Πάτρα: Έγγραφο με τις πρώτες τοξικολογικές της Τζωρτζίνας - Δεν περιλάμβαναν εξέταση για κεταμίνη

Πάτρα: Έγγραφο με τις πρώτες τοξικολογικές της Τζωρτζίνας - Δεν περιλάμβαναν εξέταση για κεταμίνη

Στο έγγραφο φαίνεται ότι οι επιστήμονες αναζήτησαν στον οργανισμό της Τζωρτζίνας άλλες ουσίες, όχι όμως κεταμίνη - Όσον αφορά στη Μαλένα, το 2019, όταν πέθανε το παιδί, έγινε η πρώτη τοξικολογική εξέταση και αναζητήθηκαν διάφορα οργανικά φάρμακα, στα οποία ανήκει και η κεταμίνη

patra_tragwdia_new_2
Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τη Ρούλα Πισπιρίγκου μετά τις αποκαλύψεις για τη χορήγηση της κεταμίνης όσον αφορά στην 9χρονη Τζωρτζίνα.

Σύμφωνα με το MEGA, την πρώτη φορά που είχε πάθει ανακοπή η 9χρονη δεν της είχαν γίνει εξετάσεις για την κεταμίνη, αλλά για άλλες ουσίες.




Η συγκεκριμένη εξέταση μετά την πρώτη ανακοπή που έπαθε το 9χρονο παιδί, δεν έγινε στο τοξικολογικό εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, αλλά στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας».

Στο έγγραφο, που παρουσιάζει το Mega, φαίνεται ότι οι επιστήμονες αναζήτησαν στον οργανισμό της Τζωρτζίνας άλλες ουσίες, όχι όμως κεταμίνη. Κατά συνέπεια, αφού η ουσία δεν αναζητήθηκε, δεν βρέθηκε.

Οποιοσδήποτε είδε το χαρτί, θα μπορούσε να συμπεράνει ότι την κεταμίνη δεν την αναζητούν στις τοξικολογικές και άρα δε θα βρεθεί αν την χρησιμοποιήσει στο μέλλον.

Πάντως, σε ερώτηση στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο αν υπάρχουν δείγματα αίματος της Τζωρτζίνας από εκείνη την περίοδο, προκειμένου να επανεξεταστούν, το νοσοκομείο απάντησε αρνητικά.

Το 2019 είχε αναζητηθεί κεταμίνη στον οργανισμό της μικρής Μαλένας

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η εκπομπή TLIVE, το 2019 όταν πέθανε η 3,5 ετών Μαλένα (το δεύτερο παιδάκι της οικογένειας και το πρώτο που πέθανε) έγινε η πρώτη τοξικολογική εξέταση στο παιδί και αναζητήθηκαν διάφορα οργανικά φάρμακα, στα οποία ανήκει και η κεταμίνη.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με ιατροδικαστικές πηγές, τότε, το 2019, αναζητήθηκε η κεταμίνη αλλά δεν ανιχνεύθηκε στον οργανισμό της Μαλένας.

«Στο τέλος της ιατροδικαστικής έκθεσης αναγράφεται ότι το αρνητικό αποτέλεσμα δεν αποκλείει τη χορήγηση σε κάθε τοξικολογική εξέταση», τόνισε ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου.

Αυτό που θα γίνει τώρα στο σύγχρονο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, με επικεφαλής τον κύριο Νίκο Ράικο, θα είναι και ένας ποσοτικός τοξικολογικός έλεγχος φαρμάκων αλλά και δηλητηρίων.

Ειδήσεις σήμερα:

Απομακρύνθηκαν με ασφάλεια 101 άνθρωποι από το Azovstal, λέει ο ΟΗΕ

Από 10 χρόνια κάθειρξη στον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Μικρή «ανάσα» ελευθερίας για τους κατοίκους στη Σαγκάη - Επέτρεψαν σε λίγους να βγουν από τα σπίτια τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης