Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη στην Κατερίνη στην τελετή της παράδοσης στο ΕΚΑΒ του ασθενοφόρου που δώρισε η συνταξιούχος Ειρήνη Παρασκευοπούλου στη μνήμη του γιου της που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών μετά από μάχη με ασθένεια που έδωσε στο νοσοκομείο της πόλης αλλά και στον «Άγιο Δημήτριο» στη Θεσσαλονίκη.
«Νομίζω ότι θα τον φέρουν από μέσα» είπε εμφανώς συγκινημένη η κυρία Μαρία στη θέα του ονόματος του παιδιού της στην πόρτα του ασθενοφόρου.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czyhc6b7u6c9)
Όπως εξήγησε τα χρήματα για τη δωρεά προήλθαν «από το αίμα του πατέρα μου, ο οποίος πέθανε στην τελευταία μάχη τον Φεβρουάριο του 1941 στο Τεπελένι προσπαθώντας να γλιτώσει άλλο πατριώτη».
Τότε το ελληνικό κράτος έδωσε 15 στρέμματα στην οικογένεια αλλά, όπως εξήγησε η κυρία Μαρία «δεν τα πειράξαμε, το θεωρήσαμε ιεροσυλία». Όταν, όμως, έγινε αναγκαστική απαλλοτριώση για την κατασκευή αυτοκινητόδρομου η κυρία Μαρία πλήρωσε τους δικηγόρους «και τα υπόλοιπα χρήματα τα άφησα στην τράπεζα».
Με αφορμή τη δωρεά είπε «και ένα άτομο να προλάβουμε, φτάνει» προσθέτοντας το ευχαριστώ της στους γιατρούς και στη Θεσσαλονίκη και στην Κατερίνη που, όπως είπε, «ήταν τρομεροί και μου φέρθηκαν με τον καλύτερο τρόπο».
Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός STEM 2026 , με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE TELEKOM για 12η συνεχή χρονιά, ανέδειξε πώς η νέα γενιά αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να δώσει λύσεις με κοινωνικό αποτύπωμα.
ΔΕΗ Tour of Hellas 2026: Εντυπωσιακή αγωνιστική διαδρομή μέσα από 863,8 χιλιόμετρα και 5 περιφέρειες της χώρας - Δράσεις για το ποδήλατο σε όλες τις μορφές του για μικρούς και μεγάλους με το ΔΕΗ Power Up The Race
Η φαρμακευτική καινοτομία δεν αποτελεί επιλογή πολιτικής, αποτελεί δικαίωμα των ασθενών και βασική προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα κάθε σύγχρονου συστήματος υγείας. Και σήμερα, στην Ελλάδα, αυτό το δικαίωμα δοκιμάζεται στην πράξη.