Βύρωνας: Η αποκαλυπτική κατάθεση φίλης της 16χρονης που είναι σε κώμα - Εκτός από σίσα της είχαν δώσει και φάρμακο κατά της επιληψίας

Βύρωνας: Η αποκαλυπτική κατάθεση φίλης της 16χρονης που είναι σε κώμα - Εκτός από σίσα της είχαν δώσει και φάρμακο κατά της επιληψίας

Λίγη ώρα πριν μεταβεί στο διαμέρισμα στον Βύρωνα, έκανε χρήση «σίσα» στο Άλσος Αιγάλεω - Οι διακινητές ναρκωτικών την εγκατέλειψαν όταν έπεσε λιπόθυμη - Προφυλακιστέοι δύο από τους συλληφθέντες

narkotika
Νέα στοιχεία από τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος των πέντε κατηγορούμενων της υπόθεσης της 16χρονης που βρίσκεται σε κώμα μετά από χρήση ναρκωτικών ουσιών, φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr.

Αν και κατά τη διάρκεια των απολογιών τους οι πέντε κατηγορούμενοι φέρονται να αρνήθηκαν ότι έδωσαν ναρκωτικά στην ανήλικη προκειμένου να αποφύγουν τις κατηγορίες της διακεκριμένης διακίνησης περί ναρκωτικών, της βαριάς σωματικής βλάβης λόγω διακίνησης ναρκωτικών σε ανήλικη, της συμμορίας και της παράβασης του νόμου περί όπλων, φίλη της 16χρονης που βρισκόταν στο διαμέρισμα στον Βύρωνα το βράδυ της 5ης Νοεμβρίου, αποκαλύπτει στην κατάθεση της ότι το θύμα είχε κάνει χρήση ενός φαρμάκου κατά της επιληψίας, που ονομάζεται Lyrica και προκαλεί κύμα ευφορίας, ειδικά όταν χρησιμοποιείται με αλκοόλ, κοκαΐνη ή άλλα οπιούχα.

Η φίλη της ανήλικης που εξετάστηκε από ειδικό ψυχολόγο του Αυτοτελούς Γραφείου Προστασίας Ανηλίκων Θυμάτων, γνωστό ως «Σπίτι του Παιδιού» είπε ότι η 16χρονη, την ίδια μέρα, λίγη ώρα πριν μεταβεί στο διαμέρισμα στον Βύρωνα, έκανε χρήση «σίσα» και κάνναβης στο Άλσος Αιγάλεω. Εκεί την είχε οδηγήσει ένα άτομο με το προσωνύμιο «Lori» και ένας ακόμη ονόματι «Χρήστος», προτού καταλήξουν όλοι μαζί στο διαμέρισμα του Βύρωνα. Στο διαμέρισμα συνάντησαν δυο ακόμα πρόσωπα μεταξύ των οποίων κι έναν που είναι γνωστός ως ο «Αλβανός».

«Μέσα στο σπίτι έκαναν χρήση κάνναβης» είπε στην κατάθεση της η φίλη της 16χρονης και πρόσθεσε ότι η ανήλικη είχε κάνει χρήση ηρωίνης και Lyrica, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται κατά της επιληψίας και χρησιμοποιείται από ανθρώπους για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που προκύπτουν από τη ζωή στον δρόμο.

Σημειώνεται ότι το Lyrica συνταγογραφείται για τη θεραπεία της επιληψίας, του νευροπαθητικού πόνου, της ινομυαλγίας, του συνδρόμου ανήσυχων ποδιών και της γενικευμένης διαταραχής άγχους.

Η φίλη της 16χρονης υποστήριξε στην κατάθεση της ότι οι τρεις φερόμενοι διακινητές ναρκωτικών που ήταν παρόντες στο διαμέρισμα, μεταξύ των οποίων και «ο Αλβανός» εγκατέλειψαν τον χώρο όταν η ανήλικη έπεσε λιπόθυμη στο πάτωμα για να αποφύγουν πιθανή σύλληψη τους από την Αστυνομία.

Ειδήσεις σήμερα:

Βύρωνας: Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση της 16χρονης που είναι σε κώμα μετά από χρήση ναρκωτικών

Αντιτορπιλικό Βέλος: Δείτε νέο βίντεο από τη ρυμούλκησή του μέσα από το «Dionysos Z»

Copernicus: Ξεπεράστηκε για πρώτη φορά το κρίσιμο όριο των 2 βαθμών για την υπερθέρμανση του πλανήτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης