Πτώση αεροσκάφους Τ-2 ανάμεσα σε Καλαμάτα και Σπάρτη: Αγωνία για τον αγνοούμενο πιλότο

Πτώση αεροσκάφους Τ-2 ανάμεσα σε Καλαμάτα και Σπάρτη: Αγωνία για τον αγνοούμενο πιλότο

Εντοπίστηκε και διασώθηκε ο συγκυβερνήτης του εκπαιδευτικού αεροσκάφους - Μεταφέρθηκε στην Καλαμάτα και είναι καλά στην υγεία του - Ομάδες της Πολεμικής Αεροπορίας αναζητούν τον χειριστή του Τ-2 που κατέπεσε σε δύσβατη περιοχή ανάμεσα σε Σπάρτη και Καλαμάτα

acropolis_mesa
Αγωνιώδεις προσπάθειες για τον εντοπισμό του χειριστή του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ-2 της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο συνετρίβη στις 08:50 το πρωί της Τρίτης σε δύσβατη δασική περιοχή επτά μίλια βόρεια της Σπάρτης καταβάλλουν ομάδες έρευνας και διάσωσης. 

Οι δύο χειριστές του εκπαιδευτικού αεροσκάφους πρόλαβαν και χρησιμοποίησαν το μηχανισμό αυτόματης εκτίναξης και εγκατέλειψαν το Τ-2 προτού αυτό συντριβεί. Ο συγκυβερνήτης ειδοποίησε τις αρχές της Πολεμικής Αεροπορίας για το σημείο που βρισκόταν μέσω επικοινωνίας με το κινητό του τηλέφωνο, όπως αναφέρουν πληροφορίες. Ελικόπτερο Agusta Bell της Πολεμικής Αεροπορίας τον μετέφερε ήδη στην Καλαμάτα όπου υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις.

Αυτή την ώρα, περίπου μιάμιση ώρα μετά την συντριβή του εκπαιδευτικού αεροσκάφους, στην Πολεμική Αεροπορία επικεντρώνονται στον εντοπισμό και τη διάσωση του κυβερνήτη του Τ-2. Εικάζεται βασίμως ότι έχει εγκαταλείψει το αεροσκάφος, άλλωστε τα καθίσματα του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη ενεργοποιούνται μαζί, και πλέον επιχειρείται ο εντοπισμός του. Η περιοχή που εκτιμάται ότι βρίσκεται ο επί του παρόντος αγνοούμενος πιλότος είναι δύσβατη. Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο κυβερνήτης του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ-2 να έχει τραυματιστεί κατά την πτώση, με δεδομένο ότι στην περιοχή που κατέπεσε το αεροσκάφος το έδαφος είναι βραχώδες και η περιοχή δύσβατη.
xartis

Αυτή την ώρα στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του κυβερνήτη του Τ-2 συμμετέχουν ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130, ένα ελικόπτερο Super Puma κι ακόμη ένα ελικόπτερο Agusta Bell. Μεταφέρονται επίσης στην περιοχή και  εξειδικευμένα μέλη της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το αεροσκάφος τύπου Τ-2 είχε απογειωθεί από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα περίπου στις 08:15 το πρωί της Τρίτης. Και οι δύο πιλότοι, τόσο ο κυβερνήτης όσο και ο συγκυβερνήτης, ήταν εκπαιδευτές που εκτελούσαν πτήση επαναδιάθεσης. Περίπου στις 08:50 οι δύο πιλότοι εγκατέλειψαν το εκπαιδευτικό αεροσκάφος. 

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση του κυβερνήτη επικεντρώνονται στην περιοχή κοντά στις Κολλίνες, περίπου στο μέσον της απόστασης ανάμεσα στη Σπάρτη και την Τρίπολη. Σημειώνεται ότι ο διασωθείς συγκυβερνήτης επικοινώνησε με τους υπεύθυνους της Μοίρας του μέσω κινητού τηλεφώνου και στη συνέχεια ακολούθησε ο εντοπισμός και η μεταφορά του στην Καλαμάτα.

Δεύτερη πτώση Τ-2 από την αρχή του έτους

Το σημερινό ατύχημα με τη συντριβή του Τ-2 είναι το δεύτερο ατύχημα με τον συγκεκριμένο τύπο εκπαιδευτικού αεροσκάφους απότην αρχή του 2018. Είχε προηγηθεί η πτώση ακόμη ενός αεροσκάφους αυτού του τύπου στις 3 Ιανουαρίου του 2018. Τότε, το Τ-2 είχε πέσει λίγο μετά την  απογείωσή του από την αεροπορική βάση της Καλαμάτας και οι δύο χειριστές είχαν διασωθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης