Οι «πελάτες» είναι απόλυτα εξοικειωμένοι με το λεξιλόγιο των παιδιών, γνωρίζουν τους προβληματισμούς και τα ενδιαφέροντά τους. Ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να γράψουν για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους. Στις πλατφόρμες αυτές έχουν πρόσβαση ανήλικοι ηλικίας 14-16 ετών.
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cnniytbn0phl)
Σε ρεπορτάζ του το MEGA, αποκαλύπτει πως λειτουργούσε η εφαρμογή μέσω της οποίας παιδόφιλοι επικοινωνούσαν με τον 53χρονο παιδοβιαστή Ηλία Μίχο για να συναντηθούν με τη 12χρονη.
Μπαίνοντας στην αρχική σελίδα οι χρήστες επιλέγουν αν ενδιαφέρονται για άντρες ή γυναίκες. Η πλατφόρμα αναγράφει ότι απευθύνεται σε ενήλικες, η πραγματικότητα όμως αποδεικνύει ότι αρρωστημένοι χρήστες κρύβονται στην ανωνυμία που τους προσφέρει ο ψηφιακός κόσμος.
Για να μπορέσει κάποιος να γίνει χρήστης της συγκεκριμένης πλατφόρμας την οποία χρησιμοποιούσε ο 53χρονος, πρέπει να δηλώσει το κινητό του τηλέφωνο. Πολλοί από τους 213 δήλωσαν τηλέφωνα φαντάσματα.