Υπόθεση υποβρυχίων: 20 κρίθηκαν ένοχοι και 7 αθωώθηκαν

dik98

Για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Από το σύνολο των 27 κατηγορουμένων στην υπόθεση των υποβρυχίων, μία από τις σοβαρότερες υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων που ερευνήθηκε και απασχόλησε την Ελληνική Δικαιοσύνη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, έκρινε σήμερα ενόχους 20, ενώ αθώωσε τους υπόλοιπους 7 κατηγορουμένους.

Mεταξύ των κατηγορουμένων που κρίθηκαν ένοχοι είναι ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας, ο έμπορος όπλων Παναγιώτης Ευσταθίου, ο εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Μπέλτσιος, και οι τραπεζίτες Φάνης Λυγινός και Ζαν Κλοντ Όσβαλντ. Ο τελευταίος μάλιστα είχε πρόσφατα αποδράσει «κόβοντας» το βραχιολάκι.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μετά από τρία χρόνια ακροαματικής διαδικασίας, αποφάνθηκε σήμερα για μια από τις σοβαρότερες υποθέσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν πρώην γενικοί γραμματείς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, απασχολούμενοι στη διεύθυνση εξοπλισμών, επιχειρηματίες, τραπεζίτες, αλλά και στρατιωτικοί.

Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν, κατά περίπτωση οι κατηγορούμενοι, ήταν παθητική και ενεργητική δωροδοκία καθώς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η σύμβαση για τα υποβρύχια είχε υπογραφεί επί υπουργίας του Άκη Τσοχατζόπουλου, για την οποία ο πρώην υπουργός έχει καταδικαστεί με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

ΣΧΟΛΙΑ

.......

Οι ένοχοι είναι 21: –Αντώνης Κάντας, ένοχος όπως κατηγορείται για παθητική δωροδοκία. –Παναγιώτης Ευσταθίου, ένοχος για ενεργητική δωροδοκία, αθώος για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες. –Γιώργος Αθανασάκης, ένοχος παθητική δωροδοκία. –Αλέξανδρος Μαδωνής, ένοχος όπως κατηγορείται. –Παναγιώτης Παπαθανασίου, ένοχος όπως κατηγορείται. –Κωνσταντίνος Τζιώτης, ένοχος όπως κατηγορείται. –Βασίλης Δημητριάδης, ένοχος όπως κατηγορείται. –Παύλος Νικολαΐδης, ένοχος όπως κατηγορείται. –Γιώργος Πιντέλας, ένοχος ενεργητικής δωροδοκίας. –Γιώργος Σκάρλας, ένοχος ενεργητικής δωροδοκίας. –Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης, ένοχος όπως κατηγορείται. –Ελευθέριος Ψευδοοικονόμου, ένοχος νομιμοποίησης, απαλλαγή λόγω παραγραφής για την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας. –Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ, ένοχος νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες. –Φάνης Λυγινός, ένοχος νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες. –Σπύρος Μεταξάς, ένοχος νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες. –Γιάννης Μπέλτσιος, ένοχος άμεσης συνέργειας στην παθητική δωροδοκία του Άκη Τσοχατζόπουλου, αθώος νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες.. -Σωτήρης Εμμανουήλ, ένοχος παθητικής δωροδοκίας, ένοχος νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες. –Ιωάννης Μανωλέμης, ένοχος όπως κατηγορείται –Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ένοχος άμεσης συνέργειας σε ενεργητική δωροδοκία, ένοχος νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες. –Μιχάλης Ματαντός, ένοχος άμεσης συνέργειας σε ενεργητική δωροδοκία. -Μιχάλης Φιλιππίδης, ένοχος άμεσης συνέργειας στη δωροδοκία του Άκη Τσοχατζόπουλου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dites_main_2

Το πρωί της Κυριακής θα επιχειρήσει η Ομάδα Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού - Οι δύο αλλοδαποί δύτες είναι εγκλωβισμένοι σε υποθαλάσσιο σπήλαιο βάθους 50 μέτρων στο Σώκαστρο Καρπάθου

16
samos_main3

Η φωτιά καίει σε δύσκολο σημείο, μέσα σε τουριστική περιοχή στο Πυθαγόρειο, με διάσπαρτες εστίες - Πέντε ξενοδοχεία και σπίτια εκκενώθηκαν άμεσα για προληπτικούς λόγους - Τεράστια η κινητοποίηση των αρχών - Πάνω από 70 άτομα απεγκλώβισε το λιμενικό από τις παραλίες - Φωτιά και στα Κύθηρα

38
fot6

Η εκκένωση έγινε για προληπτικούς λόγους, λέει ο δήμαρχος Σάμου - Πολίτες και τουρίστες μεταφέρθηκαν σε κλειστό γυμναστήριο - Η φωτιά καίει σε δύσκολο σημείο, κοντά σε τουριστικές περιοχές - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις - Μεγάλη φωτιά και στο Γύθειο - 56 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

31