Θύματα των πυρκαγιών των τελευταίων ημερών είναι πολλά ζώα που εγκαταλείφθηκαν από τους ιδιοκτήτες του και είτε κάηκαν είτε είδαν τους βιότοπούς τους να τυλίγονται στις φλόγες.
Σε αυτό το πλαίσιο viral έχει γίνει η φωτογραφία του φωτορεπόρτερ Νίκου Χριστοφάκη από τα καμένα στην περιοχή Οινόης – Μαγούλας με πρωταγωνιστή έναν μαυρισμένο από τους καπνούς σκύλο που στέκεται θλιμμένος μπροστά από τις φλόγες.
Το στιγμιότυπο αποτυπώνει με μοναδικό τρόπο το πώς βιώνουν τα ζώα την τεράστια καταστροφή που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα.
Ο φωτορεπόρτερ μιλώντας στο OPEN περιέγραψε πώς τράβηξε τη φωτογραφία: «Ήμουν εκεί για να καλύψω τα γεγονότα. Σταμάτησα για λίγο για να δω τον χώρο. Σε έναν λόφο συνάντησα δύο σκυλάκια, τα οποία ήταν τρομαγμένα και κοιτώντας από κάτω είδα ότι υπήρχε μια μονάδα παραγωγής, μια φάρμα, που είχε αρχίσει να καίγεται», είπε ο κ. Χριστοφάκης.
«Αυτό το σκυλάκι στάθηκε και με κοίταγε. Δεν έκανα κάποιο βήμα μπροστά ή πίσω για να το βγάλω, γιατί δεν ήθελα να το τρομάξω. Είχε και γκρεμό πίσω. Και, όπως κοιταζόμασταν, έβγαλα αυτή τη φωτογραφία», πρόσθεσε.
Αφότου τράβηξε τη φωτογραφία πλησίασε το σκυλάκι, αλλά αυτό τρόμαξε και απομακρύνθηκε. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο, αν το σκυλάκι είχε ιδιοκτήτη ή αν σώθηκε από τις φλόγες.
Κλείσιμο
«Μόλις έβγαλα τη φωτογραφία, το πλησίασα και άρχισε να τρέχει. Το καλό είναι ότι πήγε προς τη μεριά που υπήρχε μία άλλη μονάδα και έριχναν νερό. Εκείνη την ώρα κατέβαινε και η πυροσβεστική.Το σκυλάκι είχε και ένα λουράκι πάνω του από ό,τι είδα. Αλλά δεν ξέρω αν άνηκε σε κάποιον ή ήταν από τις βιομηχανίες», είπε.
Η ιστορική πόλη των Δελφών βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο ενός διαλόγου που ξεπερνά τα όρια μιας διοργάνωσης και αγγίζει τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, συγκεντρώνοντας κορυφαίες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.
Υπάρχουν κάποια νέα «spots» που δεν γίνονται γνωστά επειδή είναι trendy, αλλά επειδή απλώς λειτουργούν σωστά. Χωρίς θόρυβο και περιττή προβολή. Το Καφέ «ΠΟΙΚΙΛΗ ΣΤΟΑ» ανήκει σε αυτήν την κατηγορία.