Επιστολή μάνας στον Άδωνι: Έχει νοσηλευτεί ποτέ το παιδί σας σε δωμάτιο-φέρετρο του «Παίδων»;

Επιστολή μάνας στον Άδωνι: Έχει νοσηλευτεί ποτέ το παιδί σας σε δωμάτιο-φέρετρο του «Παίδων»;

Η «περιπέτεια» που έζησε η οικογένειά της στο Νοσοκομείο, οδήγησε μια μητέρα στο να στείλει μια επιστολή στον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Η «περιπέτεια» που έζησε η οικογένειά της μέσα στο Νοσοκομείο Παιδων «Αγια Σοφια», όπου ο γιος της χρειάστηκε να νοσηλευτεί, οδήγησε μια μητέρα στο να στείλει μια επιστολή στον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Η εν λόγω μητέρα μεταφέρει στον κ. Γεωργιάδη, μέσα από το γράμμα της, την απελπισία της, εξιστορώντας του όλα όσα έζησε στο νοσοκομείο, σε μια προσπάθεια να λάβει απαντήσεις στα ερωτήματα που της προέκυψαν έπειτα από τη νοσηλεία του γιου της.

Διαβάστε το γράμμα της μητέρας:

Κύριε Άδωνι, Υπουργέ μας, Υπουργέ μου…
Δεν γνωρίζω ποια είναι η κατάλληλη προσφώνηση ούτε και τι προστάζει το πρωτόκολλο για τέτοιου είδους αλληλογραφία. Θα ήθελα απλά να να σας παραθέσω κάποιες σκέψεις μου που προέκυψαν από την σύντομη νοσηλεία του μικρού μου γιου στο δημόσιο νοσοκομείο “Παίδων, Αγία Σοφία”…

Αναρωτιόμουν αν έχετε επισκεφτεί ποτέ αυτό το Νοσοκομείο. Οχι με συνοδεία κάμερας και πλήθος χειροκροτητών, αλλά κάποιο βράδυ, αργά το βράδυ, τρέχοντας με alarm στους δρόμους αγκαλιά με τον δικό σας γιο σε πλήρη αναισθησία. Χωρίς να σας ξέρει κανείς και να σας «περάσει» πρώτους για εξέταση. Χωρίς να χρησιμοποιήσετε κάποια γνωριμία για να έχετε διαφορετική αντιμετώπιση, και κυρίως, χωρίς να χρησιμοποιήσετε κάποια ιδιωτική ή προνομιούχα ασφάλεια αλλά το ταπεινό ΕΟΠΥΥ. Επειδή είμαι σχεδόν βεβαία πως η απάντηση σε όλες μου τις ερωτήσεις θα είναι «όχι», επιτρέψτε μου να σας ταξιδέψω για λίγο στα ενδότερα αυτού του συστήματος που υπάρχει & του πώς το βιώνουμε εμείς.

Παρασκευή βράδυ, φτάνουμε στο κατάμεστο εφημερεύον νοσοκομείο, αγκαλιά με τον 15 μηνών γιο μας, ο οποίος μόλις έχει συνέλθει από πλήρη «απώλεια συνειδήσεως» και μετά από 15λεπτη τρελή κούρσα στους δρόμους της Αθήνας… Το περιστατικό κρίθηκε εξαιρετικά επείγον και σε λιγότερο από 5-6 λεπτά μας εξέτασε η παιδίατρος και μας παρέπεμψε σε άμεση νοσηλεία. Οδηγηθήκαμε στον 5ο όροφο (σε Πανεπιστημιακή πτέρυγα), σε 5κλινο δωμάτιο και σε ελάχιστο χρόνο όλοι οι εφημερεύοντες γιατροί (ειδικευόμενοι) και νοσηλευτές βρέθηκαν δίπλα μας να μας συμβουλέψουν, να μας καθησυχάσουν και να μας καθοδηγήσουν για τα επόμενα 24ωρα. Η πρώτη διάγνωση ήταν «πυρετικοί σπασμοί». Κάτι απόλυτα αντιμετωπίσιμο και συχνό σε μικρά παιδάκια, αλλά παρ’όλα αυτά ιδιαίτερα άγριο και έντονο ως θέαμα.

Σε λίγες μόλις ώρες, το δωμάτιο ήταν πλήρες κατά τα 4/5 από παιδάκια και 5 γονείς κουλουριασμένοι στην καρέκλα τους, άλλοι να προσπαθούν να κοιμηθούν, άλλοι να καθησυχάζουν τα παιδάκια τους που έκλαιγαν και εγώ να κρατάω τσίλιες μην επαναληφθεί το σοκαριστικό επεισόδιο του παιδιού μου…

Παρατήρησα πως όλο το προσωπικό έκανε δουλειά που αναλογούσε τουλάχιστον στον διπλάσιο αριθμό ατόμων. Αγόγγυστα. Καλότροποι, χαμογελαστοί αλλά και πολύ κουρασμένοι.

Όλο το Σαββατοκύριακο, οι ρυθμοί δεν έπεσαν καθόλου. Δεν κατάλαβα πότε σταματούσε και πότε ξεκινούσε η εφημερία, αφού έβλεπα συνεχώς παιδάκια να διανέμονται στα δωμάτια και τους ίδιους γιατρούς και νοσηλευτές να τρέχουν πάνω-κάτω. Εγώ συνέχισα να είμαι άυπνη από τον φόβο μου, αφού το παιδάκι μου είχε και 2ο επεισόδιο, λίγο πιο «σκληρό» αυτή τη φορά. Κοιμόμουν μόνο 2 ώρες το πρωί, αφού γινόταν η επίσκεψη των γιατρών, και παρακαλώντας την δίπλα μαμά να ρίχνει και ένα μάτι στο παιδάκι μου που κοιμόταν μη δει κάτι περίεργο να με ειδοποιήσει…

Ξημερώνοντας Δευτέρα πρωί, και αφού βολεύτηκα στην καρέκλα μου για τον πολυτελή πρωινό ύπνο μου, μια κυρία με ποδιά που δεν είχα ξαναδεί με «πρόσταξε» να σηκωθώ από την καρέκλα και να την τακτοποιήσω κοντά στην μπαλκονόπορτα (που ήταν η αρχική θέση της) μακριά από την κούνια του παιδιού μου γιατί θα περνούσε ο καθηγητής!!! Έτσι, όρθια πια, περίμενα κι εγώ τον καθηγητή. Αργούσε, ξαναπήρα την καρέκλα, ξαναεμφανίστηκε η κυρία και μου είπε χαρακτηριστικά «ας περάσει πρώτα και μετά κάθεστε»!

Ήρθε λοιπόν ο καθηγητής. Μαζί με όοοολους τους γιατρούς της εφημερίας και 5-6 ακόμα φοιτητές. Οσο του έδιναν αναφορά, παρατήρησα την φρέσκια όψη του σε αντίθεση με τα κουρασμένα μάτια των υπολοίπων αλλά και με το δικό μου κουφάρι, που έκλεινα πια άυπνη 3 βράδια με ένα μωρό που έσπασε τα θερμόμετρα φτάνοντας μέχρι και 40,4 βαθμούς. Προϋπόθεση του καθηγητή για να εξετάσει το μωρό, ήταν να βγει ο μπαμπάς του (που μόλις είχε αφήσει την δουλειά του για να έρθει μετά την δική μου προτροπή – ώστε να μιλήσουμε μαζί στον καθηγητή) έξω! Μόνο ένας γονιός ανά παιδί επιτρέπεται, λέει! Μας παρέπεμψε στο ΩΡΛ τμημα, γιατί κάτι είδε ότι δεν πάει καλά με το αυτάκι του.

Με συνοπτικές διαδικασίες… αποφασίζεται από τον ΩΡΛ ότι το παιδί θα μπει χειρουργείο τη ίδια μέρα περίπου στις 7 το απόγευμα… Γυρνάμε στο δωμάτιο σαν βρεγμένα γατιά, και βλέπουμε αναρτημένο στο κρεβάτι μας το «πρόγραμμα διατροφής» μέχρι το χειρουργείο που προστάζει ρητά ΜΟΝΟ νερό και χαμομήλι μέχρι την ώρα της μηνιγκοτομής. Με χίλια ζόρια, κρατάμε το παιδί νηστικό και όταν επιτέλους μας φωνάζουν, κατεβαίνουμε στα χειρουργεία.

Κατά την μεταφορά μας – για καλή μας τύχη – μας λέει η νοσηλεύτρια «φαντάζομαι δεν έχει πιει σταγόνα νερό το παιδάκι ε?»… Την ενημερώνουμε ότι είχαμε γραπτές οδηγίες που επέτρεπαν το νερό και σπεύδει να μας πει να ενημερώσουμε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ την αναισθησιολόγο.

Και την ενημερώσαμε… Και υποστήκαμε την μέγιστη ταπείνωση ως γονείς και ως άνθρωποι από τις κουβέντες της! Μάθαμε ότι είμαστε ανεύθυνοι, θέσαμε σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού μας, είμαστε απρόσεχτοι και χαζεύαμε όταν μας έδωσαν οδηγίες.. και ότι δεν βάζει το παιδί στο χειρουργείο, γιατί μετά από λίγο θα βγει και θα μας πει ότι πέθανε από αναρρόφηση-εισρόφηση και τελικά πνιγμό εξ’αιτίας μας!!!!!! Μάταια επιμέναμε με τον σύζυγό μου ότι άλλα μας είχανε πει… Δεν άκουγε κανέναν πάνω στον μονόλογό της. ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΈΡΩΝ, την θαύμασα για τον επαγγελματισμό και το αίσθημα μέγιστης ευθύνης, εκείνη τη στιγμή όμως δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί μου μιλάει κάποιος τόσο μα τόσο άσχημα, υποτιμητικά και με αγένεια για κάτι που θεωρούσα ότι έκανα σωστό… Αλλωστε, τον ίδιο στόχο είχαμε. Να γίνει καλά το παιδάκι μου!
Μας διώχνουν κακήν-κακώς, μας λένε συλλαβιστά και στην διαπασών «να μην πιει ού-τε νε-ρό μέ-χρι τις δέ-κα» σαν να είμαστε διανοητικά καθυστερημένοι και μας ανανεώνουν το ραντεβού μας. Ανεβήκαμε οργισμένοι (αλλά και τρομαγμένοι) στο δωμάτιο και ψάξαμε –μάταια- να βρούμε το χαρτί που ήταν αναρτημένο στο κρεβάτι μας… Είχε κάνει φτερά! Σε αίτησή μας σε νοσηλεύτρια να μας το δώσει, αρνήθηκε, λέγοντας πως θα αλλάξουμε θάλαμο μετά την εγχείρηση, οπότε το έχουν στείλει στην ΩΡΛ πτέρυγα και θα μας περιμένει στο καινούριο μας κρεβατάκι…

Τελειώνει το χειρουργείο. Βρισκόμαστε στο νέο μας δωμάτιο. Το χαρτί έχει αντικατασταθεί με ένα καινούριο, ολόλευκο! Ο σύζυγός μου, κάνοντας τον Σέρλοκ Χολμς και ψαχουλεύοντας στον φάκελό μας πάνω στον πάγκο των νοσηλευτών (εν απουσία τους) το βρίσκει και το φωτογραφίζει. Για εμάς. Για να μου δείξει ότι δεν είμαι ούτε τρελή ούτε ανεύθυνη, καθώς μετά από 3 συνεχείς μέρες ΧΩΡΙΣ ύπνο, είχα αρχίσει να πιστεύω ότι θα έκανα τόσο μεγάλο κακό στο παιδί μου από απροσεξία. Το κρατάμε ως «αποδεικτικό» και υποσχόμαστε να βρούμε την αναισθησιολόγο και να της το δείξουμε. Ετσι. Για αποκατάσταση.

Το νέο μας δωμάτιο ήταν η επιτομή του «εκσυγχρονισμού» στην υγεία και στις ασφαλιστικές παροχές.

Δωμάτιο «Ε» . Είχε μέγεθος 1.5x3m, και είχε τοποθετημένα στην σειρά στον τοίχο έναν μαρμάρινο νιπτήρα, μια κούνια-κρεβάτι και ένα τραπεζάκι. Ακριβώς μπροστά από την κούνια, βρισκόταν μια καρέκλα, που όταν κάθισα ανακάλυψα ότι τα γόνατά μου σφήνωσαν πάνω στα κάγκελα της κούνιας. Δεξιά μου μια μπαλκονόπορτα που οδηγούσε σε ένα κοινόχρηστο μπαλκόνι (με άλλα πέντε δωμάτια-κουτιά) και αριστερά μου η πόρτα εισόδου. Η πόρτα άνοιγε ΜΟΝΟ με κλωτσιά. Δεν το γράφω με καμία δόση χιούμορ ή υπερβολής. Η πόρτα άνοιγε ΜΟΝΟ με κλωτσιά. Ετσι, τις 3-4 φορές που αναγκάστηκε η νοσοκόμα-καρατέκα να μπει στο δωμάτιο το βράδυ για να ελέγχει μετεγχειρητικά το παιδάκι, το ξυπνούσε κιόλας από τον θόρυβο! Ολα τα δωμάτια αυτά, χωρίζονταν μεταξύ τους με τζάμι(!) και όπως καταλαβαίνετε κάθε ίχνος ιδιωτικότητας και ησυχίας πήγε περίπατο. Υγρασία, ξεβαμμένοι τοίχοι, στρόφιγγες οξυγόνου στους τοίχους από εγκατάσταση του ’40 τουλάχιστον. Τα έξι δωμάτια-κουτιά (συνοδοί & παιδιά) μοιράζονταν μια τουαλέτα στην απέναντι μεριά του διαδρόμου, που παρά τις συνεχείς φιλότιμες προσπάθειες της καθαρίστριας.. παρέμεναν ακατάλληλες για επίσκεψη.

Πέρασα όλη την νύχτα:

- ακούγοντας τα άπαντα του Βασίλη Καρρά από τα κινητά των διπλανών Αθίγγανων γειτόνων μου (σε όλα τα υπόλοιπα κουτιά) που έγιναν αμέσως φίλοι μεταξύ τους και είπαν να το γλεντήσουν!
- φοβούμενη ότι κάποια νοσοκόμα θα ξαναμπεί και θα τιναχτεί το παιδί στον αέρα
- βλέποντας τον κοινό διάδρομο των δωματίων να γεμίζει από γιαγιάδες, θείες, ξαδέρφες και λοιπούς συγγενείς των δίπλα, που αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν σε αυτοσχέδια κρεβάτια-στρωματσάδα

- κλαίγοντας συνεχώς, για το σύννεφο μιζέριας που με σκέπασε μέσα στο δωμάτιο-περίπτερο, ούσα μουδιασμένη την περισσότερη ώρα, αφού είχα μόλις 4 πλακάκια για να κινούμαι, πάλι άυπνη…
Είμαι ελεύθερη επαγγελματίας. Δουλεύω σε τρεις διαφορετικές δουλειές, ενώ παράλληλα μεγαλώνουμε μόνοι μας με τον άντρα μου τα δύο παιδιά μας. Δεν χρωστάω στο ΤΕΒΕ ούτε σεντ του ευρώ. Πλήρωνα πάντα τις εισφορές μου, ακόμα και όταν μόλις είχα γεννήσει και η δουλειά μου ήταν σε μεγάλη κάμψη. Για κάποιο λόγο, το κράτος θεωρεί ότι όλοι οι «μπλοκάκηδες» είναι της τάξης της Αγγελοπούλου, του Πλούταρχου ή του Κοντομηνά… Ακούστε λοιπόν αυτό Υπουργέ μου: ΔEN EINAI! Είχα δύο εγκυμοσύνες με πολλά προβλήματα, αλλά ήμουν αναγκασμένη να εργάζομαι μέχρι και δύο μέρες πριν γεννήσω, αλλά και αμέσως μετά. Δεν είχα άδεια εξαμήνου, χρόνου ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο υπάρχει, με ΟΛΑ πληρωμένα ώστε να αφοσιωθώ στα μωρά μου. Δεν είχα ποτέ έξτρα παροχή, παρά μόνο μια μικρή ψευτο-μείωση του ΤΕΒΕ για ένα διάστημα. Την ίδια χρονική περίοδο, φίλη εργαζόμενη στην ΕΡΤ, έκανε διακοπές στην Χαλκιδική, επικαλούμενη επαπειλούμενη εγκυμοσύνη από τον πρώτο κιόλας μήνα! 9 μήνες στην αρχή και ένας χρόνος μετά, ΟΛΑ πληρωμένα!!!

Εγώ λοιπόν, η νομοταγής, η εργαζόμενη, που ζω ήδη μια πολύ δύσκολη καθημερινότητα, βρέθηκα σε έναν χώρο ξεχασμένο από τον Θεό, να ακούω Καρρά και να αναρωτιέμαι αν το δωμάτιο του Μιχαλολιάκου είναι μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή ή όχι…
Ζήτησα άμεσα αλλαγή δωματίου – με το που ξημέρωσε – και με ενημέρωσαν πως στο ταμείο μου, αυτό το δωμάτιο μου αναλογεί! Αλλάξαμε τελικά, με επιπλέον χρέωση της τάξης των 55 ευρώ τη βραδιά. Τόσο κόστιζε εκείνη τη στιγμή η αξιοπρέπεια! Τα δώσαμε, αποφασίζοντας να μην πληρώσουμε κοινόχρηστα και ΔΕΗ αυτόν τον μήνα.. Εχει ο Θεός!
Και αναρωτιέμαι Υπουργέ μου, έχετε μπει ποτέ σε αυτό το δωμάτιο? Εχει νοσηλευτεί ποτέ το γλυκύτατο αγοράκι σας σε αυτό το δωμάτιο-φέρετρο? Κάντε μου μια χάρη… Πάρτε μια μέρα την εφημερίδα και τον καφέ σας, και καθίστε στο “Δωμάτιο Ε” για 3-4 ώρες. Ισως εκεί μέσα, καταλάβετε καλύτερα τι είναι αναγκαίο να κάνετε και ποιες αλλαγές επιβάλλονται. Δεν μπορείτε να βασίζεστε μόνο στην ανθρωπιά και την ετοιμότητα του προσωπικού, που μας “πονάει” και προσπαθεί με κάθε τρόπο να μας εξυπηρετήσει. Ολες οι ζεστές καλημέρες της κρητικοπούλας υπεύθυνης για την καθαριότητα, όλος ο τσαμπουκάς για την επιβολή της τάξης από την προϊσταμένη, όλα τα χαμόγελα συμπόνιας από τους διπλανούς “ένοικους” δεν μπορούν να σβήσουν από την μνήμη μου τις άθλιες συνθήκες και το παράπονο μου για αξιοπρεπή αντιμετώπιση.

Καντε μου λοιπόν αυτή τη χάρη Υπουργέ μου.. Πάρτε τον μικρό σας γιο ένα βράδυ, να κοιμηθεί στο “Δωμάτιο Ε”, καθίστε δίπλα του στην σφηνωμένη καρέκλα, βολτάρετε στα 4 ελεύθερα πλακάκια και το πρωί, σας προσκαλώ στο σπίτι μου, να πιούμε καφέ, να παίξουν τα παιδιά μας και να δείτε πως ζει μια μέση οικογένεια. Μια οικογένεια που δεν πεινάει (τουλάχιστον όχι ακόμα). Μια οικογένεια που τρέχει όλη την ημέρα να τα φέρει βόλτα, και όταν θα τύχει μια στραβή με την υγεία των παιδιών της ΑΠΑΙΤΕΙ να έχει συνθήκες που ανταποκρίνονται στον Δυτικό πολιτισμό του 2013.

Ελπίζω να μην σας κούρασα με την μακροσκελή περιγραφή μου, όμως έχω καταλάβει ότι κάθε Υπουργός έχει το χάρισμα να διαβάζει 500-600 σελίδες μέσα σε 3 ώρες με πολύ πιο δύσκολα κείμενα και να τα κατανοεί πλήρως (βλ. Μνημόνια, Προϋπολογισμούς κλπ…), οπότε το δικό μου κείμενο δεν θα σας πήρε πολύ χρόνο!

Εγώ.
Η Κωνσταντίνα.
Η μαμά του Κυριάκου και του Αναστάση.
Η άυπνη!


ΣΧΟΛΙΑ (115)

ΛΟΥΚΑΣ ΤΟΥΡΝΑΤΖΗΣ

Εμείς μείναμε σε ένα από αυτά τα box 14 ημέρες το 2003. Το παιδί μας είχε κάταγμα μηρού, ήταν 3,5 ετών και είχαμε βαρίδια στο πόδι. Ευτυχώς ο νονός του παιδιού μας εργαζόταν στο νοσοκομείο και μας έβαλαν αμέσως για εξετάσεις και μετά στο δωμάτιο. Γλιτώσαμε 3-4 ώρες αναμονής. Μπορώ να πω ότι ήταν πολύ δύσκολα. Ακόμη δυσκολότερο το έκανε ο βουλωμένος επί 14 ημέρες νιπτήρας που είχαμε στο box. Ένας νιπτήρας βουλωμένος, μία κούνια για το παιδί, 3-3,5 πλακάκια διάδρομος για να χωρέσει μία καρέκλα για εμένα ή τη γυναίκα μου. Νιώθαμε ότι είμαστε και τυχεροί, γιατί στα υπόλοιπα δωμάτια έμεναν 8-10 παιδιά συν τους γονείς. Εκεί να δείτε τι μυρωδιές υπήρχαν, τι τραγούδια έπαιζαν και πόσες γλώσσες άκουγες. Εμείς λόγω του επαγγέλματος μου είχαμε ομαδική ιδιωτική ασφάλιση και ατομικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο παιδί. Όμως μας είχε πει ο γιατρός ότι δεν έπρεπε να μετακινήσουμε το παιδί για να πάμε σε ιδιωτικό νοσοκομείο, επειδή μπορεί να επιδεινωνόταν το τραύμα, έτσι και μείναμε για να υπομείνουμε όλοι μαζί εκτός από το μαρτύριο ενός παιδιού που υποφέρει και το μαρτύριο της παραμονής. Προτιμώ να μη σχολιάσω την κοινή τουαλέτα!!! Στην οικογένεια μου πληρώνουμε ως εργαζόμενοι 2 ταμεία αρκετές χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Για ποιο λόγο; Για τη σύνταξη που θα πάρουμε στα 67 μετά από > 40 χρόνια σκληρής εργασίας στο ελεύθερο επάγγελμα; ή για την ''δωρεάν'' παροχή υγείας; Προτιμούμε να πληρώνουμε από το υστέρημα μας κάποια ιδιωτική ασφάλεια υγείας, ώστε να κρατήσουμε την αξιοπρέπεια μας σε μία δύσκολη στιγμή σαν αυτή που περιγράφει η κυρία. Για να έχουμε το δικαίωμα και την πολυτέλεια της επιλογής. Καλή δύναμη σε όλους!!! Να μην ξεχάσω να πω καλό κουράγιο και συγχαρητήρια στους γιατρούς και τις νοσοκόμες που προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό στην πλειοψηφία τους.

ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ

Ο Άδωνις και ο κάθε Άδωνις, είναι απλά μισθοφόροι που δεν ξέρουν την τύφλα τους. Τι λέτε κυρία μου που θα μπει το παιδί του ή ο ίδιος στο νοσοκομείο αυτό;;; Πάτε καλά; Εάν τον δείτε εκεί πάει να πει οτι είναι προεκλογική εκστρατεία. Αυτοί αλλάζουν τις θέσεις μεταξύ τους στα υπουργεία, τώρα πριν ναυτιλίας, τώρα υγείας, μετά εμπορίου μετά ενέργειας και ανάθεμα εάν ξέρουν ή θα μάθουν ποτέ τίποτε από αυτά τα οποία διοικούν. Ακόμη και τα λαμόγια επιχειρηματίες λιγότερες επιχειρήσεις αλλάζουν.

Ο Άδωνις και ο κάθε όμοιος του...

..καλά έλεγε στην τηλεόραση οτι θέλει το 20ρικο, αλλά δεν μας είπε γιατί η δημόσια υγεία ζητά λεφτά, τόσα χρόνια που πληρώνουμε και όοολοι οι πρόγονοι μας εισφορές για τα ταμεία γιατί τις πληρώνουμε. Γιατί λοιπόν να μας κρατάνε και τώρα εισφορές, να μας δίνουν καθαρά χρήματα και να κάνουμε ότι εμείς θέλουμε για την υγεία μας. Αλλά δεν μας είπε και το άλλο, γιατί την ίδια στιγμή οι διαφημίσεις για τις ιδιωτικές ασφάλειες αυξάνουν με θεαματικό ρυθμό; Αλλά να τα ισοπεδώσει όλα λέγοντας χαρακτηριστικά οτι ".. ε, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα τσάμπα" ήξερε. Δεν είναι τσάμπα αγαπητέ μου κύριε, πληρωμένα είναι όλα μέχρι που εμφανίστηκαν τρωκτικά σαν εσάς να τα κατασπαράξουν, να μας ρίξουν σε κάθε λογής μνημόνιο, και να μας κάνουν τον περίγελο στο παγκόσμιο στερέωμα...

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΜΕ ΠΗΓΕ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΤΟΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΠΑΣΜΟΥΣ ΠΥΡΕΤΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ.ΜΕΙΝΑΜΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΣΕ ΠΟΥ ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΟΜΙΖΑΝ ( ΤΟΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ) ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΙ.ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΨΑΧΝΑΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΦΥΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΑΦΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΠΟΤΕ!!!!!!!!! ΟΜΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΔΩΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΣΟΥΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΟΥΤΙΑ ΟΠΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΜΕ 550,00 ΕΥΡΩ (ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ) ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΚΟΜΑ!!!!!!!!!!!!

αφ

ΠΟΣΟ θα είχε άραγε μια ανθρώπινη πτέρυγα τέτοιων περιστατικών σε μια Ελλάδα που ξόδεψε δισ ευρώ για ολυμπιακά έργα που τώρα σαπίζουν. Σε μια Ελλάδα της υπέρμετρης σπατάλης του δημόσιου τομέα . Σε ένα ασφαλιστικό ταμείο ΤΕΒΕ που αν τα ποσά αυτά τα έδινε κάθε μήνα σε ιδιωτική ασφάλιση θα τις παρείχαν πολυτελέστατο δωμάτιο και προσωπική νοσοκόμα και για το οποίο η σύνταξη που θα παρέχει σε είκοσι χρόνια μετά από 35 χρόνια εργασίας δεν θα σίγουρη.

Κυριακη

εχω περασει 3 ολοκληρους μηνες με το μικρο μου μεσα σε ενα τετοιο δωματιο , ητανε το 2007 , μποξακια τα λεγανε τοτε οι νοσοκομες ... ειχε διαγνωστει το παιδι μου με σοβαρο προβλημα και επρεπε να κανουμε "εφοδο" με χημειοθεραπειες και απολυτη απομονωση ... λοιπον σε ενα τετοιο δωματιο την βγαλαμε .... το πως βγηκε το παιδακι μου ζωντανο απο εκει μεσα μονο ο Θεος το ξερει .... αυτα ολα ποθ περιεγραψε η Κωνσταντινα τα εζησα μερα νυχτΑ επι 3 ολοκληρους μηνες .... 90 μερες 90 νυχτες ..... εχουνε περασει 6 χρονια και ακομα ολα αυτα τα ζω στους εφιαλτες μου καθε βραδυ.... Οι νοσοκομες επρεπε να γνωριζουν ακροβατικα για να μπορεσουν να βαλουν τα φαρμακα και τους ορους στα παιδια που ητανε εκει μεσα ... Οσο για το θεμα υπνος ... ενα σας λεω , εφυγα απο εκει μεσα και μου πηρε 4 ολοκληρα χρονια να μπορεσω να βρω τον υπνο μου ... εκεινοι οι 3 μηνες σε μια καρεκλα σφυνομενη μεσα στην κουνια και με το μωρο να χαροπαλευει .... πραγματικα σαν ταφος ητανε και για το μωρο και για μενα .. ειναι θαυμα που το αντεξαμε .... αναστατωθηκα και μονο που τα ξαναθυμηθηκα .... υπηρχανε στιγμες που σκεφτηκα να φουνταρω απ τον 6ο , δεν πιστευα οτι επρεπε να περασουμε ολη αυτη την εξαθλιωτικη κατασταση λες και δεν εφτανε ο γολγοθας μας με το προβλημα του παιδιου μας .... ητανε αυτη η απελπισια που ακομα την νιωθω και μονο που ανασυρω της αναμνησεις εκεινης της περιοδου .... αυτη η αισθηση που ειχα , οτι ακομα και ο Θεος ειχε ξεχασει εκεινο το δωματιο .... εφιαλτης που θα με κυνηγαει παντα ... μεχρι την τελευταια μου πνοη ...

antihellinass

Ενα σωρο σχολιαστες κακολογουν τα ιδιωτικα θεραπευτηρια & εκθειαζουν το ΕΣΥ. Οσοι λοιπον γουσταρουν ΕΣΥ,να το χρηματοδοτουν με τις εισφορες τους & τους φορους τους..Οσοι ομως γουσταρουν καπιταλισμο,πρεπει να εχουν το δικαιωμα να πληρωνουν μονο ιδιωτικη ασφαλιση. Η υποχρεωτικη καταναγκαστικη δημοσια ασφαλιση,εργο του εθνικοσοσιαλιστη δικτατορα Μεταξα ,πρεπει να τελειωσει. Γουστο σας,ο σοσιαλισμος,γουστο μας,ο καπιταλισμος. Ο καθενας θα ακουμπαει τα λεφτα του οπου θελει...

ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Το περιστατικό είναι πέρα για πέρα αληθινό,το γράφω αυτό για όσους αμφιβάλουν.Είμαι η αδερφή της Κωνσταντίνας και το έζησα από κοντά.Μόνο εμείς ξέρουμε,και όσοι βέβαια έχουν περάσει τα ίδια,τι θα πει να στέκεσαι στο ένα πόδι σε ένα δωμάτιο τάφο για να μπορέσεις να συμπαρασταθείς στους δικούς σου ανθρώπους και να τους δώσεις κουράγιο έχοντας ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη κι ας κλαις μέσα σου.Όποιος δεν το πιστεύει ας πάει μια βόλτα στον 3ο όροφο,στο δωμάτιο Ε,στο ΩΡΛ για να δει τα χάλια μας!Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αυτούς που σχολίασαν ότι η αδερφή μου ανήκει σε κάποια παράταξη,ότι πρέπει να ανήκεις κάπου για να ζητάς το αυτονόητο?Δεν ανήκουμε πουθενά,είμαστε απλά ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

antihellinass

Γιατι διαμαρτυρεστε μανταμ..? Ετσι ειναι ο σοσιαλισμος...

ΣΦ

ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ , ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ! ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ !!!! Ο ΜΕΣΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΙΚΑΝΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ή ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ !!!!!!! ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΙ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ !

ΠΑΘΩΝΤΕΣ

Σας καταλαβαινουμε απολυτα, εχουμε μπει 4 φορες λογω ουρολοιμωξης του μωρου μας (απο 2 μηνών) για 10 συνεχομενες ημερες καθε φορα σε αυτα τα "μποξακια"(οπως τα λενε) στο ΠΑΙΔΩΝ. Απο τις πιο ασχημες εμπειριες, λογω των συνθηκων διαμονης (το προσωπικο κανει οτι μπορει, δεν εχουμε παραπονο, οι χωροι και καποιες διαδικασιες ομως μπορουν/πρεπει να βελτιωθουν). Κι εμεις χωρις να εχουμε καμμια πληρωμενη αδεια απο την δουλεια μας (ειμαστε ελευθεροι επαγγελματιες) και χωρις ποτε να εχουμε καθυστερησει τον ΟΑΕΕ μας κλπ. Ιδια περιπτωση ειμαστε. Εχετε δικιο που τα γραφετε, πρεπει να κανουν κατι με αυτα τα μικρα "μποξακια". Η/ο συνοδος κυριολεκτικα ΣΚΕΥΡΩΝΕΙ στην καρεκλα (hint: απαραιτητη η ενοικιαση της ξαπλωστρας που ισα ισα που χωραει εκει μεσα). Οποιος δεν εχει συγγενεις ή αλλη βοήθεια σε μερικες μερες δεν θα μπορει να σταθει μπροστα του και δεν θα μπορει να βοηθησει το παιδι του. Να προσθεσω οτι αμα γινει ενας σεισμος το απλο τζαμι που διαχωριζει τα μποξακια μεταξυ τους κυριολεκτικα θα σφαξει το παιδι ή και τη συνοδο.

Νικ

Ολοι εσείς κάνατε τον αδωνη υπουργό ..!!! Φάτε τον κ στο καπάκι αγοράστε του κανά βιβλίο . Κ το καλοκαίρι άντε να τον καμαρωσετε με στυλ κ ύφος στο κοστα ναβαρινο

KATERINA

ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ.... ΑΣ ΞΕΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΑ ΚΡΙΤΙΡΙΑ ΚΙ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ! ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΥΠΟΥ "ΓΚΟΡΤΣΟΣ" ΚΛΠ Α, ΥΠ'ΌΨΙΝ ΤΟΝ ΑΔΩΝΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑ TO KRITHRIO MOU ΟΜΩΣ DEN HTAN ΤΟ ΣΤΥΛΑΚΙ ΤΟΥ Α ΛΑ COSTA NAVARINO

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης