Δολοφονία Άλκη: Δώδεκα άτομα στη φονική επίθεση - Αναζητείται ο οδηγός του τρίτου οχήματος

Δολοφονία Άλκη: Δώδεκα άτομα στη φονική επίθεση - Αναζητείται ο οδηγός του τρίτου οχήματος

Ποια είναι τα τρία οχήματα που εμπλέκονται και ποιοι επέβαιναν σε αυτά - Ερευνάται αν συμμετείχε και 13ο άτομο στην καταδρομική ομάδα των χούλιγκανς - Τι είπαν οι συλληφθέντες στην απολογία τους στην ανακρίτρια

alkis-silipseis-main
Ολοένα και αποκαλύπτεται η συνολική εικόνα της φονικής επίθεσης εναντίον του 19χρονου Άλκη και των φίλων του στην περιοχή του Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έγιναν γνωστά από το ρεπορτάζ, στα τρία οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν από τους χούλιγκανς του ΠΑΟΚ, επέβαιναν 12 άτομα και όχι 11 που έχουν ταυτοποιηθεί έως σήμερα. Ο 12ος είναι ο οδηγός του γκρι VW Polo, το πρόσωπο του οποίου δεν έχει «πιάσει» κάποια κάμερα.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι είναι θέμα χρόνου να ταυτοποιηθεί και ο 12ος της καταδρομικής ομάδας, κυρίως από τις μαρτυρίες όσων έχουν συλληφθεί και ανακρίνονται.

Βίντεο ντοκουμέντο: Τα αυτοκίνητα των δραστών λίγο πριν τη δολοφονία του Άλκη


Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Ντοκουμέντο από την φονική επίθεση στον Άλκη


Ποια είναι τα τρία οχήματα που εμπλέκονται και ποιοι επέβαιναν σε αυτά

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, πρόκειται για ένα CITROEN C3 λευκό, του οποίου οδηγός ήταν ο 23χρονος τον οποίο έχουν στο στόχαστρο οι Αρχές, συνοδηγός ο 20χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, πίσω από οδηγό καθόταν ένας 21χρονος και πίσω από τον συνοδηγό ένας 20χρονος επίσης με καταγωγή από την Αλβανία.

Το δεύτερο αυτοκίνητο ήταν ένα RENAULT CLIO μαύρο, αυτό που στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται να φεύγει ανάποδα από τον μονόδρομο. Οδηγός σε αυτό το αυτοκίνητο ήταν ένας 22χρονος Έλληνας, με συνοδηγό έναν 22χρονο επίσης Έλληνα. Στα πίσω καθίσματα βρίσκονταν δύο ακόμα Έλληνες οπαδοί, ένας 21χρονος και ένας 20χρονος.

Το τρίτο αυτοκίνητο είναι το γκρι VW POLO. Ο οδηγός του συγκεκριμένου οχήματος είναι το άτομο που δεν έχει ταυτοποιηθεί. Τουναντίον έχει ταυτοποιθεί ένας 25χρονος Έλληνας, ο οποίος καθόταν στη θέση του συνοδηγού. Στα πίσω καθίσματα του Polo βρίσκονταν ένας 21χρονος Έλληνας και ένας 23χρονος με καταγωγή από την Αλβανία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται να υπάρχει και 13ο άτομο στην παρέα των χούλιγκανς, ωστόσο η συγκεκριμένη πτυχή ερευνάται και θα αποσαφηνιστεί από τις καταθέσεις των εμπλεκομένων.

Τι είπαν στην ανακρίτρια οι συλληφθέντες

Ο 23χρονος που συνελήφθη πρώτος για τη δολοφονία του Άλκη μπορεί να «αθωώνεται» από κάποιους εκ των συλληφθέντων, ωστόσο όπως προκύπτει από τις καταθέσεις τους, ήταν ο «εγκέφαλος» της επίθεσης κατά του 19χρονου φοιτητή και της παρέας του.

Σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο οργανώθηκε η επίθεση δολοφονίας στον Άλκη. Μάλιστα, ο 23χρονος φέρεται, από τις περιγραφές των συλληφθέντων, σαν αυτός που έκανε κουμάντο στους μικρότερους χούλιγκαν.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chqlakkbat7d-st)


«Η επίθεση έγινε από ιδέα του ίδιου του 23χρονου» που χθες κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια. Νωρίτερα, όπως φέρονται να λένε, «προηγήθηκε μια επίθεση στο Ωραιόκαστρο». Έτσι άρχισαν να τηλεφωνούν σε άλλους οπαδούς και συνδέσμους και αφού συγκεντρώθηκαν, ξεκίνησαν πορεία τρία αυτοκίνητα ως κομβόι για την περιοχή Χαριλάου, όπου έγινε η δολοφονική επίθεση στις 23:30.

«Πήγαμε να βρούμε Αρειανούς στα στενά του Χαριλάου», όπως ακριβώς είπαν στους αστυνομικους και έκαναν βόλτες στα στενά.

Όταν μίλησαν την επίθεση, είπαν ότι τα τρία αυτοκίνητα ήταν στην οδό Πλαστήρα. Το ένα εξ αυτών, το τρίτο το οποίο αναζητείται, έστριψε στην οδό Γαζή και σταμάτησε μπροστά στην παρέα των πέντε νεαρών. Τότε τους ρώτησαν τι ομάδα είναι και όταν αυτοί απάντησαν «Άρης», βγήκαν από το αυτοκίνητο κρατώντας μαχαίρια.

Οι δύο, σύμφωνα με τις περιγραφές, κατάφεραν να διαφύγουν. Υποδεικνύουν δύο πρόσωπα, το ένα που κρατούσε το δρεπάνι και το άλλο που κρατούσε το μαχαίρι. Δεν μπορούσαν να πουν ποιος χτυπούσε ποιον, ωστόσο όρμηξαν και μαχαίρωναν διαρκώς. «Ένας μάλιστα τραυματίστηκε από το μαχαίρι που κρατούσε», αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.


Ειδήσεις σήμερα:

Η Γεωργία Μπίκα γράφει στο Instagram: «Ο δεύτερος βιασμός, εκείνος της αμφισβήτησης, είναι εξίσου οδυνηρός»

Η επίθεση των 11 στον Άλκη και τη παρέα του ήταν τέλεια προσχεδιασμένη - Ενδεχόμενο εγκληματικής οργάνωσης, λέει ο Κούγιας

Βολές και fake news Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης