Ιωάννινα: Την Τρίτη η απολογία του 71χρονου που σκότωσε με περίστροφο 35χρονο ληστή

Ιωάννινα: Την Τρίτη η απολογία του 71χρονου που σκότωσε με περίστροφο 35χρονο ληστή

Ο 71χρονος δέχθηκε χτυπήματα με μεταλλική ράβδο από τον 35χρονο που τον απείλησε με σουγιά – Τον πυροβόλησε με περίστροφο μάρκας WESSON & HARRINGTON

astynomia123
Την Τρίτη αναμένεται ότι θα περάσει το κατώφλι του ανακριτή ο 71χρονος που πυροβόλησε με περίστροφο 35χρονο ληστή, που εισέβαλλε σπίτι του στη Χίνκα του δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.

Ο 71χρονος, ο οποίος είναι Έλληνας κάτοικος εξωτερικού και βρισκόταν στο χωριό του για το καλοκαίρι, συνελήφθη μετά την αιματηρή συμπλοκή και οδηγήθηκε χθες Σάββατο στον εισαγγελέα, απ’ όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.

oplo



Το χρονικό της υπόθεσης

Το περιστατικό έγινε την Παρασκευή το βράδυ στις 20:50. Ο 35χρονος, ελληνικής καταγωγής, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και έχοντας στην κατοχή του μεταλλική ράβδο και στιλέτο, εισέβαλε στο σπίτι του 71χρονου, ο οποίος είναι Έλληνας κάτοικος εξωτερικού και βρισκόταν στο χωριό του για το καλοκαίρι με σκοπό να τον ληστέψει. 

Οι δυο τους διαπληκτίστηκαν. Ο 35χρονος χτύπησε τον 71χρονο με μεταλλική ράβδο που είχε μαζί του. Ο 71χρονος ζητούσε από τον νεαρό άνδρα να φύγει από το σπίτι. Όταν ένιωσε ότι τον αγνοούσε, πήρε ένα παλιό όπλο που είχε στο σπίτι του και πυροβόλησε τον 35χρονο στη θωρακική κοιλότητα.

Ο νεαρός άνδρας μεταφέρθηκε αρχικά στο ΚΥ Βουτσαρά ενώ για το περιστατικό ειδοποιήθηκε και έσπευσε στο σημείο Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ από τα Ιωάννινα που παρέλαβε και διακόμισε τον νεαρό άνδρα στο νοσοκομείο Χατζηκώστα. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο 35χρονος κατέληξε.

Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας με τον ηλικιωμένο να συλλαμβάνεται ενώ για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση.


oplo1
Κλείσιμο



Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθη χθες το βράδυ σε χωριό των Ιωαννίνων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων ηλικιωμένος ημεδαπός, για ανθρωποκτονία και παραβάσεις περί όπλων.

Ειδικότερα, ο ηλικιωμένος κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε μέσα στο σπίτι του ημεδαπό.
Όπως καταγγέλθηκε, ο ημεδαπός είχε εισέλθει στο σπίτι του συλληφθέντα από ανασφάλιστο σημείο φορώντας κουκούλα, ενώ με μεταλλική ράβδο που έφερε χτύπησε τον ηλικιωμένο.

Στη συνέχεια, ο ηλικιωμένος τον απείλησε με περίστροφο που διατηρούσε στο σπίτι του προκειμένου να αποχωρήσει και τον πυροβόλησε τραυματίζοντάς τον θανάσιμα, όταν ο ημεδαπός επιχείρησε να τον πλήξει με σουγιά που έφερε μαζί του.



Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης κατασχέθηκαν:

• περίστροφο μάρκας WESSON & HARRINGTON, διαμετρήματος 0,32mm,
• κάλυκας,
• - 4- φυσίγγια,
• μεταλλική ράβδος,
• σουγιάς,
• κουκούλα και ζεύγος γαντιών εργασίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

oplo3



Ειδήσεις σήμερα:

Τρεις νεκροί και πολλοί τραυματίες σε τροχαίο στην εθνική οδό πριν τους Ευζώνους: Λεωφορείο συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα

Πώς ο Γιώργος Λάνθιμος κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία «κλέβοντας» το βραβείο από τους σκηνοθέτες του Χόλιγουντ

Έλληνες περιγράφουν πώς έζησαν την κόλαση των 7 ρίχτερ στο Μαρόκο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης