Συγγνώμη ζήτησαν στις απολογίες τους οι δολοφόνοι του Λούκμαν Σαχζάντ

Συγγνώμη ζήτησαν στις απολογίες τους οι δολοφόνοι του Λούκμαν Σαχζάντ

Επέμειναν στη γραμμή ότι το θύμα τους προκάλεσε και τους επιτέθηκε - Υποστήριξαν ότι δεν έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή

Συγγνώμη ζήτησαν στις απολογίες τους οι δολοφόνοι του Λούκμαν Σαχζάντ
Συγγνώμη από την οικογένεια του νεαρού Πακιστανού, Λούκμαν Σαχζάντ, τον οποίο δολοφόνησαν τον Ιανουάριο του 2013 στα Κάτω Πετράλωνα ζήτησαν το Σάββατο κατά τις απολογίες τους ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, οι δυο κατηγορούμενοι Διον. Λιακόπουλος και Χρ. Στεργιόπουλος. Ο πρώτος μάλιστα εκ των κατηγορουμένων αρνήθηκε κάθε σχέση του με τη Χρυσή Αυγή ενώ ο Χρ. Στεργιόπουλος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι χτύπησε το θύμα μόνο και μόνο για να ελευθερώσει το φίλο του και σήμερα συγκατηγορούμενό του στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση.

Ειδικότερα, στην απολογία του ο Δ. Λιακόπουλος υποστήριξε πως το θύμα που πήγαινε στην εργασία του με το ποδήλατο, έκανε ελιγμούς και δεν τους άφηνε να τον προσπεράσουν. «Θεωρήσαμε ότι το έκανε επίτηδες. Άρχισε να μας βρίζει και να κάνει χειρονομίες άσεμνες. Αφού μας έβρισε μάνες και οικογένειες, σταμάτησε το ποδήλατο στη μέση του δρόμου και κατέβηκε. Κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος μου. Ήταν ψηλός και ύποπτα ντυμένος» υποστήριξε ο κατηγορούμενος και προσέθεσε: «Μετά αυτός ήρθε πιο επιθετικά πάνω μου, μου έκανε κεφαλοκλειδωμα, εγώ τράβηξα το μαχαίρι και δεν ξέρω που χτύπησα. Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω. Αυτός ήταν όρθιος ακόμα. Όταν έφυγα ήταν όρθιος. Είδα τον παρόντα να φεύγει κανονικά. Δεν τον είδα να πέφτει κάτω. Θεώρησα ότι τον έχω τραυματίσει ελαφρά κι έφυγα. Το μαχαίρι το έβαλα στο παπούτσι. Ούτε το πέταξα, ούτε κρύφτηκα».
 
Ακόμη, στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με την Χρυσή Αυγή (σ.σ. αντιμετωπίζει μαζί με τον συγκατηγορούμενό του Χρ. Στεργιόπουλο  κατηγορία για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση) και τόνισε πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον νεαρό Πακιστανό.
 
Κλείσιμο
Από την πλευρά του ο έτερος κατηγορούμενος Χρ. Στεργιόπουλος, επανέλαβε ότι ο νεαρός Πακιστανός προχώρησε σε ελιγμούς με το ποδήλατό του, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καβγάς. «Κατέβηκα από το μηχανάκι και τους πλησίασα για εκφοβισμό. Τον τσίμπησα ελαφρά δεν ήθελα να του κάνω κακό. Του έκανα τα χτυπήματα για να απελευθερώσω το φίλο μου. Δεν έβαλα δύναμη. Πίστευα ότι δεν τον έχω χτυπήσει», ανέφερε.
 
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Απριλίου με την πρόταση της εισαγγελέως επί της ενοχής ή μη των δυο κατηγορουμένων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης