«Πήγε να με αφοπλίσει και τότε πυροβόλησα» υποστήριξε ο δολοφόνος του κοσμηματοπώλη

«Πήγε να με αφοπλίσει και τότε πυροβόλησα» υποστήριξε ο δολοφόνος του κοσμηματοπώλη

Προφυλακίστηκε ο 38χρονος Γεωργιανός, ο οποίος υποστήριξε ότι κίνητρό του ήταν η ληστεία

«Πήγε να με αφοπλίσει και τότε πυροβόλησα» υποστήριξε ο δολοφόνος του κοσμηματοπώλη
Έναν μήνα πριν αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου. Λίγες βδομάδες αργότερα και συγκεκριμένα την περασμένη την Τρίτη (8/9), ο Γεωργιανός Ρομπέρτο Σοχακιάν πυροβόλησε και σκότωσε 27χρονο κοσμηματοπώλη στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Την Παρασκευή (11/9), πήρε εκ νέου τον δρόμο για τις φυλακές, μετά την απολογία του για την κατηγορία της δολοφονίας του νεαρού επιχειρηματία.

Απολογούμενος ενώπιον της έβδομης τακτικής ανακρίτριας, ο γεωργιανής καταγωγής δράστης, ο οποίος πριν από ένα μήνα είχε αποφυλακιστεί, φέρεται να υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να δολοφονήσει τον 27χρονο κοσμηματοπώλη. «Ληστεία πήγα να κάνω, όχι να σκοτώσω», ήταν, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, τα λόγια του. «Είδε ότι κρατούσα πιστόλι (…) Πήγε να με αφοπλίσει και τότε πυροβόλησα» φέρεται να είπε. Οι ισχυρισμοί του δεν στάθηκαν ικανοί να πείσουν εισαγγελέα και ανακρίτρια, οι οποίοι τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο. Η μεταγωγή του 38χρονου στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης έγινε κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας, υπό τους φόβους πρόκλησης επεισοδίου από συγγενείς και φίλους του θύματος. 

Κλείσιμο
Η αιματηρή ληστεία έγινε το πρωί της περασμένης Τρίτης, μέσα στο κοσμηματοπωλείο του άτυχου 27χρονου, όπου εκείνη την ώρα εκτός από το θύμα βρισκόταν και η 54χρονη μητέρα του. Ο ληστής εισέβαλε στην επιχείρηση και πυροβόλησε μία φορά για εκφοβισμό, ενώ στη συνέχεια γέμισε ένα σακίδιο με κοσμήματα αξίας 20.000 ευρώ.

Ο κοσμηματοπώλης φέρεται πως αντέδρασε και τότε ο 38χρονος Γεωργιανός φέρεται να τον πυροβόλησε μία φορά σχεδόν εξ επαφής, τραυματίζοντάς τον στην κοιλιά. Κατά τη διαφυγή του με κλεμμένη μοτοσικλέτα, ο κατηγορούμενος ομογενής έγινε αντιληπτός από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που μετά από σύντομη καταδίωξη τον συνέλαβαν, σε απόσταση 200 μέτρων από το κοσμηματοπωλείο. Ο 27χρονος διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν ζωντανό, υπέκυψε στα τραύματά του, ένα 24ωρο αργότερα., βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και τους φίλους του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης