Τις αθλητικές του επιδόσεις μάλλον θέλησε να δείξει ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο του καθιερωμένου περιπάτου -και πάντα μπροστά στις κάμερες- στο χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου της ΔΕΘ.
Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το γήπεδο μπάσκετ που έχει στηθεί στο χώρο, όπου ήδη έπαιζαν δύο μικροί αθλητές. Κάποια στιγμή αποφάσισε να πάρει ο ίδιος την μπάλα και να στοχεύσει.
Για την ιστορία, έριξε δύο βολές και σκόραρε μία φορά.
Επίσης, έβγαλε και φωτογραφίες με δύο παιδιά, που φορούσαν τις φανέλες της Εθνικής Ελλάδος και της Dream Team των ΗΠΑ, μια φανέλα της οποίας του δόθηκε ως δώρο.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.