Μύκονος: 48ωρο λουκέτο σε γνωστό μπαρ για φορολογικές παραβάσεις
Το Cosi Bar βρίσκεται στο πιο κεντρικό σημείο στα Ματογιάννια - Σαρωτικοι οι έλεγχοι στο κυκλαδίτικο νησί από τις αρμόδιες ελεγκτικες Αρχές του υπουργείου Οικονομικών
Συνεχίζεται το «σαφάρι» για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας στη Μύκονο. Χθες, κατά τον έλεγχο σε γνωστά μπαρ του νησιού διαπιστώθηκαν φορολογικες παραβασεις στο Cosi Bar που βρίσκεται στο πιο κεντρικό σημείο στα Ματογιάννια, με αποτέλεσμα να επιβληθεί 48ωρο λουκέτο στην επιχείρηση.
Επιτόπιους φορολογικούς ελέγχους σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως σε τουριστικές περιοχές των νησιών του Αιγαίου αλλά και της ηπειρωτικής χώρας προγραμματίζει η ΑΑΔΕκατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Μαζί με την επανεκκίνηση του τουρισμού και την έλευση των πρώτων κυμάτων ξένων επισκεπτών, έρχεται και η απόβαση των εφοριακών στα ελληνικά νησιά . Συγκεκριμένα πρόκειται να πραγματοποιηθουν 34.000 έλεγχοι που θα διενεργούνται καθημερινά τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες, ακόμη και στις επίσημες αργίες και θα στοχεύουν κυρίως στον εντοπισμό παραβάσεων που αφορούν τη μη έκδοση ή την ανακριβή έκδοση αποδείξεων και λοιπών φορολογικών στοιχείων.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.