Κορωνοϊός: Από τα μέσα ενημέρωσης έμαθε ο «ασθενής 0» ότι έφερε τη μετάλλαξη Omicron στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: Από τα μέσα ενημέρωσης έμαθε ο «ασθενής 0» ότι έφερε τη μετάλλαξη Omicron στην Ελλάδα

Σε καραντίνα στο σπίτι του με τους δικούς του βρίσκεται ο Κρητικός - Πόσος χρόνος χρειάστηκε για να βγουν τα αποτελέσματα - Τι δήλωσε για την ανάλυση του δείγματος ο καθηγητής κλινικής Ιολογίας, Γιώργος Σουρβίνος

astheniszero
Συναγερμός έχει σημάνει στο Κολυμπάρι Χανίων μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος της μετάλλαξης Omicron, στη χώρα μας.

Ο 40χρονος Κρητικός που μοιράζει τη ζωή του ανάμεσα σε Χανιά και Γιοχάνεσμπουργκ, καθώς ταξιδεύει συχνά λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων, βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του μαζί με τους δικούς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το γεγονός ότι είναι ο «ασθενής μηδέν» της μετάλλαξης Omicron στην Ελλάδα, το έχει μάθει από τα μέσα ενημέρωσης καθώς μέχρι στιγμής κανένας αρμόδιος δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του, για περισσότερες οδηγίες.

Ο ασθενής κατά την είσοδο του στη χώρα ακολούθησε όλα όσα προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με αποτέλεσμα να κάνει κανονικά rapid test και PCR. Το δείγμα ελήφθη σε εργαστήριο στα Χανιά, το οποίο μόλις πληροφορήθηκε το ταξιδιωτικό ιστορικό του 40χρονου το έστειλε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο εργαστήριο Ιολογίας.

Ο ίδιος, μιλώντας στο Star, υπογράμμισε: «Με βοήθησε το εμβόλιο. Έχω κάνει και τις δύο δόσεις, δεν έχω συμπτώματα και παρενέργειες και όπως βλέπετε, είμαι έξω στο μπαλκόνι. Είμαι σε ένα δωμάτιο, δεν έχουν επαφή οι δικοί μου. Μου βάζουν φαγητό και τρώω ή βγαίνω μόνος μου. Το Σάββατο το βράδυ, όταν ξάπλωσα, αισθάνθηκα περίεργο πόνο στο στήθος. Μέχρι την επόμενη μέρα είχε εξαφανιστεί ο πόνος».

«Κάποιοι προσπαθούν χρόνια να γραφτούν σε κάτι, εγώ είμαι τυχερός και γράφομαι στα δεδομένα τα ιατρικά ως No1» σχολίασε με χιούμορ. Όπως περιέγραψε, την περασμένη Δευτέρα (29.11.2021) ήθελε να κάνει κάποιες δουλειές στα Χανιά. Πήγε σε ένα φαρμακείο, του έκαναν rapid και βγήκε θετικό. Ζήτησε να του κάνουν ακόμη ένα, με δείγμα από το σάλιο, το οποίο και βγήκε αρνητικό.

«Προβληματίστηκε ο φαρμακοποιός και μου είπε να κάνω μοριακό. Δευτέρα και Τρίτη είχαν απεργία οι μικροβιολόγοι. Πήρα τηλέφωνο σε ιδιωτική κλινική κι έτσι έγινε. Τους ενημέρωσα όταν μου πήραν δείγμα ότι έρχομαι από νότια Αφρική. Σχεδόν 45 λεπτά αργότερα με ενημέρωσαν ότι είναι θετικό το δείγμα» σημείωσε.

«Δεν με ενημέρωσε κανείς, από τα ΜΜΕ ενημερώθηκα. Με πήραν το μεσημέρι από την Αθήνα και μου επιβεβαίωσαν ότι είμαι θετικός στην Όμικρον. Τι να κάνω; Θα φάω τις μισές μου μέρες εδώ αναγκαστικά. Έχουν ακυρωθεί πάρα πολλές πτήσεις, δεν ξέρω πώς θα καταφέρω να γυρίσω πίσω» κατέληξε.


Όπως εξήγησε νωρίτερα στο protothema.gr ο καθηγητής κλινικής Ιολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος του ΔΣ του ΕΟΔΥ, Γιώργος Σουρβίνος, το δείγμα παραλήφθηκε από το εργαστήριο τη Δευτέρα και σήμερα τα ξημερώματα βγήκαν τα αποτελέσματα του:

Κλείσιμο
«Η ανάλυση του δείγματος έγινε στο εργαστήριο Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εμείς το αναλύσαμε. Το δείγμα το παραλάβαμε την Δευτέρα και σήμερα τα ξημερώματα είχαμε το αποτέλεσμα. Το ιστορικό του ταξιδιώτη ήταν αυτό που μας έβαλε όλους σε υποψίες. Ο πρώτος έλεγχος, ο προκαταρκτικός είχε ενδείξεις με αποτέλεσμα να προχωρήσουμε σε πλήρη γονιδιακή ανάλυση».

Σύμφωνα με το ιστορικό, ο ασθενής έφτασε στη χώρα στις 26 Νοεμβρίου, ωστόσο παρουσίασε κάποια συμπτώματα με αποτέλεσμα να ανησυχήσει τόσο ο ίδιος όσο και οι δικοί του.

«Ο ασθενής είχε κάνει έκανε rapid test, μετά PCR και το εργαστήριο των Χανίων που είχε επισκεφτεί μας έστειλε το δείγμα εξαιτίας του ιστορικού του ταξιδιού. Είχε κάποιες υποψίες και με δική του πρωτοβουλία μας έστειλε το εργαστήριο το δείγμα. Κάναμε την ανάλυση κι έτσι έχουμε πλέον στην Κρήτη το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Omicron. Ήταν θέμα χρόνου να βρεθεί το ξέραμε και το υποστηρίζαμε αυτό».

Ειδήσεις σήμερα:

Αποφυλακίζεται το μοντέλο Αφροδίτη Μπάρμπα

Συγκινεί ο αδελφός της Παρθένας Κουτμερίδου- «Θα είμαι κοντά στο παιδί σου, θα του πω πως θυσίασες τη ζωή σου για κείνο...»

Από πού προήλθε η «περίεργη» παραλλαγή Όμικρον; Τα τρία σενάρια, σύμφωνα με τους επιστήμονες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης