LIVE

Κορωνοϊός

Ο Σαββίδης αγόρασε «Έθνος», «Έθνος της Κυριακής» και Ημερησία

Ο Σαββίδης αγόρασε  «Έθνος», «Έθνος της Κυριακής» και Ημερησία

Έναντι συνολικού τιμήματος 3.580.000 ευρώ -Άγονος ο πλειστηριασμός για τις συμμετοχές της Πήγασος σε άλλες εταιρείες, πλην των μετοχών του Mega

Στον Ιβάν Σαββίδη και την εταιρεία του Dimera περνούν πλέον τα σήματα των εφημερίδων του Πήγασου,  «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής», έναντι τιμήματος 3 εκατομμυρίων ευρώ. Αντίστοιχα, με προσφορά 580.000 ευρώ παίρνει και την οικονομική εφημερίδα Ημερησία (και τα τρία της εμπορικά σήματα- εφημερίδα και σάιτ).  Η εταιρεία Dimera εκπροσωπείται στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, όπου εξελίσσεται η διαδικασία του αναγκαστικού πλειστηριασμού, δια του δικηγόρου κ.Νικολάου Ανδρικόπουλου, ενώ η προσφορά της για τα σήματα των εφημερίδων ήταν η μοναδική που κατατέθηκε και μάλιστα  στην εκπνοή του χρόνου.


Η εταιρεία παραγωγής ΄Ανωση, κατακυρώθηκε στον κ.Χρήστο Χατζαρίδη που κατέθεσε προσφορά ύψους 25.000 ευρώ- σημειώνεται ότι η τιμή εκκίνησης είχε ορισθεί στις 20.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Χατζαρίδης, φέρεται να εκπροσωπεί εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Η προσφορά είχε κατατεθεί ήδη από χθες.

Οι πιστώτριες τράπεζες που διενεργούν τους πλειστηριασμούς προσδιόριζαν  την τιμή πρώτης προσφοράς για το «Έθνος» στα 2,35 εκατ. ευρώ και για την «Ημερησία» στις 250.000 ευρώ.
Εξω από το Ειρηνοδικείο είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι της Πήγασος, οι οποίοι χρειάσθηκε να έρθουν σε συνεννόηση με τα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» τα οποία είχαν συγκεντρωθεί όπως κάνουν κάθε Τετάρτη για την ακύρωση των πλειστηριασμών. Οι εργαζόμενοι εξήγησαν ότι ήθελαν να γίνει ο πλειστηριασμός, καθώς αποτελούσε την τελευταία τους ελπίδα για να πληρωθούν δεδουλευμένα μηνών που τους οφείλονται και να επιστρέψουν στην εργασία τους. Όπως εξήγησαν «θέλουμε να γίνει ο πλειστηριασμός. Να σώσουμε ό,τι μπορούμε. Κρίνονται εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Είμαστε αιχμάλωτοι. Κάποιος πρέπει να πάρει τις εφημερίδες να δουλέψουμε».
Άγονος ο πλειστηριασμός για τις συμμετοχές της Πήγασος

Ο αναγκαστικός πλειστηριασμός της εταιρείας Πήγασος ολοκληρώθηκε στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας και κηρύχθηκε άγονος για το σκέλος εκείνο που αφορούσε τον εκπλειστηριασμό μετοχών της Πήγασος σε άλλες εταιρείες, πλην των μετοχών του Mega.

Σε πλειστηριασμό  έβγαινανη συμμετοχή της Πήγασος στην εκτυπωτική "ΙΡΙΣ” καθώς και στο πρακτορείο διανομής Τύπου "Ευρώπη”, αλλά και στην εταιρεία που εξέδιδε τα περιοδικά του ομίλου.

Ειδικότερα εκπλειστηριάζονταν:

-17.729.893 κοινές ονομαστικές μετοχές, συνολικής ονομαστικής αξίας 32.735.724 ευρώ, εκδόσεως της εταιρείας "Εκδόσεις Έθνος Ανώνυμη Εταιρεία". Η τιμή εκτίμησης και η τιμή πρώτη προσφοράς ορίστηκε στο ποσό των 50.000 ευρώ. 

-300.036 κοινές ονομαστικές μετοχές συνολικής ονομαστικής αξίας 7.130.100 ευρώ εκδόσεως της εταιρείας Pegasus Magazines Publications Ανώνυμη Εκδοτική Εταιρεία. Η συνολική τιμή εκτίμησης καθώς και η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε στις 20.000 ευρώ. 

-2.500.000 κοινές ονομαστικές μετοχές, συνολικής ονομαστικής αξίας 750.000 ευρώ, εκδόσεως της εταιρείας "Μέλλον Group (Γκρουπ) Ανώνυμη Εταιρεία Μέσω Επικοινωνίας" Η συνολική τιμή εκτίμησης καθώς και η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε στις 20.000 ευρώ. -16.446 κοινές ονομαστικές μετοχές συνολικής ονομαστικής αξίας 6.200.000 ευρώ εκδόσεως της εταιρείας "Ανώνυμη Εταιρεία Πρακτορεύσεως και Διανομής Ημερήσιου και Περιοδικού Τύπου – Ευρώπη". Η συνολική τιμή εκτίμησης καθώς και η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε στις 156.000 ευρώ.

-10.909.850 κοινές ονομαστικές μετοχές συνολικής ονομαστικής αξίας 32.722.350 ευρώ εκδόσεως της εταιρείας "Εκτυπώσεις Iris Ανώνυμος Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία". Η συνολική τιμή εκτίμησης καθώς και η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε στο 1 εκατ. ευρώ. 

-678.736 κοινές ονομαστικές μετοχές συνολικής ονομαστικής αξίας 1.050.000 ευρώ εκδόσεως της εταιρείας "Ανώνυμη Εταιρεία Μουσικών Εκδηλώσεων και Παραγωγών Άνωση" ". Η συνολική τιμή εκτίμησης καθώς και η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε στις 20.000 ευρώ.-3.199.000 κοινές ονομαστικές μετοχές συνολικής ονομαστικής αξίας 9.597.000 ευρώ, ονομαστικής αξίας 3 ευρώ έκαστη εκδόσεως της εταιρείας με την επωνυμία "Πήγασος Interactive Ανώνυμη Τεχνολογική Εταιρεία Ανάπτυξης και Παροχής Προϊόντων και υπηρεσιών στο Διαδίκτυο" Η συνολική τιμή εκτίμησης καθώς και η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε στις 20.000 ευρώ.


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (41)

Μανώλης

Δεύτερος Κοσκωτάς

Tigris

ΜΕΓΑΛΕ ΙΒΑΝ ΠΑΡΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΙΖΕΡΙΑΖΟΥΝ!

Αιωνόβιος

Απάντηση στον Ραγιά.... Είπες 500 αντιπαραγωγικές θέσεις!! τι τους πέρασες τους ιδιωτικούς υπαλλήλους ρε Ραγιά... νομίζεις είναι σαν τους κηφήνες του δημόσιου τομέα...Αί σιχτίρ Ραγιά...

Προς 21.08

Καλα τα γραφεις. Ναι, τα ποτα. Τα τσιγαρα ξεχασες και φυσικα τα ξενυχτια, οπως ελεγε ο φιλος μας ο Κυριαζης.

NIKOS

Σε αλλη εταιρεια τα εμπορικα σήματα, σε αλλη εταιρεια (ως βάρη ) οι απλήρωτοι εργαζομενοι! Στο Ελλαδισταν το νομιμο δεν χρειαζεται να ειναι και ηθικό...

Αφελής

Λεφτά υπήρχαν στη Σοβιετική Ένωση. Τόσοι ολιγάρχες σε τόσο λίγα χρόνια δεν έχει ξαναγίνει. Με τα κλεμμένα του Σοβιετικού Δημοσίου, βεβαίως.

ΡΠ

Σαν τον Σαββίδη δημιουργήθηκαν χιλιάδες επιχειρηματίες στην μετασοβιετική Ρωσία. Οι πιο πολλοί τελικά έριξαν τις επιχειρήσεις τους στα βράχια. Χρειαζόταν κάτι παραπάνω από πονηριά για να φτάσει κάποιος να γίνει σαν τον Σαββίδη. Επίσης οι νεοδημοκράτες γιορτάζατε την εξαγορά του λιμανιού του Πειραιά από την Cosco που ελέγχεται και χρηματοδοτείται από το δικτατορικό κομμουνιστικό καθεστώς της Κίνας

chrisAK

Κάπου διάβασα-άκουσα ότι ο Σαββίδης χρωστάει 22 εκατ. Από τον ΠΑΟΚ είναι, από φόρους;;;;;; Αν γνωρίζει κάποιος;

Ιγνατίεβιτς

Ο Ιβάν Ιγνατίεβιτς δεν χρωστάει τίποτα, σε κανέναν, ούτε αυτός, ούτε οι επιχειρήσεις του. Και φυσικά αγοράζει τα σήματα των φυλλάδων αυτών από τις τράπεζες, όχι τα χρέη τους, και μάλιστα σε καλή τιμή.

ΕΛΛΗΝ

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΙΒΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΝΤΙΟΣ! ΔΕΚΑ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ!

μ.πασοκ

Τωρα ξερουμε ,ουτε για να τυλιγουμε ψαρια.

Dav

Επιχειρηματικη πορεια , οπως Κοσκωτας και Λαυρεντιαδης. Η τραπεζα του λειπει για να κλεισει το καρε του.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης