Διευθύντρια Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος: Την Κυριακή στα ελληνικά χωρικά ύδατα ψάρευαν 10 τουρκικές μηχανότρατες
Οι Τούρκοι έχουν αποθρασυνθεί, θεωρούν δικαιωμά τους να ψαρεύουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, από το Αγαθονήσι μέχρι τη Λέρο, δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 η Αναστασία Μήλιου
«Οι Τούρκοι τώρα πια έχουν αποθρασυνθεί. Είναι σαν να θεωρούν κεκτημένο δικαίωμα το να ψαρεύουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα». Με τις λέξεις αυτές περιέγραψε στο ΘΕΜΑ 104,6 η διευθύντρια ερευνών του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος Αναστασία Μήλιου.
«Την περασμένη εβδομάδα είχαμε μια μηχανότρατα. Χθες είχαμε 10 μηχανότρατες από το Αγαθονήσι μέχρι και τη Λέρο» πρόσθεσε η κυρία Μήλιου σημειώνοντας ότι τα τουρκικά αλιευτικά σκάφη «φτάνουν μέχρι και τα 100 μέτρα από τα νησιά».
Περιγράφοντας την κατάσταση στην περιοχή η διευθύντρια ερευνών του «Αρχιπέλαγος» είπε ότι «σε παλαιότερες καταστάσεις οι Τούρκοι μόλις έβλεπαν τον κίνδυνο έφευγαν. Την περασμένη εβδομάδα έβριζαν, απειλούσαν και θεωρούσαν δεδομένο ότι δεν θα τους σταματήσει κανένας».
Σύμφωνα με την κυρία Μήλιου «το καθένα από αυτά τα αλιευτιακά ψαρεύει 1-3 τόνους το 24ωρο. Αλιεύουν και πωλούν ψάρια με τα οποία θα θέλαμε να ενισχύσουμε το απόθεμα.
Ερωτηθείσα για την αντίδραση του λιμενικού η ίδια παρατήρησε ότι «το θέμα είναι τι εντολές έχει το λιμενικό. Έχει εντολές να οδηγήσει το πλοίο στο λιμάνι ή απλά κάνει συστάσεις με μια σβούρα γύρω από τη μηχανότρατα; Πιστεύω ότι υπάρχει πολιτική εντολή πίσω από αυτό (σ.σ. να κάνουν μόνο συστάσεις). Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει διαδικασία σύλληψης». «Τα σκάφη αυτά θα έπρεπε να οδηγούνται στο λιμάνι» κατέληξε η κυρία Μήλιου.
Η θέση σου στο Final Four της EuroLeague σε περιμένει. Πώς; Διαβάζεις τη συνέχεια και… φεύγεις για το κορυφαίο μπασκετικό τριήμερο της Ευρώπης με δύο ΔΙΠΛΑ εισιτήρια!
Παραμένοντας πιστή στις περιβαλλοντικές της δεσμεύσεις για μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος, η ΔΕΗ συμμετέχει και φέτος στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης
Στη νέα της καμπάνια, η MISKO εμπνέεται από τις μικρές στιγμές της καθημερινότητας όπου οι άνθρωποι, παρά τις διαφορές τους, βρίσκουν τρόπους να συνδεθούν γύρω από ένα πιάτο ζυμαρικών. Ένα δέσιμο που γίνεται και τίτλος της: «Όλη η νοστιμιά είναι στο δέσιμο»