες στην κουζίνα.

Έκκληση για το σκυλάκι της 50χρονης

Η μια από τις γυναίκες που χάθηκαν στη φωτιά αφήνει πίσω τον σκύλο της.

Ο φιλοζωικός όμιλος στην Καλαμάτα απευθύνει έκκληση για να βρεθεί μια αγκαλιά για τον Ορφέα…



ΔΗΛΩΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ


video 1549136146

video 2






΄Έκρηξη φιάλης υγραερίου σε ταβέρνα στην Καλαμάτα


kalm4
kalm3
kalm2
kalm1
kalm0
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης