Εξαρθρώθηκε 10μελής σπείρα ναρκωτικών στη Μεσσηνία

Εξαρθρώθηκε 10μελής σπείρα ναρκωτικών στη Μεσσηνία

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, που τους άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα, παράβαση του Τελωνειακού Κώδικά και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα

Εξαρθρώθηκε 10μελής σπείρα ναρκωτικών στη Μεσσηνία
Με ευρείας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις που εκτυλίχθηκαν παράλληλα σε περιοχές της Μεσσηνίας και της Αρκαδίας με τη συμμετοχή της Ε.Κ.Α.Μ., της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ο.Ε.Π.Τ.Α., η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας εξάρθρωσε μια πολυμελή εγκληματική ομάδα που διακινούσε τους τελευταίους πέντε  μήνες σημαντικές ποσότητες χασίς, ηρωίνης, κοκαΐνης και ναρκωτικών χαπιών σε περιοχές της Μεσσηνίας. 

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων συνελήφθησαν συνολικά οκτώ Έλληνες, πέντε άνδρες ηλικίας  47 ως 55 και τρεις γυναίκες 40, 44 και 65 χρόνων, ενώ κατηγορούνται άλλοι δυο Έλληνες ηλικίας 47 και 69 χρόνων. Τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις δηλωμένες στα στοιχεία αλλοδαπών «αχυράνθρωπων» και επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις, όπως κατέγραψε όπως υπερκοριός της ΕΛ.ΑΣ.. Υπολογίζεται πως είχαν διακινήσει πάνω από ένα κιλό και 300 γραμμάρια κοκαΐνης και ενάμισι κιλό ηρωίνης, αποκομίζοντας περισσότερα από 150.000 ευρώ.

Κλείσιμο
Κατά τη διάρκεια των ερευνών σε σπίτια, αποθήκες, αγροτεμάχια, υπαίθριους χώρους και οχήματα, κατασχέθηκαν κοκαΐνη βάρους 107,7 γραμμαρίων, μικροποσότητα ηρωίνης, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 321 γραμμαρίων, μεθαδόνη βάρους 172 γραμμαρίων, 27 ναρκωτικά χάπια, λαθραίος καπνός βάρους 460 γραμμαρίων, ένα περίστροφο αερίου- κρότου με 500 μεταλλικά σφαιρίδια, δύο στιλέτα, 19 κυνηγετικά φυσίγγια, τρεις ζυγαριές ακριβείας, μια στρογγυλή σφραγίδα δημόσιας υπηρεσίας, ένα μηχάνημα αναγνώρισης πλαστών χαρτονομισμάτων, πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim και 6.475 ευρώ προερχόμενα από την πώληση ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, που τους άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα, παράβαση του Τελωνειακού Κώδικά και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Ακόμη, ο 55χρονος κατηγορείται και για παραβίαση περιοριστικών όρων, ενώ ο 47χρονος είχε συλληφθεί στις 18 Οκτωβρίου σε περιοχή της Κορινθίας να μεταφέρει με όχημα έξι μη νόμιμους μετανάστες, γι' αυτό κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης