Ο ληστής της Πάρου προδόθηκε από το DNA του...

Ο ληστής της Πάρου προδόθηκε από το DNA του...

Ταυτοποιήθηκε το γενετικό υλικό 29χρονου Έλληνα που κινείται στον αντιεξουσιαστικό χώρο - Ο συλληφθείς φέρεται να συμμετείχε στη ληστεία της τράπεζας στην Πάρο και στο φόνο του 53χρονου οδηγού ταξί

Τεν Κάτε στους παίκτες: «Πιστεύω σε σας»...
Ο ληστής της Πάρου προδόθηκε από το DNA του...
Προθεσμία να απολογηθεί έλαβε ο 29χρονος Έλληνας που προσήχθη στην αντιτρομοκρατική ως ύποπτος για τη ληστεία της Alpha Bank, στην Νάουσα της Πάρου, όπου δολοφονήθηκε ο 53χρονος οδηγός ταξί, Δημήτρης Μίχας. Αναμένεται τις επόμενες ημέρες να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

Όλα δείχνουν πως είναι παλαιός γνώριμος των αρχών και κινείται στο λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν το παρελθόν του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο να συμμετείχε σε μια νέα οργάνωση του αντάρτικου πόλης και για αυτό το λόγο πραγματοποιούσε, μαζί με τους συνεργούς του, ληστρικές επιδρομές προκειμένου να ενισχύσουν το «επαναστατικό ταμείο».

Το γενετικό υλικό (DNA) που βρέθηκε στο καπέλο και στο μαντήλι ταυτοποιήθηκε με τον 29χρονο και συνεπώς ο προσαχθείς είναι, όπως φαίνεται, ένας από τους τέσσερεις ληστές στην Νάουσα της Πάρου, σύμφωνα με την αστυνομία.
Κλείσιμο

Οι αστυνομικοί έφτασαν στην ταυτότητα του 29χρονου Α.Θ., από κασέτα από τις κάμερες της τράπεζας και έκριναν τον σωματότυπό του και όταν οι αστυνομικοί παρακολούθησαν λεπτομερώς το βίντεο, αναγνώρισαν τον 29χρονο Θεσσαλονικιό.  

Είχε προσαχθεί τον Δεκέμβρη του 2010 στο Αγρίνιο, όταν εντοπίστηκε σε διαμέρισμα – γιάφκα της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», όμως δεν βρέθηκαν επαρκή στοιχεία και αφέθηκε ελεύθερος. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι είχε περιφερειακό ρόλο στην οργάνωση και ουσιαστικά πως συμμετείχε σε ομάδες υποστήριξης των επιθέσεων, ενώ μετά την σύλληψη πολλών μελών αναβαθμίστηκε και ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο ίδιος δηλώνει κάτοικος Θεσσαλονίκης και άνεργος, ενώ ήρθε στην Αθήνα στις 14 Αυγούστου από την Πάρο και διέμενε σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Κεραμεικού, όπου και συνελήφθη.  

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, όμως οι αστυνομικοί βρήκαν την άκρη του νήματος από το κινητό του τηλέφωνο και τις κλήσεις που είχε κάνει.

Από την στιγμή που προσήχθη δεν αποδεχόταν καμία κατηγορία και κρατούσε μια χαρακτηριστική στάση όσων έχουν εμπλακεί κατά καιρούς στο λεγόμενο αντάρτικο πόλης

Την ίδια στιγμή η αστυνομία ψάχνει τους συνεργούς του, σε μια γιγαντιαία επιχείρηση σε Αθήνα, Πάρο και άλλες περιοχές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης