Σκύλο που έπεσε σε χαράδρα στο φαράγγι της Αγάλης στο όρος Δίρφυς έσωσαν εθελοντές του Συλλόγου Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας και Διάσωσης Ψαχνών σε συνεργασία με άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας.
Για την διάσωση του σκύλου ο οποίος έπεσε στη χαράδρα στήθηκε επιχείρηση διάσωσης από τον πυρονόμο σε καταστάσεις έκτακτου ανάγκης και επικεφαλής του κλιμακίου Ψαχνών Σπύρο Ραπτάκη σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Το 1981, μια ελληνική εταιρεία αποφάσισε να μπει σε έναν χώρο που μέχρι τότε ανήκε σχεδόν αποκλειστικά στις εισαγωγές προϊόντων από το εξωτερικό. Πρόθεσή της να δημιουργήσει μια 100% ελληνική πρόταση, βασισμένη στην άριστη ποιότητα, τη μοναδικότητα και την καινοτομία. Αυτή ήταν η αρχή της ΜΕΓΑ.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.