Το δρόμο για τις φυλακές πήραν έπειτα απο μια μαραθώνια διαδικασία απολογιών στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ακόμη οκτώ κατηγορούμενοι που εμπλέκονται στο μεγάλο κύκλωμα με τα λαθραία τσιγάρα.
Ανακριτής και εισαγγελέας ανακοίνωσαν την απόφασή τους για προφυλάκιση στους οκτώ κατηγορούμενους τις πρώτες πρωινές ώρες.
Στη φυλακή ο «Πούτιν» και ο «Πρόεδρος»
Μεταξύ αυτών που κρίθηκαν χθες προσωρινά κρατούμενοι είναι και τα αδέρφια που φέρονται ως αρχηγοί του κυκλώματος και τα οποία ήταν γνωστά με τα προσωνυμία «Πούτιν» και «Πρόεδρος».
Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δυο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ενώπιον του ανακριτή όσα τους αποδίδονται και υποστήριξαν ότι είναι νόμιμοι επιχειρηματίες και πως έχουν στοχοποιηθεί από αντίπαλα οικονομικά συμφέροντα.
Σύμφωνα με τις αρχές το κύκλωμα δρούσε τουλάχιστον από το 2018, είχε διεθνείς διασυνδέσεις και παρήγαγε περίπου 8 εκατομμύρια τσιγάρα τον μήνα, αποκομίζοντας έσοδα που ξεπερνούσαν τα 5 εκατομμύρια ευρώ μηνιαίως.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.