Ξεκίνησε με ένα ζευγάρι καναρίνια και τώρα έχει 50! - Τι λέει ο εκτροφέας που κέρδισε βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό

Ξεκίνησε με ένα ζευγάρι καναρίνια και τώρα έχει 50! - Τι λέει ο εκτροφέας που κέρδισε βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό

«Έχω μια αποθήκη για τα καναρίνια, το μηνιαίο κόστος κυμαίνεται από 100 έως 130 ευρώ», λέει στο protothema.gr ο Γιώργος Μπίλλης 

kanarinia_diagonismos
Ο Γιώργος Μπίλλης μπήκε στον κόσμο των καναρινιών πριν από τέσσερα χρόνια, όταν με τη σύζυγό του αγόρασαν το πρώτο τους ζευγάρι. Σήμερα αριθμούν 50 ζευγάρια καναρινιών, ενώ πριν από λίγες ημέρες κέρδισαν και το πρώτο τους βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό, όπου συμμετείχαν 1.200 καναρίνια.

Ο υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας δεν είναι ο μοναδικός που ξεκίνησε να ασχολείται με αυτό το χόμπι. Αν κανείς ακολουθήσει τις ομάδες και τους συλλόγους καναρινιών που υπάρχουν στα social media καταλαβαίνει ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερο χόμπι το οποίο περιλαμβάνει διαγωνισμούς, κόντρες, βραβεία και εναλλαγή συναισθημάτων.

kanarinia_diagonismos__2_
kanarinia_diagonismos__3_


Κλείσιμο
«Πάντα μου άρεσε το κελαήδημα των καναρινιών και τα χρώματα των πουλιών. Πριν από τέσσερα χρόνια πήραμε το πρώτο μας ζευγάρι και σιγά σιγά φθάσαμε σήμερα να έχουμε 50 ζευγάρια», λέει στο protothema.gr.

Ο Γιώργος Μπίλλης είναι μέλος μιας μεγάλης κοινότητας που αποτελείται από ανθρώπους κάθε ηλικίας με κοινό τους στοιχείο την αγάπη για το καναρίνι. Όπως λέει η συστηματική εκτροφή είναι μια δύσκολη διαδικασία που μπορεί από μια μια να δίνει χαρές και βραβεία από την άλλη έχει αγωνία, άγχος και χρήμα που δαπανούνται.

kanarinia_diagonismos__5_
kanarinia_diagonismos__1_
kanarinia_diagonismos__4_


«Βασικό είναι να έχεις ένα δικό σου χώρο για την εκτροφή των καναρινιών. Εγώ έχω μια αποθήκη κάτω από το σπίτι που νοικιάζω την οποία μου έχει παραχωρήσει ο ιδιοκτήτης για τα καναρίνια. Ενώ το μηνιαίο κόστος κυμαίνεται από 100 έως 130 ευρώ και είναι για τροφές, βιταμίνες και αναλώσιμα».

Όπως εξηγεί το χόμπι της εκτροφής καναρινιών έχει φτάσει σε υψηλό επίπεδο στην Ελλάδα με αρκετούς να έχουν κερδίσει και παγκόσμιους διαγωνισμούς.

«Ο διαγωνισμός στον οποίο πήρα μέρος και ήταν η πρώτη μου φορά, δεν ήταν παγκόσμιος. Ήταν πανελλήνιος και τα καναρίνια μου διαγωνίστηκαν στην κατηγορία “αρλεκίνος” που είναι διαγωνισμός εμφάνισης. Εκεί οι κριτές κοιτούν το στήσιμο, το χρώμα, το τρίχωμα και βγάζουν τον νικητή. Υπάρχουν και άλλες κατηγορίες διαγωνισμών όπως για παράδειγμα η φωνή, δηλαδή το κελάηδημα. Ευελπιστώ του χρόνου να συμμετάσχω σε παγκόσμιο διαγωνισμό».

Ειδήσεις σήμερα:

Δεσμεύουν τα ακίνητα της χήρας Τράγκα, της αφήνουν τη σύνταξη χηρείας

Γιάννης Στάνκογλου: Ζευγάρι με τη Σίσσυ Χρηστίδου; - Τι απαντά ο ίδιος

Ομόνοια: Αυστραλός ΥouΤuber την εξερευνά τη νύχτα και μένει άφωνος - «Ο χειρότερος δρόμος που έχω περπατήσει»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης