Χαμάς: Οι όμηροι στη Γάζα αγωνίζονται για την επιβίωσή τους όπως ο παλαιστινιακός λαός
«Προσπαθούμε πάντα να κρατάμε (σε ασφαλή χώρο) τους κρατούμενους εχθρούς με κάθε δυνατό μέσον» τονίζει ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ Κάσεμ
Οι όμηροι που βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας«αγωνίζονται για την επιβίωσή τους» επειδή υφίστανται τα ίδια «δεινά» με τους κατοίκους του βομβαρδισμένου παλαιστινιακού θύλακα, ανέφερε σήμερα το ένοπλο παρακλάδι της Χαμάς.
«Οι τραυματισμένοι και άρρωστοι κρατούμενοιεχθροί ζουν μια πολύ δύσκολη κατάσταση και αγωνίζονται για την επιβίωσή τους και αυτό δεν προκαλεί έκπληξη αφού όσα υποφέρει ο λαός μας –την πείνα, τη δίψα, την έλλειψη φαρμάκων– τα υφίστανται και εκείνοι επίσης» είπε ο Άμπου Ομπέιντα, ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ Κάσεμ.
«Προσπαθούμε πάντα να κρατάμε (σε ασφαλή χώρο) τους κρατούμενους εχθρούς με κάθε δυνατό μέσον και έχουμε ήδη προειδοποιήσει δεκάδες φορές για τους κινδύνους στους οποίους εκτίθενται (…) αλλά ο χρόνος πιέζει», πρόσθεσε.
Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα απελευθερώθηκαν δύο Ισραηλινοαργεντινοί όμηροι, σε μια επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Ράφα, όπου σκοτώθηκαν περίπου 100 άνθρωποι από την παλαιστινιακή πλευρά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς. Οι οικογένειες των ομήρων που παραμένουν στον θύλακα παρακαλούν την κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να αποδεχθεί μια νέα κατάπαυση του πυρός ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία απελευθέρωσής τους.
Η κλιματική αλλαγή δεν είναι πια μια μακρινή και αφηρημένη έννοια. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που αγγίζει την καθημερινότητα κάθε νοικοκυριού – από το κόστος της ενέργειας, μέχρι την ασφάλεια της κατοικίας και της υγείας των μελών της οικογένειας.