Διεκόπη η δίκη για την υπόθεση Λούκμαν

Διεκόπη η δίκη για την υπόθεση Λούκμαν

«Ρατσιστικό έγκλημα η δολοφονία του 27χρονου στα Πετράλωνα» κατέθεσαν οι μάρτυρες

Διεκόπη η δίκη για την υπόθεση Λούκμαν
Με κατάθεση μαρτύρων συνεχίστηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η δίκη για τη δολοφονία του Πακιστανού Λούκμαν Σεχζάντ στα Κάτω Πετράλωνα, πριν από περίπου ένα χρόνο.

Στο εδώλιο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 27χρονου εργάτη κάθονται δυο νεαροί, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορία για ανθρωποκτονία και άλλα αδικήματα. Και οι δυο αρνούνται ότι είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση, όπως επίσης και κάθε σχέση τους με τη Χρυσή Αυγή. Υποστηρίζουν ότι το συμβάν ήταν αποτέλεσμα έντονου διαπληκτισμού που είχαν με το θύμα.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο μάρτυρας Δ. Χριστόπουλος, πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Στην κατάθεσή του έκανε λόγο για ρατσιστικό έγκλημα, αναφέροντας ότι η δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού είναι ένα έγκλημα με πολιτικά χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο
Από την πλευρά τους, οι υπερασπιστές των δύο κατηγορούμενων ζήτησαν από το δικαστήριο να προχωρήσει στην άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των δυο κατηγορουμένων προκειμένου όπως είπαν, να αποδειχθεί ότι δεν έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή.

Η δίκη συνεχίστηκε και στο δικαστήριο κατέθεσε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, η οποία ανέφερε πως το γεγονός ότι οι δυο κατηγορούμενοι έκρυψαν τις πινακίδες από το μηχανάκι τους και όχι το μαχαίρι συνάδει με την ασυδοσία που υπήρχε εκείνη την περίοδο και το πόσο θεωρούσαν ότι είχαν το ακαταδίωκτο.

Η βουλευτής μίλησε για ρατσιστικό και φυλετικό κίνητρο των δυο δραστών και ανέφερε ότι στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 350 περιστατικά ρατσιστικής βίας.

Στην κατάθεσή της η κυρία Μαρία Κουβέλη, πρόεδρος στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα έγκλημα ρατσιστικής βίας.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της πακιστανικής κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ, μίλησε στην κατάθεσή του στο δικαστήριο για το θύμα. «Ήταν εργατικό παιδί, δεν είχε δώσει αφορμές» είπε και προσέθεσε: «Υπάρχουν περίπου 40.000 Πακιστανοί στη χώρα, οι μισοί είναι στην Αθήνα. Τα πρώτα χρόνια πήραμε πολύ αγάπη αλλά τα τελευταία τρία δεχόμαστε συνέχεια επιθέσεις. Το 2012 βγήκαν και τα μαχαίρια. Ως πρόεδρος της Ένωσης Μεταναστών Εργατών έχω καταγράψει 700 περιστατικά βίας».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Φεβρουαρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης