Δύο Σαββατοκύριακα το μήνα θα παραμένει «η τσάντα στο σχολείο»

sxol_09

H τσάντα των μαθητών, για δεύτερη χρονιά, θα παραμένει στο σχολείο την Παρασκευή, πριν από το Σαββατοκύριακο που έχει αποφασιστεί από τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου - Δείτε τη νέα εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας

Για τουλάχιστον δυο Σαββατοκύριακα το μήνα θα αφήνουν την τσάντα στα σχολεία οι μαθητές όλων των δημοτικών σχολείων, το νέο σχολικό έτος, σύμφωνα με νέα εγκύκλιο που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

H τσάντα των μαθητών, για δεύτερη χρονιά, θα παραμένει στο σχολείο την Παρασκευή, πριν από το Σαββατοκύριακο που έχει αποφασιστεί από τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου, έως την Δευτέρα.

Η δράση, σύμφωνα με την εγκύκλιο, απευθύνεται στους μαθητές όλων των δημόσιων δημοτικών σχολείων της χώρας και θα υλοποιηθεί από την έναρξη έως την λήξη του διδακτικού έτους 2018-19 ως εξής:

1. Ο σύλλογος διδασκόντων το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου αποφασίζει και ορίζει τα Σαββατοκύριακα (τουλάχιστον δύο Σαββατοκύριακα) κάθε μήνα που θα υλοποιηθεί η δράση και συντάσσει σχετικό πρακτικό. Ο Σύλλογος Διδασκόντων δύναται να αποφασίσει την εφαρμογή της δράσης και σε περισσότερα των δύο Σαββατοκύριακα τον μήνα.

2. Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου, αποφασίζει για πρακτικά ζητήματα και ιδιαιτερότητες που μπορεί να αναδυθούν, με στόχο την ουσιαστική υποστήριξη της δράσης.

3. Ο διευθυντής/τρια του Σχολείου συντάσσει και διανέμει επιστολή προς τους γονείς των μαθητών του σχολείου του, για την ενημέρωσή τους σχετικά με τη δράση και τον χρόνο υλοποίησης αυτής.

4. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, πριν την έναρξη της δράσης, ενημερώνουν τους μαθητές και τις μαθήτριες της τάξης τους για την εν λόγω δράση και τις ενδεχόμενες μεταβολές και προσαρμογές που θα προκύψουν στη σχολική καθημερινότητα.

«Η παραμονή της τσάντας στο σχολείο δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια αυτών των Σαββατοκύριακων», τονίζει στην εγκύκλιο ο Κ. Γαβρόγλου και σημειώνει:«Η δράση υλοποιείται με σεβασμό στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας, με γνώμονα την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών της σχολικής ηλικίας (συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοκινητική) και με σκοπό να υποστηρίξει ουσιαστικά τον μειωμένο χρόνο δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων – παιδιών».

ΣΧΟΛΙΑ (21)

Δεν χρειάζεται να μείνει η τσάντα στο σχολείο για να υπάρξει μεταρρυθμιση

Κάθε μέρα στο σχολείο ενώ υπάρχει πρόγραμμα, τα παιδιά είναι αναγκασμένα να κουβαλάνε ένα κάρο πράγματα στις τσάντες τους γιατί είτε δεν υπάρχουν οι δάσκαλοι των δευτερευόντων μαθημάτων, είτε κάποιος μπορεί να μην μπεί να κάνει μάθημα είτε ότι να ναι..... Δεν υπάρχει ένας χώρος μέσα στην τάξη, ένα ντουλαπάκι, να μπορεί το παιδί να αφήνει τα πράγματά του κυρίως μαθήματα που όντως δεν έχουν να διαβάσουν στο σπίτι (μουσική, καλλιτεχνικά). Εδώ και η γυμναστική πλέον έχει βιβλίο στο Δημοτικό .....! Όλα αυτά θα μπορούσαν να μένουν στο σχολείο και να μην τραβολογάνε τα παιδιά βαρύτατες τσάντες και μάλιστα σε σχολικούς ορόφους! Οι δε δάσκαλοι θα μπορούσαν να συνεννοηθούν και να μην βάλουν μαθήματα εκείνα τα Σαββατοκύριακα στα παιδιά. Όταν η τσάντα μένει αφύλακτη στο σχολείο, στο οποίο μπορεί να λειτουργεί τμήμα ολοημέρου ή απογευματινό τα πράγματα παίρνουν άσχημη τροπή και οι γονείς δεν θέλουν να κάνουν τους ντεντέκτιβ αφού οι εκπαιδευτικοί δεν θα ασχοληθούν.

Συμφωνώ απόλυτα. Θυμάμαι στο δημοτικό δεν μπορούσαμε να πάμε μια βόλτα ή μια επίσκεψη ή ακόμα να παίξουμε λίγο παραπάνω επειδή σχεδόν όλο το Σαββατοκύριακο είχαμε ΔΙΑΒΑΣΜΑ! Εδώ έβγαιναν γονείς στις ειδήσεις πριν δύο χρόνια και έλεγαν ότι στο δημοτικό φορτώνουν τα παιδιά με πολλά μαθήματα και δεν έχουν ΚΑΘΟΛΟΥ ελεύθερο χρόνο για κάτι άλλο! Τώρα ξαφνικά αυτό το μέτρο είναι κακό και δεν θα μάθουν τα παιδιά μας!!! Τα παιδιά μας μια χαρά θα μάθουν, άλλωστε σε όλη μας τη ζωή μαθαίνουμε, δεν θα βγούμε από το δημοτικό ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ!!!

Προβληματισμένος γονιός

Ούτε πέρυσι το εφάρμοσα ούτε πρόκειται να το κάνω φέτος. Σε σχολεία απαξιωμένα, έρμαιο στις ορέξεις βανδάλων. Δείτε τι έγινε στο μουσικό σχολείο Καβάλας. Στα δημόσια σχολεία ότι να 'ναι και στα ιδιωτικά ότι γουστάρουν. Τραγική η δασκάλα και ο διευθυντής που προσπαθούσαν να μου κάνουν κήρυγμα καταλήγοντας στο "τι να κάνουμε, κι εμείς εντολές εκτελούμε".

εκπαιδευτικός

Είμαι χρονια εκπαιδευτικος και γονέας. Θεωρώ το μέτρο θεόσωστο. Οι συνεχείς εργασίες στο σπίτι, που σε υποχρεώνουν στα αδύνατα, αποπροσανατολιζουν, απενοχοποιουν και καλύπτουν την κακή δουλια του σχολείου .Μετατοπίζουν το βάρος της ευθύνης για μάθηση αποκλειστικά στο παιδί και τον γονιό του. Θα πρέπει να περιορισθούν στο ελάχιστο και οι καθημερινές εργασίες αφήνοντας ελεύθερο χρονο στην οικογένεια για πλήθος άλλων εξωσχολκων εποικοδομητικων δραστηριοτητων. 7 ωρες στο σχολειο ειναι πολλες, ακομα και για ενηλικες, και μέσα σ αυτές θα πρέπει να συντελείται κυρίως η μάθηση.

Προβληματισμένος γονιός

Δηλαδή εσείς δεν δίνατε φωτοτυπίες ή εξτρά εργασίες από την Πέμπτη; Ή επιπλέον ύλη την Δευτέρα για την Τρίτη για να βγει το πρόγραμμα; Συγνώμη αλλά μας δουλεύετε κανονικά. Πως καταφέρατε το ίδιο πρόγραμμα εκπαίδευσης να το χωρέσετε σε τουλάχιστον 8 λιγότερες μέρες παράδοσης;

@εκπαιδευτικος

Ευτυχώς που δεν διδάσκεις στα παιδιά μου.

Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο του/της εκπαιδευτικού (05.56).

Σάκης ο Μπάφος Τούβλο

Ε, δεν τις καταργούμε εντελώς; Ποιος χρειάζεται στο Γιουνάν Γράμματα; Εδώ πρωθυπουργός δεν πάτησε σχολείο!

Ποια Φιλανδία???

Για αποριες να απευθύνεστε στο διευθυντή εκείνο, καποιου νησιου της Δωδεκανήσου, που μαζι με τις τσάντες κραταγε υποχρεωτικά και τα παιδιά στο σχολειο, ακόμα και στις επίσημες αργιες. Μαλλον ήθελε τα παιδάκια να θεωρούν το σχολείο, καταναγκαστικό έργο!

Μ.

Ευτυχώς υπάρχουν τα βοηθήματα (και στο διαδίκτυο) οπότε θα είναι μια καλή ευκαιρία για επανάληψη στο σπίτι. Οι δάσκαλοι δεν μπορούν να αντισταθούν σε αυτή την ισοπέδωση, όμως οι γονείς μπορούμε.

Εκπαιδευτικοs

Μονο σε αυτό διαφερει η Ελλαδα του σημερα από τη Φιλανδια.. μονο στο εκπαιδευτικο συστημα που ακολουθείται στο δημοσιο δημοτικο σχολειο...okay...

Μαριάνκα

Όχι ρε, εμείς θα πηγαίνουμε διαβασμένοι και με απορίες από αυτά τα μαθήματα να μας εξηγήσει η δασκάλα! Αναρχοκαπιταλισμός ρε άπλυτη!

Αηδιες

και ξερασματα..Τα παιδια χρονο με το χρονο βγαινουν ολο κ πιο απαιδευτα απ τα σχολεια..και σας το λεει ατομο που δεν εχει ουτε δεκαετια που εχει αποφοιτησει!Τα περισσοτερα παιδια τελειωνουν το σχολειο εχοντας αποστηθισει 10 αρλουμπες..καμια κριτικη σκεψη.Αντι να γινει καμια σοβαρη τομη στο θεμα της παιδειας,ασχολουμαστε με το που θα παραμενει η τσαντα το Σαββατοκυριακο και να μου το θυμηθειτε..θα μας το "χτυπανε" καθε τοσο σα μεγαλο επιτευγμα...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4719020

Με ανακοίνωσή της η εταιρεία που δέχθηκε την επίθεση του Ρουβίκωνα χαρακτηρίζει διαστρέβλωση της πραγματικότητας τους ισχυρισμούς της αναρχικής οργάνωσης με τους οποίους δικαιολογεί την επίθεση

1
polakis_mixani_main

Επικά τουιταρίσματα, αλλά και οργισμένα για την αποκάλυψη του ΠΡΩΤΟυ ΘΕΜΑτος ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας πήρε δάνειο €100.000 από την κρατική Attica Bank «για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του οικογενειακού και πολιτικού του βίου» 

7
kriti_main

Οι προσπάθειες όσων συμμετέχουν σε αυτή την τεράστια επιχείρηση είναι πολύ δύσκολες γιατί πραγματοποιούνται κάτω από αντίξοες συνθήκες - Βρέθηκε εξάρτημα του μοιραίου αυτοκινήτου

8