Φτηνές δικαιολογίες Μπαλτά για τη σύζυγό του: «Έτυχε, ήταν δικαίωμά της, είναι περιζήτητη»

Φτηνές δικαιολογίες Μπαλτά για τη σύζυγό του: «Έτυχε, ήταν δικαίωμά της, είναι περιζήτητη»

Καμία απάντηση για τη μετάταξή της και τα ασφαλιστικά μέτρα που κέρδισε και δεν προσβλήθηκαν - Έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι με μεταπτυχιακό για Ιστορία της Τεχνολογίας είναι περιζήτητη

Φτηνές δικαιολογίες Μπαλτά για τη σύζυγό του: «Έτυχε, ήταν δικαίωμά της, είναι περιζήτητη»
Σε φτηνές δικαιολογίες σχετικά με το σκάνδαλο που αφορά τη γυναίκα του και τη θέση που πήρε ως διευθύντρια Ακίνητης Περιουσίας της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές
προχώρησε ο πρώην υπουργός Παιδείας
Αριστείδης Μπαλτάς μιλώντας στον Real fm.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον κ. Μπαλτά η σύζυγός του ξεκίνησε το μεταπτυχιακό της το 2003 και το ολοκλήρωσε το 2009. Από τότε εκκρεμούσε η αναγνώρισή του, που κατά τον κ. Μπαλτά, έτυχε να γίνει το 2017. «Αργεί αυτή η εταιρεία» υποστήριξε απλά ο κ. Μπαλτάς.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε τη σύζυγό του «απλή υπάλληλο» χωρίς να δίνει καμία εξήγηση για το πώς - όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Καθημερινής που έφερε στη δημοσιότητα την υπόθεση - αυτή η «απλή υπάλληλος» αρχικά διορίστηκε σε πολιτιστικό οργανισμό του δήμου Χανίων από τον οποίο πήρε απόσπαση στη ΔΕΠΑΝΟΜ, μια από τις εταιρείες του Δημοσίου που ήταν υπεύθυνη για την κατασκευή νοσοκομείων. 

Συνεχίζοντας τα μισόλογα, με δύο ημέρες καθυστέρηση, ο Αριστείδης Μπαλτάς υποστήριξε ότι η εταιρεία αυτή, οι «Κτιριακές Υποδομές», στην οποία συγχώνευθηκε η ΔΕΠΑΝΟΜ μαζί με τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων και την Θέμις Κατασκευαστική που κατασκεύαζε φυλακές, «σύμφωνα με τα δικά της χαρακτηριστικά δεν εξετάζει συνάφιες μεταπτυχιακών και οι θέσεις δίνονται ανεξαρτήτως τυπικών πρόσόντων».

«Καθάρισε», δε, τη συζήτηση αυτή με το επιχείρημα ότι «σε διοικητικές θέσεις δεν χρειάζεται αυτή η σχέση με το αντικίμενο της εταιρείας».

Κατά τον ίδιο «όσοι σπουδάζουν και έχουν μεταπτυχιακό τίτλο στην ιστορία της τεχνολογίας είναι περιζητήτοι σε διοικητικές θέσεις σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο».

Ούτε λέξη, φυσικά, δεν βρήκε ο κ. Μπαλτάς για τα ασφαλιστικά μέτρα που έκανε η σύζυγός του προκειμένου να παραμείνει στην ΚΤΥΠ αλλά και την... αμέλεια της συγκεκριμένης εταιρείας να προσβάλει - ως όφειλε - την προσωρινή δικαίωσή της.

Όσο για τις αυξήσεις που διεκδίκησε και φέρεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να έλαβε η σύζυγός του, ο Αριστείδης Μπαλτάς «προσπέρασε» με χαρακτηριστική ευκολία όλα όσα προηγήθηκαν προκειμένου αυτή να φτάσει σε αυτό το σημείο, βάζοντας ως νέα γραμμή άμυνας ότι «είναι εσωτερικά της εταιρείας και της νομοθεσίας ότι θα πάρει αυξήσεις και αν θα τα πάρει αναδρομικά».

Αφού, λοιπόν, ο κ. Μπαλτάς παρέδωσε ως «λευκή περιστερά» τη σύζυγό του στη συνέχεια έκανε λόγο για προσωπική του στοχοποίηση με «στρεβλά» επιχειρήματα και για εκτέλεση συμβολαίων. 

Δεν δίστασε, μάλιστα, με την ίδια λογική να αθωώσει και τη διευθύνουσα σύμβουλο του ΕΟΠΠΕΠ η οποία, όπως αποκάλυψε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, πέταξε την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια, καταγγελία για την οποία είναι σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα.

Κατά τον ίδιο όλα αυτά γίνονται προκειμένου να γίνει «μια τεράστια φασαρία όπου θίγεται η μεσαία διαπλοκή.

Ακούστε τη συνέντευξη του Αριστείδη Μπαλτά στον ραδιοφωνικό σταθμό Real για το σκάνδαλο με τη γυναίκα του που διορίστηκε και πήρε αύξηση με παράνομο τρόπο:







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης