Τροχαίο με θύμα 15χρονο στη Μεσσηνία: Παραδόθηκε ο 25χρονος οδηγός

Τροχαίο με θύμα 15χρονο στη Μεσσηνία: Παραδόθηκε ο 25χρονος οδηγός

Έπειδή δεν διέθετε άδεια οδήγησης, είχε προσφερθεί ο αδελφός του να... ομολογήσει αντ' αυτού

troxaio_roma
Συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του παραδόθηκε οικειοθελώς στην Τροχαία Καλαμάτας ο 25χρονος Ρομά που προκάλεσε το φρικτό τροχαίο δυστύχημα, το οποίο στοίχισε τη ζωή του 15χρονου Νικόλα στη Θουρία Μεσσηνίας. Μάλιστα, παραδέχθηκε ότι δεν διαθέτει άδεια οδήγησης και γι' αυτό είχε προσφερθεί ο αδελφός του να... ομολογήσει αντ' αυτού!

Ο νεαρός ισχυρίστηκε ότι είχε τραυματιστεί από το τροχαίο την περασμένη Παρασκευή και γι' αυτό δεν εμφανίστηκε αμέσως στις αρχές. Όσο για το πώς προκλήθηκε το τραγικό δυστύχημα, υποστήριξε ότι από άγνωστη αιτία αποκολλήθηκε ο πίσω δεξιός τροχός του οχήματος που οδηγούσε, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο. Έτσι, το αυτοκίνητο βγήκε από τον δρόμο και παρέσυρε τον άτυχο μαθητή της Α’ Λυκείου. Ο 25χρονος δήλωσε συντετριμμένος από τον θάνατο του άτυχου παιδιού και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένειά του. Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του για ανθρωποκτονία από αμέλεια, εγκατάλειψη και οδήγηση χωρίς δίπλωμα διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα Καλαμάτας.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για το θανατηφόρο δυστύχημα είχε αναλάβει ο 28χρονος αδελφός του, που θέλησε να καλύψει τον 25χρονος ο οποίος οδηγούσε χωρίς δίπλωμα. Όμως, οι άνδρες της Τροχαίας Καλαμάτας διαπίστωσαν κενά στην περιγραφή που έκανε και, τελικά, παραδέχθηκε ότι δεν οδηγούσε εκείνος το μοιραίο αυτοκίνητο, το οποίο ήταν στο όνομα ενός άλλου συγγενή τους. Ο 28χρονος κατηγορείται για ψευδή ανωμοτί κατάθεση, αλλά ζήτησε και πήρε προθεσμία από το Αυτόφωρο και θα δικαστεί στις 30 Ιανουαρίου. Όσο για τον πραγματικό ασυνείδητο οδηγό, που βγήκε από το αναποδογυρισμένο Ι.Χ. και έφυγε τρέχοντας εγκαταλείποντας τον βαριά τραυματισμένο 15χρονο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης