Άλλαξε η σύνθεση του δικαστηρίου που θα δικάσει την υπόθεση της Siemens

Άλλαξε η σύνθεση του δικαστηρίου που θα δικάσει την υπόθεση της Siemens

Κατά τη σημερινή δικάσιμο το δικαστήριο ξεκίνησε ξανά τη διαδικασία με τη νομιμοποίηση των συνηγόρων υπεράσπισης και την παράσταση πολιτικής αγωγής

Με τρεις από τους συνολικά 64 κατηγορούμενος να έχουν φύγει από την ζωή και δυο από τους βασικούς "πρωταγωνιστές" του σκανδάλου να έχουν διαφύγει στο εξωτερικό, ξεκίνησε σήμερα 11 χρόνια μετά τις πρώτες έρευνες η δίκη για την μεγάλη υπόθεση των "μαυρών" ταμείων της Siemens. 
 
Η δίκη ξεκίνησε και πάλι έπειτα από εμπόδια επί της διαδιαδικαδίας, καθώς τελικά ένα μέλος της έδρας του Τριμελούς Εφετείου, θα  εξαιρεθεί λόγω κωλύματος, όπως αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών.

Κατά τη σημερινή δικάσιμο το δικαστήριο ξεκίνησε ξανά τη διαδικασία με τη νομιμοποίηση των συνηγόρων υπεράσπισης και την παράσταση πολιτικής αγωγής.

 Διαπιστώθηκε ότι  απλο τους συνολικά 64 κατηγορούμενους τρεις έχουν φύγει από τη ζωή, ως γνωστόν στο δικαστήριο δεν πρόκειται να λογοδοτήσουν οι Μ. Χριστοφοράκος και Χρ. Καραβέλας καθώς έχουν διαφύγει στο εξωτερικό.  

Ακόμη, στο δικαστήριο επανέλαβαν το αίτημά τους να παρασταθούν στη δίκη ο ΟΤΕ, το ελληνικό Δημόσιο και η ένωση προσώπων και υπό σύσταση σωματείο "Δικαιοσύνη για όλους". 

Η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου που είναι η εκπρόσωπος της ένωσης προσώπων χαρακτήρισε την υπόθεση ως "σκάνδαλο των σκανδάλων" .

Η ίδια ανέφερε μεταξύ άλλων στο δικαστήριο:"Το γεγονός και μόνο ότι η δίκη ξεκινά 19 χρόνια μετά την πράξη  πείθει ότι δεν έχει λειτουργήσει ούτε το κράτος , ούτε η Βουλή , ούτε η Δικαιοσύνη. Πρέπει να εξασφαλιστεί ότι δεν θα εμφανιστεί πρόβλημα στην συνέχεια. Πρέπει η δίκη αυτή, "το σκάνδαλο των σκανδάλων" να δικαστεί με όρους πραγματικά δίκαιης δίκης", καθώς και ότι "η κυβέρνηση Τσίπρα εφαρμόζει τον σκανδαλώδη εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens ο οποίος ζημίωσε το Δημόσιο". 

Η κυρία Κωσταντοπούλου κατέθεσε αίτημα για μαγνητοσκοπηση και ηχογράφηση της δίκης, ύστερα από παρέμβαση της εισαγγελέα αφού υπήρξε μέλος του ακροατηρίου που κατέγραφε τη διαδικασία.

 Η δίκη θα συμεχιστεί στις 15 Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Επιτέλους κάποιος να γαυγίσει και να δείξει δόντι

Ζωή όρμα να σφίξουν λίγο οι ...πόλοι!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

topaloudi

«Μιλάμε για μια βαρβαρότητα που φέρει κτηνώδη αντρισμό, βασανισμό, βιασμό και μετά το θάνατο. Αυτό ήταν το μαρτύριο της Ελένης τη νύχτα εκείνη», εξομολογείται ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας, Γιάννης Τοπαλούδης 

loutraki

Η ποσότητα της ακατέργαστης κάνναβης βάρους 250,1 γραμμαρίων που βρήκαν στο σπίτι του 58χρονου και της 57χρονης συζύγου του, δεν δικαιολογούνταν από το μοναδικό χασισόδεντρο ύψους μόλις πέντε εκατοστών που καλλιεργούσαν μέσα σε γλάστρα 

oikos_anoxis

Ένας 43χρονος από την Αθήνα είχε γνωστοποιήσει μέσω ιστοσελίδας, που ο διαχειριστής της αγνοείται, ότι θα βρίσκεται για δύο ημέρες στο Βόλο, διαθέσιμος για ερωτικές συνευρέσεις με αμοιβή 50 ευρώ

narkotika_peiraias

Η σύλληψη μίας 25χρονης αλλοδαπής έγινε με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανεύρεσης ναρκωτικών ουσιών Κ-9, κατά τη διενέργεια νομότυπων ελέγχων εντός  επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά