Δήμαρχος Ζακύνθου: Οι παραλίες του νησιού είναι καθαρές

Δήμαρχος Ζακύνθου: Οι παραλίες του νησιού είναι καθαρές


Τι λέει στο protothema.gr για την υποστολή της «Γαλάζιας Σημαίας» - Σε στιγμιαία βλάβη οφείλονται τα λύματα στο ρέμα του Αγ. Χαραλάμπη - Φταίει το κράτος για το ότι δεν έχουμε ναυαγοσώστες

zakynthos_main02
Η υποστολή «Γαλάζιας Σημαίας» στις παραλίες της Ζακύνθου λόγω καταγγελιών για λύματα έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στον Δήμο και στους τουριστικούς πράκτορες του νησιού που βλέπουν πως εν μέσω θέρους χάνουν τη «Γαλάζια Σημαία».
Ο δήμαρχος του νησιού κ. Παύλος Κολοκοτσάς μιλώντας στο protothema.gr κάνει λόγο για ατύχημα, αυτό που συνέβη με τα λύματα στο ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη για το οποίο υπήρξαν και καταγγελίες στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, ενώ επισημαίνει πως οι παραλίες του νησιού είναι καθαρές αφού στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο παρουσιάστηκαν τα δειγματοληπτικά αποτελέσματα που πήραν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

«Οι παραλίες της Ζακύνθου είναι καθαρές. Δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα, εχθές είχαμε δημοτικό συμβούλιο έχουμε ελέγξει τις παραλίες μας είναι πεντακάθαρες και έχουμε και 20% αύξηση τουρισμού. Τα λύματα στο ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη ήταν από ένα ατύχημα που έγινε τον Ιούνιο ύστερα από πτώση ασφαλειών για 20 λεπτά. Έτσι έπεσαν λύματα βιολογημένα μεν όχι τελείως ξεκάθαρα. Αλλά αυτό έγινε για μισή ώρα. Φυσικά βγήκαν φωτογραφίες αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο αλλά θέλω να τονίσω πως η βλάβη αποκαταστάθηκε άμεσα και ο βιολογικός λειτουργεί κανονικά και με όλες τις προδιαγραφές».

Ο κ. Κολοκοτσάς πρόσθεσε επίσης ότι: «Όταν λειτουργούν 150 ξενοδοχεία και έχεις και 1 εκατομμύριο κόσμο, είναι πιθανόν πολλές φορές να πέσουν οι ασφάλειες σε ένα αντλιοστάσιο αλλά η επέμβαση στο συγκεκριμένο ήταν άμεση. Εκείνο που θέλω να διαβεβαιώσω είναι ότι στο δημοτικό συμβούλιο παρουσιάστηκαν όλα τα στοιχεία των ακτών και όλες είναι καθαρές και έχουμε και πολλά ημερόπλοια που κυκλοφορούν γύρω από το νησί και με αυτά είμαστε σε επιφυλακή σε συνεργασία με την Περιφέρεια και το Λιμενικό Σώμα».

Το θέμα του βιολογικού που είναι ένα ιδιαίτερο πρόβλημα για το νησί της Ζακύνθου βρίσκεται σε εξέλιξη όπως επισήμανε ο κ. Κολοκοτσάς ο οποίος εκτιμά ότι μέσα στο 2019 θα γίνει και επέκταση. «Αυτή τη στιγμή ο βιολογικός χρησιμοποιείται κανονικά και προχωράμε στην επέκταση του, λόγω αύξησης τουριστών. Πιστεύουμε μέχρι τέλος Αυγούστου να είμαστε έτοιμοι και από εκεί χρειαζόμαστε 5 εκατομμύρια ούτως ώστε μέσα στο 2019 να έχουμε ολοκληρώσει την επέκταση του βιολογικού».
Όσον αφορά το θέμα με τη «Γαλάζια Σημαία» ο δήμαρχος Ζακύνθου εξήγησε πως η υποστολή από τις ακτές έγινε λόγω έλλειψης ναυαγοσωστών αλλά και για κάποιες ομπρέλες.

Κλείσιμο
«Μια αναστολή έχουμε για φέτος επειδή δεν είχαμε όλα τα κριτήρια. Είναι 36 κριτήρια που πρέπει να πληρούνται για το θέμα αυτό. Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης με την οποία είμαστε σε επαφή και παρακολουθεί, μας είπε ότι δεν είχαμε ναυαγοσώστες αλλά δεν φταίμε εμείς φταίει το κράτος που δεν μας έδωσε έγκαιρα γιατί άλλαξε το καθεστώς από τρίμηνο σε τετράμηνο. Έχουμε κάνει πρόσληψη έχουμε βρει μόνο τέσσερις, δεν μπορούμε να τους γεννήσουμε και το άλλο δεν είχαμε ξαπλώστρες και δεν προσέχαμε τα κρινάκια όμως από το θέμα λυμάτων δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το 2019 θα επανέλθουμε δριμύτεροι».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη “Γαλάζια Σημαία” όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους. Επιμένουν στις καλές υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης