ΑΠΘ: Ουκρανή φοιτήτρια φοβάται να πάει στο Πανεπιστήμιο - Καταγγέλλει κλίμα εκφοβισμού

ΑΠΘ: Ουκρανή φοιτήτρια φοβάται να πάει στο Πανεπιστήμιο - Καταγγέλλει κλίμα εκφοβισμού

Το σχόλιο της νεαρής κοπέλας έγινε viral καθώς σχολιάζει όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο Αριστοτέλειο – Καταγγέλλει ότι οι ακροαριστερές παρατάξεις του Πανεπιστημίου «χωρίς καμία ντροπή» ονομάζουν τους Ουκρανούς ναζί

apth_epeisodia
Προβληματισμό προκαλεί το σχόλιο μιας νεαρής Ουκρανής, που σπουδάζει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, για τα όσα γίνονται στον συγκεκριμένο χώρο.Αν και η τοποθέτησή της έγινε σε προγενέστερο χρόνο, αποκτά πλέον άλλο νόημα, υπό το πρίσμα των επεισοδίων που σημειώνονται στο ΑΠΘ τις τελευταίες ημέρες. 

Η νεαρή γυναίκα υποστηρίζει ότι φοβάται να πάει στο Πανεπιστήμιο, καθώς «ακροαριστερά “κόμματα” του ΑΠΘ (σ.σ. πήραν στάση) απέναντι στου Ουκρανούς και βάζουν στη Φιλοσοφική Σχολή αφίσες που χωρίς καμία ντροπή μας ονομάζουν ναζί».

Μέσα στο πανεπιστήμιο, αναφέρει σε ανάρτησή της, επικρατεί κλίμα εκφοβισμού. «Δεν ξέρω αν θέλω να έχω πτυχίο πανεπιστημίου που απαγορεύεται κάθε διαφορετική άποψη» αναφέρει στην ανάρτησή της που έγινε viral η φοιτήτρια του Τμήματος Κινηματογράφου.

«Όλα αυτά τα χρόνια που σπουδάζω στο ΑΠΘ δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη υποστήριξη του ασύλου και της κατάληψης. Από τους φοιτητές άκουγα μόνο ότι το άσυλο είναι ιερό και κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης αυτού του κανόνα είναι “φασιστική”».

Η ανάρτησή της έχει γίνει viral και έχει κοινοποιηθεί από αρκετούς χρήστες του Facebook, που της έχουν εκφράσει υποστηρικτικά σχόλια.

foititria_oukrania
Κλείσιμο


Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Είμαι φοιτήτρια από την Ουκρανία. Όλα αυτά τα χρόνια που σπουδάζω στο ΑΠΘ δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη υποστήριξη του ασύλου και της κατάληψης. Από τους φοιτητές άκουγα μόνο ότι το άσυλο είναι ιερό και κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης αυτού του κανόνα είναι «φασιστική». Οπότε τώρα δεν ξέρω αν θέλω να έχω πτυχίο πανεπιστημίου που απαγορεύεται κάθε διαφορετική άποψη. Μας τρομάζουν με τους «κακούς μπάτσους» ενώ ο πραγματικός κίνδυνος είναι αυτοί που τους «κακούς μπάτσους» τους δημιούργησαν. Και γενικά όταν είδα τι στάση πήραν τα ακροαριστερά «κόμματα» του ΑΠΘ απέναντι στου Ουκρανούς και βάζουν στη Φιλοσοφική Σχολή αφίσες που χωρίς καμία ντροπή μας ονομάζουν ναζί, φοβάμαι να εμφανίζομαι στο πανεπιστήμιο»


Ειδήσεις σήμερα:

ΣτΕ: Συνταγματική η πανεπιστημιακή αστυνομία

«Θρίλερ» με το ρωσικό αέριο προς την Ευρώπη: Μειωμένες οι ροές μέσω Ουκρανίας, λέει η Gazprom

Σημασία έχει ότι δεν θα ξαναδώ την Καρολάιν - Η συγγνώμη είναι λίγη, είπε ο Αναγνωστόπουλος στην απολογία του  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης