Σοκ από το βίντεο με τα βασανιστήρια που έκαναν στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Σοκ από το βίντεο με τα βασανιστήρια που έκαναν στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Στο φως το μαρτύριο που βίωνε ο 20χρονος πίσω από τις κλειστές πόρτες της Εστίας της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων

Σοκ από το βίντεο με τα βασανιστήρια που έκαναν στον Βαγγέλη Γιακουμάκη
Σοκ προκαλεί το βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας και απεικονίζει τον αδικοχαμένο Βαγγέλη Γιακουμάκη πεσμένο στο κρεβάτι του δωματίου του στην Εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων να παρακαλάει τους «σκληρούς» Κρητικούς συμφοιτητές του να τον αφήσουν ελεύθερο. Οι φωτογραφίες δημοσιεύονται από τον «Ελεύθερο Τύπο» και προέρχονται από βίντεο - ντοκουμέντο που έχει πρωταγωνιστές τους οκτώ νεαρούς που κατηγορήθηκαν ότι προκάλεσαν επικίνδυνες σωματικές βλάβες στον άτυχο φοιτητή. Δυόμισι λεπτά είναι αρκετά για να καταλάβει κανείς ότι οι τραμπουκισμοί με θύμα τον Βαγγέλη δεν ήταν ένα απλό «παιχνίδι» ανάμεσα σε φοιτητές. 

Το περιστατικό εκτυλίσσεται στο δωμάτιο του Βαγγέλη στην Εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων. Ο 20χρονος είναι πεσμένος στο κρεβάτι του δωματίου του και παρακαλεί τους συμφοιτητές του από την Κρήτη να σταματήσουν να τον κρατάνε όμηρο.Το βίντεο καταγράφεται από ένα από τα άτομα που του επιτίθενται. Οι νεαροί ξεσπούν σε γέλια, ενώ ο Βαγγέλης Γιακουμάκης τους ουρλιάζει και τους λέει ότι πονάει. Ο Βαγγέλης δεν μπορεί να κουνήσει ούτε τα χέρια του ούτε τα πόδια του. «Αφήστε με πονάω» τους λέει γελώντας μηχανικά. Ένας από τους σκληρούς Κρητικούς τον βρίζει χυδαία. Η «πλάκα» φαίνεται να ξεπερνά κάθε όριο όταν ένας μυώδης νεαρός πιάνει κεφαλοκλείδωμα τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο 20χρονος μην μπορώντας να κουνηθεί περιμένει να τελειώσει το μαρτύριό του. 

Κάποια στιγμή ένας από τους νεαρούς ακούγεται να λέει «Φτάνει. Αφήστε τον τώρα». Λίγο μετά το μαρτύριο τελειώνει. Οι νεαροί, μαζί και εκείνος που τραβάει το βίντεο βγαίνουν από το δωμάτιο.

Κλείσιμο
Όλα δείχνουν ότι το bullying σε βάρος του 20χρονου ήταν συνηθισμένο, οι νεαροί έκαναν όσα έκαναν στον Βαγγέλη Γιακουμάκη και κατέγραφαν τα πάντα σε βίντεο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το βίντεο αυτό βρέθηκε στα χέρια των αρχών όταν κάποιος από τους σπουδαστές «έσπασε» και το παρέδωσε σε υπάλληλο της Γαλακτοκομικής Σχολής θέλοντας να δείξει τα όσα πραγματικά συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες της Εστίας.

Καταθέτουν οι γονείς 

Εν τω μεταξύ με σημαντική καθυστέρηση συνεχίζεται η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς η αποχή των δικηγόρων καθυστερεί ακόμη περισσότερο την διαδικασία. Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να καταθέσουν οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη και θα ακολουθήσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων. Πάντως, δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι πρόθεση της ανακρίτριας ήταν να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερες μαρτυρίες φοιτητών, καθώς και εκτιμάται ότι υπάρχουν ακόμη και σήμερα φοιτητές που γνωρίζουν γεγονότα και δεν έχουν μιλήσει. 

Δείτε τις φωτογραφίες









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης