Άλλαξε η σύνθεση του δικαστηρίου που θα δικάσει την υπόθεση της Siemens

Άλλαξε η σύνθεση του δικαστηρίου που θα δικάσει την υπόθεση της Siemens

Κατά τη σημερινή δικάσιμο το δικαστήριο ξεκίνησε ξανά τη διαδικασία με τη νομιμοποίηση των συνηγόρων υπεράσπισης και την παράσταση πολιτικής αγωγής

Άλλαξε η σύνθεση του δικαστηρίου που θα δικάσει την υπόθεση της Siemens
Με τρεις από τους συνολικά 64 κατηγορούμενος να έχουν φύγει από την ζωή και δυο από τους βασικούς "πρωταγωνιστές" του σκανδάλου να έχουν διαφύγει στο εξωτερικό, ξεκίνησε σήμερα 11 χρόνια μετά τις πρώτες έρευνες η δίκη για την μεγάλη υπόθεση των "μαυρών" ταμείων της Siemens. 
 
Η δίκη ξεκίνησε και πάλι έπειτα από εμπόδια επί της διαδιαδικαδίας, καθώς τελικά ένα μέλος της έδρας του Τριμελούς Εφετείου, θα  εξαιρεθεί λόγω κωλύματος, όπως αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών.

Κατά τη σημερινή δικάσιμο το δικαστήριο ξεκίνησε ξανά τη διαδικασία με τη νομιμοποίηση των συνηγόρων υπεράσπισης και την παράσταση πολιτικής αγωγής.
Κλείσιμο

 Διαπιστώθηκε ότι  απλο τους συνολικά 64 κατηγορούμενους τρεις έχουν φύγει από τη ζωή, ως γνωστόν στο δικαστήριο δεν πρόκειται να λογοδοτήσουν οι Μ. Χριστοφοράκος και Χρ. Καραβέλας καθώς έχουν διαφύγει στο εξωτερικό.  

Ακόμη, στο δικαστήριο επανέλαβαν το αίτημά τους να παρασταθούν στη δίκη ο ΟΤΕ, το ελληνικό Δημόσιο και η ένωση προσώπων και υπό σύσταση σωματείο "Δικαιοσύνη για όλους". 

Η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου που είναι η εκπρόσωπος της ένωσης προσώπων χαρακτήρισε την υπόθεση ως "σκάνδαλο των σκανδάλων" .

Η ίδια ανέφερε μεταξύ άλλων στο δικαστήριο:"Το γεγονός και μόνο ότι η δίκη ξεκινά 19 χρόνια μετά την πράξη  πείθει ότι δεν έχει λειτουργήσει ούτε το κράτος , ούτε η Βουλή , ούτε η Δικαιοσύνη. Πρέπει να εξασφαλιστεί ότι δεν θα εμφανιστεί πρόβλημα στην συνέχεια. Πρέπει η δίκη αυτή, "το σκάνδαλο των σκανδάλων" να δικαστεί με όρους πραγματικά δίκαιης δίκης", καθώς και ότι "η κυβέρνηση Τσίπρα εφαρμόζει τον σκανδαλώδη εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens ο οποίος ζημίωσε το Δημόσιο". 

Η κυρία Κωσταντοπούλου κατέθεσε αίτημα για μαγνητοσκοπηση και ηχογράφηση της δίκης, ύστερα από παρέμβαση της εισαγγελέα αφού υπήρξε μέλος του ακροατηρίου που κατέγραφε τη διαδικασία.

 Η δίκη θα συμεχιστεί στις 15 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης