Απίστευτη καταγγελία: Αστυνομικός πυροβόλησε σκύλο γιατί του γάβγισε

Απίστευτη καταγγελία: Αστυνομικός πυροβόλησε σκύλο γιατί του γάβγισε

Σύμφωνα με τους καταγγέλοντες ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ είπε πως αισθάνθηκε απειλή επειδή το σκυλί τον κυνήγησε!

omada-dias
Δικογραφία σε βάρος αστυνομικού για άσκοπους πυροβολισμούς και κακοποίηση ζώου σχηματίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ , ο οποίος όπως καταγγέλλεται πυροβόλησε και τραυμάτισε σκυλί που τον κυνήγησε όταν περνούσε από την περιοχή του Ταύρου με τη μηχανή του.

Μάλιστα ο αστυνομικός συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα και η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Ήδη μάλιστα διενεργείται ΕΔΕ από την υπηρεσία του.

Του γάβγισε!!!

Σύμφωνα με την καταγγελία το περιστατικό συνέβη λίγο πριν από τις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Αστυνομικός σε περιπολία μοτοσυκλετιστών της ομάδας ΔΙΑΣ πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν σκύλο επειδή –όπως φέρεται να είπε στους ανωτέρους του- του γάβγισε και άρχισε να κυνηγάει τη μηχανή του. Κι εκείνος, όπως λέει, τρόμαξε για αυτό έβγαλε το όπλο και πάτησε τη σκανδάλη .

Σύμφωνα με περίοικους που μέσα στη νύχτα άκουσαν τον πυροβολισμό όταν ρώτησαν τους αστυνομικούς τι έχει συμβεί πήραν την απάντηση: «Τίποτα μην ανησυχείτε. Ειδοποιηθήκαμε ότι χτυπάει ένας συναγερμός και ψάχνουμε εάν υπάρχει κάποια παραβίαση». Όπως λένε οι περίοικοι, μετά τον κρότο που άκουσαν, είδαν τους – αστυνομικούς να ψάχνουν με φακούς σε μία συγκεκριμένη πλευρά του σκοτεινού δρόμου.

«Μετά από λίγο οι αστυνομικοί έφυγαν – περιγράφει ένας περίοικος- χωρίς να δείξουν το παραμικρό ενδιαφέρον για το χτυπημένο ζώο που άφηναν πίσω τους. Εκ των υστέρων καταλαβαίνουμε ότι οι αστυνομικοί έψαχναν εκείνη την ώρα τον κάλυκα από το όπλο του συναδέλφου τους για να μην αφήσουν πίσω τους αποδεικτικά στοιχεία».

Κλείσιμο
Το άτυχο σκυλί παρέμεινε για ώρες αβοήθητο, μέχρι το επόμενο πρωί να εντοπιστεί από γείτονες με ένα διαμπερές τραύμα στο μπροστινό αριστερό πόδι.Ευτυχώς η σφαίρα τον πέτυχε στο πόδι και όχι σε ζωτικά όργανα ή στα οστά και η σφαίρα διαπέρασε το πόδι και βγήκε από την άλλη πλευρά του.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο αστυνομικός ανέφερε τελικά το περιστατικό στην υπηρεσία του.

Πηγή: dikastiko.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης